Als de iPod niet kan worden ingeschakeld of lijkt te zijn vastgelopen

Gebruik dit artikel als hulpbron voor de iPod classic, iPod nano en iPod shuffle.

Hebt u in plaats daarvan hulp nodig bij een iPod touch?

De iPod geforceerd herstarten

Als de iPod niet reageert, kunt u het apparaat met behulp van de volgende instructies* geforceerd herstarten:

iPod nano (7e generatie)

Houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijk ingedrukt totdat het scherm wordt uitgeschakeld. Wacht tot het apparaat herstart. Nog steeds hulp nodig? Sluit de iPod op de netvoeding aan en probeer het opnieuw.

iPod shuffle

Koppel het apparaat van alles los. Schakel de iPod uit via de aan/uit-schakelaar. (Als bij de kleur groen bij de schakelaar is te zien, is de iPod ingeschakeld.) Wacht vervolgens 10 seconden en schakel de iPod opnieuw in.

iPod classic

Verschuif de vergrendelknop krachtig naar de positie 'uit', zodat u geen oranje meer bij de knop ziet. Houd vervolgens de menuknop en de selectieknop acht seconden ingedrukt, of totdat u het Apple logo ziet.

Meer hulp nodig? Ga naar het volgende gedeelte.

* Lees hoe u eerdere iPod-modellen geforceerd kunt herstarten of kijk welk model iPod u hebt.

Het apparaat opladen

Als de iPod nog steeds niet reageert, is de batterij misschien bijna leeg. Laad de iPod ten minste 30 minuten op:

1. Sluit de iPod aan op de oplaadkabel die bij het apparaat is meegeleverd.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de netstroom: gebruik een USB-adapter die is aangesloten op een stopcontact of een USB 2.0- of 3.0-poort op een computer (geen toetsenbord) die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Ook kunt u een USB-hub, een docking station of een ander door Apple gecertificeerd voedingsaccessoire gebruiken.
  3. Wacht enkele minuten totdat het oplaadscherm verschijnt of totdat het statuslampje op de iPod shuffle oranje wordt.

Verschijnt het oplaadscherm niet of wordt het lampje niet oranje na 30 minuten? U moet het volgende doen:

• Controleer of alle kabels goed zijn bevestigd. Verwijder vuil uit alle poorten.
  • Probeer het met een andere oplaadkabel, lichtnetadapter en voedingsbron. Gebruik geen adapters of kabels die beschadigd zijn.
  • Als uw apparaat nog steeds niet wordt ingeschakeld, is er mogelijk een reparatie aan nodig. Neem contact op met Apple Support.

Meer hulp nodig? Ga naar het volgende gedeelte.

Als de iPod wordt ingeschakeld, maar tijdens het opstarten vastloopt

Als de iPod nog steeds niet reageert, vastloopt tijdens het opstarten, het Apple logo doorlopend weergeeft of als er een Symbool met een rode X verschijnt, dan doet u het volgende:

1. Controleer of uw computer beschikt over de nieuwste versie van iTunes.
  2. Schakel de externe-schijfmodus in op uw iPod als u een iPod nano of iPod classic hebt.
  3. Open iTunes en sluit de iPod direct op de computer aan.
  4. Zoek de iPod in iTunes en selecteer vervolgens 'Herstel'.

De iPod in iTunes zoeken

Meer hulp