Als de mediakiezer niet de gehele Foto's-bibliotheek toont

De mediakiezer, waarmee u afbeeldingen uit Foto's kunt selecteren om ze te gebruiken in apps zoals Pages of iMovie, laat soms niet alle afbeeldingen uit uw Foto's-bibliotheek zien.

Dit kan gebeuren wanneer u iCloud-foto's gebruikt en u in de voorkeuren 'Optimaliseer Mac-opslag' hebt ingeschakeld.

De mediakiezer toont alleen foto's waarvan het origineel of een voorbeeld op volledig formaat op de Mac wordt bewaard. U kunt een foto tijdelijk voor de mediakiezer beschikbaar maken door er dubbel op te klikken. Hierdoor wordt het origineel gedownload op de Mac. Daar is de foto dan beschikbaar in de mediakiezer, totdat deze weer door Foto's wordt geoptimaliseerd om schijfruimte te besparen.

Als u afbeeldingen in Foto's definitief beschikbaar wilt maken in de mediakiezer, volgt u deze stappen:

1. Selecteer 'Archief' > 'Nieuw album' in de menubalk van Foto's. Geef het nieuwe album een naam.
  2. Control-klik (of klik rechts) op de afbeeldingen die u in de mediakiezer beschikbaar wilt maken. Kies 'Voeg toe aan [nieuw album]'. U kunt de afbeeldingen ook naar het nieuwe album slepen.
  3. Zoek het nieuwe album op dat u hebt aangemaakt.
  4. Control-klik of (klik rechts) op het album en selecteer 'Download originelen naar deze Mac'.

Hierdoor wordt de versie met volledige resolutie van de gekozen afbeeldingen gedownload op de Mac. Deze zijn nu blijvend beschikbaar in de mediakiezer.

Als u alle afbeeldingen in uw Foto's-bibliotheek blijvend in de mediakiezer beschikbaar wilt maken, selecteert u 'Download originelen naar deze Mac' op het tabblad 'iCloud' in de voorkeuren van Foto's. Als u dit doet, profiteert u niet meer van de schijfruimtebesparing van de voorkeursinstelling 'Optimaliseer Mac-opslag'.