iPod: problemen met het inschakelen

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen als u de iPod niet kunt inschakelen. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk waardoor een iPod niet kan worden ingeschakeld. Controleer elke mogelijke oorzaak in deze volgorde om te ontdekken wat het probleem is.

Zorg ervoor dat de vergrendelknop zich in de uit-stand bevindt

1. Controleer of de vergrendelknop zich in de aan-stand bevindt. U vindt deze knop boven aan of onder aan de iPod. Als deze in de aan-stand staat, is er een oranje aanduiding naast de knop zichtbaar.
  2. Schuif de vergrendelknop terug tot u geen oranje meer ziet om deze te deactiveren.
  3. Druk op een knop om de iPod in te schakelen.

Zorg ervoor dat de batterij is opgeladen

De iPod kan pas worden ingeschakeld als de batterij is opgeladen. In plaats daarvan verschijnt er gedurende drie seconden een venster dat aangeeft dat de batterij leeg is wanneer u de iPod probeert in te schakelen.

Sluit de iPod aan op de ingebouwde 6-pins FireWire-poort of USB-poort met een hoog vermogen van de computer of sluit de iPod aan op een iPod-lichtnetadapter van Apple en steek de lichtnetadapter in een stopcontact. Opmerking: iPod-modellen zonder een Click Wheel kunnen niet via USB worden opgeladen. De iPod shuffle vereist een USB-poort met een hoog vermogen om te worden opgeladen. De iPod nano en iPod (5e generatie) kunnen via USB of FireWire worden opgeladen, maar moeten via USB worden gesynchroniseerd met iTunes. Als u niet zeker weet welk iPod-model u hebt, klikt u hier.

Als u de iPod via USB aansluit en de batterij helemaal leeg is, kan het meer dan 30 minuten duren voordat de iPod opstart. Klik hier voor meer informatie.

Stel de iPod opnieuw in

Als de iPod nog steeds niet kan worden ingeschakeld of ‘geblokkeerd’ lijkt, moet u het apparaat wellicht opnieuw instellen. Als u de iPod opnieuw instelt, blijven alle muziek- en gegevensbestanden bewaard. U kunt echter bepaalde aangepaste instellingen verliezen.

Laat de batterij van de iPod ontladen

In uitzonderlijke gevallen kan de iPod pas opnieuw worden ingesteld als de batterij eerst wordt ontladen. Als u de iPod na het opnieuw instellen nog steeds niet kunt inschakelen, volgt u deze stappen:

1. Koppel de iPod los van elke voedingsbron en gebruik het apparaat niet gedurende ongeveer 24 uur.
  2. Sluit de iPod opnieuw aan op de lichtnetadapter van Apple voor de iPod of op de computer en stel het apparaat opnieuw in.

Werk de iPod-software bij

Als u de iPod na het opnieuw instellen wel kunt inschakelen, gebruikt u de nieuwste versie van iTunes om de iPod bij te werken.

Meer informatie

Als u de bovenstaande oplossingen hebt uitgeprobeerd en u de iPod nog steeds niet kunt inschakelen, voert u de volgende controles uit:

• Controleer of de iPod het enige apparaat in de FireWire- of USB-keten is. Koppel alles los behalve de muis, het toetsenbord en de iPod en kijk vervolgens of het apparaat kan worden ingeschakeld.
  • Controleer of u de FireWire- of USB-kabel gebruikt die bij de iPod is meegeleverd en of de kabel niet beschadigd is.
  • Sluit de iPod aan op de ingebouwde poort van een andere computer en controleer of het probleem hierdoor wordt verholpen. Opmerking: als u een draagbare computer gebruikt, zorgt u ervoor dat deze is aangesloten op een stroombron en dat de klep of het scherm is geopend. Als de klep gesloten is, kan de computer in de stand-by-, sluimer- of winterslaapstand gaan, waardoor de iPod niet goed wordt opgeladen.

Als u de iPod na deze stappen nog steeds niet kunt inschakelen, moet de iPod mogelijk worden gerepareerd. Ga naar de website van Apple Support om een reparatie in te plannen.

Raadpleeg voor meer informatie:

iPod: geen stroom of geblokkeerd

Laatst gewijzigd op: