Over de beveiligingsinhoud van Apple TV 7.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Apple TV 7.2 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Apple TV 7.2

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij IOKit-objecten die door een audiobesturingsbestand werden gebruikt. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van metagegevens.

CVE-ID

CVE-2015-1086

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een programma dat NSXMLParser gebruikt, kan worden misbruikt om informatie vrij te geven

Beschrijving: er was een ‘XML External Entity’-probleem bij de verwerking van XML door NSXMLParser. Dit probleem is verholpen door externe entiteiten niet over oorsprongen heen te laden.

CVE-ID

CVE-2015-1092: Ikuya Fukumoto

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: er was een probleem in IOAcceleratorFamily dat leidde tot de vrijgave van de inhoud van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door onnodige code te verwijderen.

CVE-ID

CVE-2015-1094: Cererdlong van Alibaba Mobile Security Team

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig HID-apparaat kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging in een IOHIDFamily API. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-1095: Andrew Church

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: er was een probleem in IOHIDFamily dat leidde tot de vrijgave van de inhoud van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2015-1096: Ilja van Sprundel van IOActive

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: er was een probleem in MobileFrameBuffer dat leidde tot de vrijgave van de inhoud van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2015-1097: Barak Gabai van het IBM X-Force Application Security Research Team

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan mogelijk een Denial of Service op het systeem veroorzaken

Beschrijving: er was een racevoorwaarde bij de setreuid-systeemaanroep van de kernel. Dit probleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-ID

CVE-2015-1099: Mark Mentovai van Google Inc.

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan bevoegdheden escaleren met behulp van een aangetaste service die met minder bevoegdheden moet worden uitgevoerd

Beschrijving: setreuid- en setregid-systeemaanroepen faalden bij het definitief verwijderen van bevoegdheden. Dit probleem is verholpen door bevoegdheden naar behoren te verwijderen.

CVE-ID

CVE-2015-1117: Mark Mentovai van Google Inc.

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het systeem of het lezen van kernelgeheugen

Beschrijving: er was een probleem met een ongeoorloofde geheugentoegang bij de kernel. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-1100: Maxime Villard van m00nbsd

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging in de kernel. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-1101: lokihardt@ASRT in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan een Denial of Service veroorzaken

Beschrijving: er was een inconsistentie bij de status bij de verwerking van TCP-kopteksten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van de status.

CVE-ID

CVE-2015-1102: Andrey Khudyakov en Maxim Zhuravlev van Kaspersky Lab

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan het verkeer van gebruikers doorsturen naar willekeurige hosts

Beschrijving: ICMP-doorverwijzingen zijn standaard ingeschakeld in iOS. Dit probleem is verholpen door ICMP-doorverwijzingen uit te schakelen.

CVE-ID

CVE-2015-1103: Zimperium Mobile Security Labs

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een externe aanvaller kan mogelijk netwerkfilters omzeilen

Beschrijving: het systeem behandelt sommige IPv6-pakketten van externe netwerkinterfaces als lokale pakketten. Het probleem is verholpen door deze pakketten af te wijzen.

CVE-ID

CVE-2015-1104: Stephen Roettger van het Google Security Team

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: een externe aanvaller kan mogelijk een Denial of Service veroorzaken

Beschrijving: er was een probleem met inconsistentie van de status bij de verwerking van buiten-bandgegevens in TCP. Dit probleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-ID

CVE-2015-1105: Kenton Varda van Sandstorm.io

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd configuratieprofiel kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van configuratieprofielen. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2015-1118: Zhaofeng Chen, Hui Xue, Yulong Zhang en Tao Wei van FireEye, Inc.

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: bij het downloaden van podcastonderdelen kan onnodige informatie worden verstuurd naar externe servers

Beschrijving: bij het downloaden van onderdelen van een podcast waarop een gebruiker is geabonneerd, werden unieke identifiers verstuurd naar externe servers. Dit probleem is verholpen door deze identifiers te verwijderen.

CVE-ID

CVE-2015-1110: Alex Selivanov

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: hardware-identifiers zijn mogelijk toegankelijk voor apps van andere fabrikanten

Beschrijving: er was een probleem met de vrijgave van informatie in de sandbox van de app van de andere fabrikant. Dit probleem is verholpen door het sandbox-profiel te verbeteren.

CVE-ID

CVE-2015-1114

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 3e generatie en hoger

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-1068: Apple

CVE-2015-1069: lokihardt@ASRT in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP

CVE-2015-1070: Apple

CVE-2015-1071: Apple

CVE-2015-1072

CVE-2015-1073: Apple

CVE-2015-1074: Apple

CVE-2015-1076

CVE-2015-1077: Apple

CVE-2015-1078: Apple

CVE-2015-1079: Apple

CVE-2015-1080: Apple

CVE-2015-1081: Apple

CVE-2015-1082: Apple

CVE-2015-1083: Apple

CVE-2015-1119: Renata Hodovan van University of Szeged / Samsung Electronics

CVE-2015-1120: Apple

CVE-2015-1121: Apple

CVE-2015-1122: Apple

CVE-2015-1123: Randy Luecke en Anoop Menon van Google Inc.

CVE-2015-1124: Apple

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.