Apps gebruiken op uw Apple Watch

Installeer en beheer apps voor uw Apple Watch.

Apps downloaden op uw Apple Watch

Wanneer u een Apple Watch configureert, kunt u kiezen om alle apps nu of later te installeren. Als u 'Installeer alles' kiest, worden eventuele apps op uw iPhone die compatibel zijn met Apple Watch geïnstalleerd.

Als u een nieuwe app op uw Apple Watch wilt installeren, moet u deze eerst downloaden op uw iPhone. Daarna kunt u de app toevoegen op de Watch. Apps die compatibel zijn met Apple Watch, vindt u als volgt:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op de tab 'App Store'.
  3. Blader door de apps. Wanneer u er een hebt gevonden die u hebben wilt, koopt of downloadt u die. Apps die u koopt, worden automatisch geïnstalleerd als 'Installeer apps automatisch' is ingeschakeld. Als een app niet automatisch wordt geïnstalleerd, moet u deze mogelijk handmatig toevoegen op de Apple Watch.

Apps voor WatchKit 1 of watchOS 1 worden niet ondersteund in watchOS 5.

Apps aan uw Apple Watch toevoegen of ervan verwijderen

Apps van andere makers verwijdert u als volgt van de Apple Watch:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  2. Scrol naar de app die u wilt toevoegen of verwijderen. Apps die u kunt installeren, worden weergegeven onder 'Beschikbare apps'. Apps die al zijn geïnstalleerd, worden weergegeven onder 'Geïnstalleerd op Apple Watch'.
    Beschikbare apps in de Apple Watch-app
  3. Tik op 'Installeer' om een app toe te voegen aan uw Apple Watch.
  4. Om een app te verwijderen, tikt u erop en schakelt u 'Toon app op Apple Watch' uit.

Lees hier hoe u ingebouwde apps verwijdert.

Apps op uw Apple Watch bijwerken

Updates van apps op uw iPhone en alle toekomstige aankopen worden ook automatisch geïnstalleerd als 'Installeer apps automatisch' is ingeschakeld. Zo schakelt u deze functie in of uit:

1. Open de Apple Watch-app en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' en schakel 'Installeer apps automatisch' in of uit.
    Scherm 'Instellingen' op iPhone

Meer doen met apps

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.