Apps installeren op uw Apple Watch

Lees hier hoe u nieuwe apps op uw Apple Watch kunt installeren en kunt beheren welke apps er op uw Watch worden weergegeven.

watchOS 6 is momenteel compatibel met Apple Watch Series 3 en nieuwer. Apple Watch Series 1 en 2 zullen watchOS 6 later dit jaar ondersteunen.

Wanneer u een Apple Watch configureert, kunt u kiezen om alle apps nu of later te installeren. Als u 'Installeer alles' kiest, worden de Watch-versies van apps op uw iPhone geïnstalleerd.

Na de installatie kunt u apps direct op uw Apple Watch installeren met de ingebouwde App Store in watchOS 6.

Apps installeren op uw Apple Watch

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te zien en tik daarna op 'App Store'.
  2. Tik op 'Zoek' om apps te vinden door te schrijven of door de dicteerfunctie te gebruiken, of scrol omlaag om uitgelichte apps en geselecteerde app-collecties te ontdekken.
  3. Tik op een app om de beschrijving, beoordelingen en recensies, schermafbeeldingen, versienotities en meer te zien.
  4. Tik op de prijs of tik op 'Download'.
  5. Wanneer u dit wordt gevraagd, drukt u twee keer op de zijknop om de app te downloaden en installeren.

Als u een bepaalde app voor de eerste keer downloadt op uw Watch, verschijnt deze automatisch op uw iPhone. Om dit te beheren, opent u de Instellingen-app op uw iPhone en tikt u vervolgens op 'iTunes en App Store'. Onder 'Automatische downloads' kunt u 'Apps' in- of uitschakelen.

Uw Apple Watch-apps beheren

U kunt uw Apple Watch-apps direct op uw Watch beheren, of de Watch-app op uw iPhone gebruiken.

Apps verwijderen van uw beginscherm

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te zien.
  2. Als uw beginscherm op rasterweergave is ingesteld, houdt u een app lichtjes met uw vinger ingedrukt totdat de appsymbolen gaan trillen. Als de apps niet trillen, probeert u het opnieuw en let u erop dat u niet te hard drukt. Tik op de knop 'Verwijder'  op de app die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder app'.
  3. Als uw beginscherm op lijstweergave is ingesteld, veegt u naar links op de app die u wilt verwijderen en tikt u op de rode verwijderknop.
  4. Druk op de Digital Crown om af te ronden.

Als u een ingebouwde Apple app verwijdert van uw iPhone, wordt die app ook verwijderd van uw Apple Watch. Als u een ingebouwde Apple app wilt herstellen, kunt u deze downloaden van de App Store op uw iPhone of Apple Watch.

Uw iPhone gebruiken om uw Watch-apps te beheren

1. Open de Watch-app en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  2. Scrol naar de app die u wilt toevoegen of verwijderen. Apps die al zijn geïnstalleerd, worden weergegeven onder 'Geïnstalleerd op Apple Watch'. Apps die u kunt installeren, worden weergegeven onder 'Beschikbare apps'.
  3. Om een app toe te voegen, tikt u op 'Installeer'.
  4. Om een app te verwijderen, tikt u erop en schakelt u 'Toon app op Apple Watch' uit.

Uw Apple Watch-apps bijwerken

Schakel automatische downloads en updates in, of controleer handmatig op app-updates.

Uw Apple Watch-apps automatisch laten bijwerken

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te openen en tik op 'Instellingen'.
  2. Tik op 'App Store'.
  3. Schakel 'Automatische downloads' in om nieuwe app-aankopen die u op andere apparaten doet automatisch te downloaden. Schakel 'Automatische updates' in om nieuwe versies van uw apps automatisch te downloaden.

Deze instellingen zijn ook beschikbaar in de App Store-sectie van de Watch-app op uw iPhone.

Handmatig controleren op updates op uw Apple Watch

1. Open de App Store op uw Watch en scrol helemaal naar beneden.
  2. Tik op 'Account'.
  3. Tik op 'Updates'.
  4. Tik op 'Werk bij' naast een app om alleen die app bij te werken of tik op 'Werk alle bij'.

Automatische app-installatie inschakelen op uw iPhone

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik op 'Algemeen'.
  4. Schakel 'Installeer apps automatisch' in of uit. Als deze functie is ingeschakeld, worden updates voor apps op uw iPhone of nieuwe app-aankopen automatisch geïnstalleerd op uw Watch.

Meer doen met apps

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.