Foto's en video's toevoegen aan een iMovie-project

Foto's en video's uit de Foto's-app toevoegen aan een iMovie-project op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch.

Foto's en video's toevoegen op een Mac

Als u foto's en video's uit Foto's wilt toevoegen aan iMovie-projecten op een Mac, kunt u dit doen door de bibliotheeklijst in iMovie te gebruiken of door ze direct naar iMovie te slepen uit de Foto's-app.

De bibliotheeklijst in de navigatiekolom van iMovie gebruiken

U hebt vanuit iMovie toegang tot de fotobibliotheek van de Foto's-app:

1. Selecteer 'Foto's' in de navigatiekolom aan de linkerkant van het iMovie-venster.
  2. Klik op het venstermenu bovenaan de kiezer om een categorie te kiezen: 'Mijn albums', 'Albums', 'Jaren', 'Sets', 'Momenten' of 'Plaatsen'.
  3. Sleep de foto of video die u wilt gebruiken naar de tijdbalk van uw project. Als u een foto toevoegt, wordt deze 3 tot 6 seconden op de tijdbalk van het project weergegeven, afhankelijk van de duur van de overgangen vóór en na de foto. U kunt de weergaveduur van de foto op de tijdbalk inkorten of verlengen zodat deze voor kortere of langere tijd wordt weergegeven in de video.
  4. Als u een bestaand fragment wilt vervangen, sleept u de foto of video naar het te vervangen fragment en kiest u een van de vervangingsopties.

Als u 'Foto's' niet ziet staan in de bibliotheeklijst, is uw fotobibliotheek mogelijk niet ingesteld als systeemfotobibliotheek. Maar u kunt altijd foto's en films naar uw iMovie-project slepen.

Foto's en video's naar iMovie slepen

U kunt foto's en video's uit de Foto's-app rechtstreeks naar iMovie slepen. Doe het volgende om video's uit de Foto's-app naar iMovie slepen.

1. Sleep de video die u wilt gebruiken vanuit Foto's naar het bureaublad.
  2. Sleep de video van het bureaublad naar de tijdbalk van uw project.

Als u een video rechtstreeks vanuit de Foto's-app naar de tijdbalk in iMovie sleept, wordt deze 3 tot 6 seconden als een stilstaand beeld in uw project weergegeven.

Foto's en video's toevoegen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Maak een iMovie-project aan.
  2. Terwijl uw project is geopend, scrolt u door de tijdbalk totdat de afspeelkop (de verticale witte lijn) zich op het punt bevindt waar u de afbeelding of het videofragment wilt toevoegen.
  3. Tik op plusknop om media toe te voegen en tik vervolgens op de locatie waar de foto of video is opgeslagen. Als de foto of video zich bijvoorbeeld bevindt in de fotobibliotheek van de Foto's-app, tikt u op 'Momenten', 'Video', 'Foto's' of 'Albums'.
  4. Tik op de foto of video die u wilt toevoegen.
  5. Als u een videofragment wilt toevoegen, kunt u het fragment voorvertonen, bewerken en meer voordat u het toevoegt aan de tijdbalk van uw project. Wanneer u gereed bent om het videofragment toe te voegen, tikt u op plusknop voor toevoegen aan project.
  6. Als u een foto hebt toegevoegd, wordt deze 3 tot 6 seconden op de tijdbalk van uw project weergegeven, afhankelijk van de duur van de overgangen vóór en na de foto. U kunt de weergaveduur van de foto op de tijdbalk inkorten of verlengen zodat deze voor kortere of langere tijd wordt weergegeven in de video.