Als de configuratie-assistent meldt dat uw gebruikersaccount al bestaat

Maak een andere gebruikersaccount. Deze kunt u na afloop van de configuratie weer verwijderen.

Wanneer u een nieuwe Mac configureert, wordt de configuratie-assistent geopend. Hierin wordt gevraagd om configuratiegegevens, zoals de naam en het wachtwoord van uw OS X-gebruikersaccount. Als u deze gegevens invoert zonder de overige configuratiestappen te voltooien, maakt de configuratie-assistent een OS X-gebruikersaccount voor u aan. De volgende keer dat u de Mac opstart, wordt de assistent echter weer geopend. Als u dan weer dezelfde gegevens invoert, krijgt u een waarschuwing dat de account al bestaat. Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

1. Geef in de configuratie-assistent een andere accountnaam op en voltooi de overige configuratiestappen.
  2. Wanneer de configuratie-assistent klaar is met de configuratie van de Mac, selecteert u ‘Log uit’ in het menu Apple. Vervolgens logt u in bij uw oorspronkelijke account, en niet bij de account die u zojuist hebt gemaakt.
  3. Selecteer het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik op ‘Gebruikers en groepen’. Vervolgens verwijdert u de andere account.