AirPort: een AirPort Extreme USB-schijfstation activeren in Mac OS X en Windows

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een AirPort Extreme USB-schijfstation activeert in Mac OS X en Windows.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als u een USB-schijf aansluit op een AirPort Extreme-basisstation (802.11n), wordt dit station doorgaans automatisch beschikbaar gemaakt voor gebruikers van het netwerk. Als die optie echter is uitgeschakeld in AirPort-schijfhulpprogramma (Mac OS X) of AirPort-schijven (Windows) of als de netwerkgebruiker weigert, is dit nog steeds toegankelijk via een van de gepaste stappen hieronder. Een gebruiker heeft standaard toegang tot het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) via IP door het IP-adres 10.0.1.1 in te voeren.

Als u het IP-adres van de AirPort Extreme (802.11n) niet met zekerheid kent, kunt u met behulp van het AirPort-schijfhulpprogramma (Mac OS X) of de AirPort-schijven (Windows) het basisstation selecteren. U ziet het IP-adres in het hoofdvenster.

Opmerking: het AirPort-configuratieprogramma bevindt zich in de map Hulpprogramma’s in de map Programma’s op een Mac en AirPort-schijven bevindt zich in Start > Alle programma’s > AirPort op een computer met Microsoft Windows. Open het of klik op het pictogram van AirPort-schijf in de menubalk ( ) in Mac OS X en selecteer vervolgens het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) waarmee de USB-harde schijf is verbonden.

Mac OS X

Harde schijven automatisch activeren

1. Schakel vanuit het hoofdvenster van het AirPort-schijfhulpprogramma de optie ‘Toon AirPort-schijven in menubalk’ in.
  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot de AirPort-schijf/-schijven in.

Harde schijven handmatig activeren met het onderdeel AirPort-schijf in menubalk

1. Klik op het symbool van AirPort-schijf in de menubalk ( ) en selecteer het basisstation met de gewenste USB-harde schijf.
  2. Selecteer de gewenste harde schijf/schijven (AirPort-schijf).
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot de AirPort-schijf/-schijven in.

Mac OS Uitgebreid (HFS+)-volumes handmatig activeren

1. Selecteer Verbind met server in het menu Ga van de Finder.
  2. Voer het LAN IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation in (standaard 10.0.1.1).
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot de AirPort-schijf/-schijven in.
  4. Selecteer de gewenste AirPort-schijf/-schijven uit de beschikbare volumes.

FAT16/FAT32-volumes handmatig activeren

1. Selecteer Verbind met server in het menu Ga van de Finder.
  2. Voer het LAN IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation in voorafgegaan door smb:// (bijvoorbeeld: smb://10.0.1.1 ).
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot de AirPort-schijf/-schijven in. Vul het veld Werkgroep niet in tenzij u er een hebt toegewezen in AirPort-configuratieprogramma.
  4. Selecteer de gewenste AirPort-schijf uit de beschikbare CIFS-volumes (Common Internet File System).

Windows XP en Vista

Opmerking: met de update 2007-002 of hoger voor AirPort-basisstation is de naam AirPort-schijfagent gewijzigd in AirPort-basisstationagent. Als u deze update nog niet hebt geïnstalleerd, vervangt u AirPort-schijfagent door AirPort-basisstationagent in de onderstaande stappen.

Activeren met behulp van AirPort-basisstationagent

1. Start de AirPort-basisstationagent vanaf C:\\Program Files\AirPort\.
  2. Zorg ervoor dat het taakbalkmenu voor AirPort-schijven is ingeschakeld.
  3. Klik op het symbool van de AirPort-basisstationagent in de taakbalk.
  4. Voer de naam en het wachtwoord van de gebruiker in.

Activeren door een netwerkschijf toe te wijzen

1. Ga naar Deze computer (Start > Deze computer).
  2. Selecteer in het menu Extra de optie ‘Netwerkverbinding maken’.
  3. Voer een stationsletter in die nog niet in gebruik is (bijvoorbeeld ‘Z’).
  4. Voer het pad naar de schijf in. Dit heeft de structuur: \\IPaddress\drivename (bijvoorbeeld: \\10.0.1.1\mydrive).

Serververbinding activeren en gebruiken

1. Selecteer Start > Uitvoeren en voer het IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) in. (standaard \\10.0.1.1)
  2. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Een venster wordt geopend met mappen voor elke harde schijf die op het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) wordt aangesloten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.