Als uw Mac niet meer reageert wanneer u de configuratie-assistent van OS X Yosemite gebruikt

Lees hier wat u moet doen als uw Mac niet meer reageert en er een draaiend tandwiel verschijnt in de configuratie-assistent van OS X Yosemite.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Dit artikel is alleen van toepassing voor OS X Yosemite 10.10 t/m 10.10.2.

Als de Mac niet meer reageert en er een draaiend tandwiel verschijnt nadat u in de configuratie-assistent een gebruikersaccount hebt aangemaakt, wacht u geduldig tot de configuratie is voltooid. De configuratieprocedure wordt na ongeveer 30 minuten hervat.

Als u tijdens de configuratie de Mac opnieuw opstart, verschijnt de configuratie-assistent opnieuw. Als u verdergaat met de configuratie en u een bericht ziet dat de gebruikersaccount die u probeert aan te maken, al bestaat, maakt u een tijdelijke gebruikersaccount aan om de configuratie te voltooien.

U kunt deze vertraging vermijden door de configuratie-assistent te voltooien zonder internetverbinding. Wanneer u in de configuratie-assistent wordt gevraagd het wifinetwerk te selecteren, klikt u op 'Ga door' zonder een netwerk te selecteren. Als u een Ethernet-adapter gebruikt, koppelt u deze los voordat u de configuratie start. Start de Mac opnieuw op nadat de configuratie-assistent is voltooid. U kunt nu verbinding maken met het wifinetwerk of een Ethernet-adapter aansluiten.