Uw hartslag. Wat het betekent en waar u het op de Apple Watch vindt.

Lees hier hoe een Apple Watch uw hartslag meet en ontvang tips voor een nauwkeurigere meting.

Symbool van de Hartslag-app

Uw hartslag controleren

Huidige hartslag van 68 slagen per minuut

U kunt uw hartslag op elk gewenst moment controleren met de Hartslag-app. Open de app en wacht tot de Apple Watch uw hartslag heeft gemeten. U kunt ook uw gegevens voor rust, wandelingen, ademhaling, work-outs en herstel gedurende de dag bekijken.

U kunt ook de Hartslag-complicatie toevoegen aan uw wijzerplaat of de Hartslag-app toevoegen aan het Dock, zodat u de app eenvoudig kunt openen.

Hartslag in rust en wandelhartslag zijn alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 1 of nieuwer.

Hartslagwaarschuwingen ontvangen

Als uw hartslag boven een gekozen aantal slagen per minuut blijft terwijl u gedurende 10 minuten inactief lijkt te zijn, kan uw Apple Watch u daarover informeren.

U kunt hartslagwaarschuwingen inschakelen als u de Hartslag-app voor het eerst opent of op een willekeurig later moment:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Hartslag'.
  3. Tik op 'Verhoogde hartslag' en kies vervolgens een hartslag.

Hartslagwaarschuwingen zijn alleen beschikbaar op Apple Watch Series 1 of nieuwer.

Als de Apple Watch uw hartslag meet

Gezondheidsgegevens over uw hart op de iPhone

Wanneer u de Work-out-app gebruikt, meet Apple Watch uw hartslag voortdurend tijdens de work-out en gedurende 3 minuten na het einde van de work-out om het tempo van het hartslagherstel na de work-out te bepalen.

Deze informatie, evenals andere gegevens die worden verzameld, helpt de Apple Watch bij het schatten van hoeveel calorieën u hebt verbrand. Daarnaast meet de Apple Watch uw hartslag gedurende de dag als u rustig bent en periodiek als u loopt (Apple Watch Series 1 en hoger). Omdat de Apple Watch deze metingen op de achtergrond baseert op uw activiteit, zal de tijd tussen deze metingen variëren. Apple Watch berekent ook uw dagelijkse hartslag bij rust en uw gemiddelde wandelhartslag door achtergrondmetingen van de hartslag te vergelijken met gegevens van de versnellingsmeter wanneer er voldoende achtergrondmetingen beschikbaar zijn. U kunt in 'Bronnen' bepalen welke apps van andere fabrikanten toegang hebben tot uw gezondheidsgegevens in de Gezondheid-app.

Er kunnen mogelijk afwijkingen in de weergegeven gegevens optreden, wat af en toe leidt tot hartslagmetingen die ongewoon hoog of laag zijn.

Hoe de Apple Watch uw hartslag meet

De hartslagsensor van de Apple Watch gebruikt wat bekend staat als fotoplethysmografie. Hoewel deze technologie moeilijk uit te spreken is, is deze op een erg eenvoudig feit gebaseerd: bloed is rood omdat het rood licht reflecteert en groen licht absorbeert. De Apple Watch gebruikt groene ledverlichting in combinatie met lichtgevoelige fotodioden om de hoeveelheid bloed die er op een gegeven moment door uw pols vloeit, te detecteren. Wanneer uw hart klopt, is de bloedstroom in uw pols groter (en dus ook de absorptie van groen licht). Tussen de hartslagen is het minder. Door de ledverlichting honderden keren per seconde te laten knipperen, kan de Apple Watch het aantal hartslagen per minuut berekenen: dit is uw hartslag. De hartslagsensor ondersteunt een bereik van 30-210 slagen per minuut. Daarnaast is de hartslagsensor ontworpen om lage signaalniveaus te compenseren door zowel de ledhelderheid als de samplingsnelheid te verhogen.

De hartslagsensor kan ook infrarood licht gebruiken. Deze modus wordt door de Apple Watch gebruikt als deze uw hartslag op de achtergrond meet en voor waarschuwingen over een verhoogde hartslag. De Apple Watch gebruikt groene ledverlichting om uw hartslag te meten tijdens work-outs en ademhalingssessies en om de gemiddelde hartslag tijdens wandelingen en de hartritmevariabiliteit te berekenen.

Hartritmevariabiliteitsmetingen zijn niet beschikbaar in China, Maleisië, Zuid-Afrika en Turkije.

Voor het beste resultaat

Begin met een goede pasvorm. Zelfs onder ideale omstandigheden levert de Apple Watch mogelijk niet voor iedereen op elk moment een betrouwbare hartslagmeting. En voor een klein percentage gebruikers kunnen verschillende factoren het onmogelijk maken om überhaupt een hartslagmeting te verkrijgen. U kunt de Apple Watch helpen om de meest consistente en best mogelijke hartslagmetingen te verkrijgen. Meer informatie over andere factoren die van invloed zijn op uw meetwaarden.