Als de mediakiezer niet de gehele Foto’s-bibliotheek toont

Soms verschijnen niet alle beschikbare afbeeldingen van de Foto’s-bibliotheek in de mediakiezer. Met de mediakiezer kunnen programma’s zoals Pages of iMovie afbeeldingen uit Foto’s gebruiken.

Dit gebeurt als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt wanneer de voorkeur Optimaliseer Mac-opslag is ingeschakeld.

De mediakiezer toont alleen de foto’s waarvan de oorspronkelijke afbeeldingen of een voorvertoning in volledige grootte op de Mac worden bewaard. U kunt een foto tijdelijk beschikbaar maken voor de mediakiezer door er op te dubbelklikken. Hierdoor wordt het origineel naar de Mac gedownload waar het in de mediakiezer beschikbaar wordt totdat Foto’s het optimaliseert om schijfruimte te besparen.

Als u afbeeldingen in Foto’s definitief beschikbaar wilt maken in de mediakiezer, volgt u deze stappen:

1. Selecteer Archief > Nieuw album... in de menubalk van Foto’s. Geef het nieuwe album een naam.
  2. Klik op de afbeeldingen die u in de mediakiezer beschikbaar wilt maken.
  3. Klik op de knop Voeg toe.
  4. Klik boven in Foto’s op het tabblad Albums en zoek het nieuwe album dat u hebt aangemaakt.
  5. Control-klik of (klik rechts) op het album en selecteer Download originelen naar deze Mac.

Hierdoor wordt de versie in volledige resolutie van de geselecteerde afbeeldingen naar de Mac gedownload waardoor deze definitief beschikbaar worden in de mediakiezer.

Opmerking: u kunt alle afbeeldingen in de Foto’s-bibliotheek definitief beschikbaar maken in de mediakiezer door Download originelen naar deze Mac in de voorkeuren voor Foto’s in te schakelen. Hierdoor verliest u echter de voordelen die de voorkeur Optimaliseer Mac-opslag voor ruimtebesparing biedt.