Als uw Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld

Volg de onderstaande stappen als u hulp nodig hebt of als uw Apple Watch niet wil opladen.

Zien of uw Apple Watch oplaadt

Wanneer u uw Apple Watch met de oplaadkabel aansluit op een stopcontact, ziet u als het goed is een groene bliksemschicht groene bliksemschicht op het scherm.

Apple Watch met oplaadsymbool

Apple Watch met tijd

Apple Watch met oplaadscherm

Als uw Watch moet worden opgeladen, verschijnt er een rode bliksemschicht rode bliksemschicht op het scherm. (Mogelijk moet u op de zijknop klikken om de wijzerplaat te zien.) Wanneer de Watch wordt opgeladen, verandert de rode bliksemschicht rode bliksemschicht in een groene bliksemschicht groene bliksemschicht. Als uw scherm leeg blijft of als u het symbool met de oplaadkabel en een rode bliksemschicht rode bliksemschicht op het scherm ziet, moet u uw Watch tot wel 30 minuten opladen.

Apple Watch met symbool dat aangeeft dat de Watch op een stopcontact moet worden aangesloten

Apple Watch met symbool dat aangeeft dat de Watch op een stopcontact is aangesloten

Apple Watch waarop wordt aangegeven dat de spaarstand actief is

Hulp krijgen

Als u een oplaadstandaard van derden gebruikt, gebruikt u de oplaadkabel die bij uw Apple Watch werd geleverd.

Als uw Apple Watch niet oplaadt of als er op de Watch een bericht wordt weergegeven dat opladen met dit accessoire niet wordt ondersteund:

1. Zorg ervoor dat u de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple helemaal in de USB-lichtnetadapter hebt gestoken. Zorg er vervolgens voor dat u de adapter helemaal in een stopcontact hebt gestoken.
  2. Zorg ervoor dat u de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple gebruikt die bij uw Apple Watch is geleverd.
  3. Verwijder de plastic folie volledig van beide kanten van de oplader.
    Oplaadkabel voor Apple Watch
  4. Zorg dat de achterkant van de Apple Watch en de magnetische oplader schoon zijn.
  5. Plaats de achterkant van de Apple Watch op de oplader. De magneten zorgen ervoor dat de Apple Watch goed op de oplader zit, en als het goed is, ziet u nu een groene bliksemschicht groene bliksemschicht op de wijzerplaat.
  6. Als de Apple Watch nog steeds niet oplaadt, herstart u deze geforceerd. Houd de knop aan de zijkant en de Digital Crown minstens tien seconden tegelijkertijd ingedrukt, of net zo lang tot u het Apple logo ziet.
  7. Probeer een andere magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch, en een andere USB-lichtnetadapter. Als uw Apple Watch leeg is en u deze gaat opladen, kan het enkele minuten duren voordat de groene bliksemschicht groene bliksemschicht verschijnt.