Als na de upgrade van de server naar OS X v10.10.3 clients geen verbinding via LDAP kunnen maken

Als een specifieke manier van upgraden wordt gevolgd, kan de Open Directory-voorziening van OS X Server worden ingesteld op geen.

Als u OS X Yosemite v10.10.3 installeert, de server vanaf een Time Machine-reservekopie migreert en vervolgens Server v4.1 installeert, wordt de instelling voor het certificaat dat door de Open Directory-voorziening wordt gebruikt mogelijk gewijzigd. Hierdoor wordt mogelijk verhinderd dat clients via LDAP verbinding kunnen maken met de server met behulp van SSL.

Volg deze stappen om deze instelling te corrigeren:

1. Open het programma Server.

2. Selecteer Certificaten in de navigatiekolom.

3. Klik op het venstermenu ‘Beveilig voorzieningen met’ en kies Aangepast.

4. Als het certificaat voor de Open Directory-voorziening is ingesteld op Geen, klikt u op het woord ‘Geen’ en selecteert u het certificaat.

5. Klik op OK.