Slepen met drie vingers inschakelen voor de Mac-trackpad

De mogelijkheid om items te slepen met een gebaar met drie vingers is een optie voor trackpads die Force Touch ondersteunen.

De instellingsnamen verschillen afhankelijk van de gebruikte macOS-versie:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren').

2. Klik op 'Toegankelijkheid'.

3. Klik op 'Aanwijzerbediening' (of 'Muis en trackpad').

4. Klik op de knop 'Trackpadopties'.

5. Schakel 'Gebruik trackpad om te slepen' in (of 'Activeer slepen').

6. Kies in het pop-upmenu de sleepstijl 'Slepen met drie vingers'.

7. Klik op 'OK'.

Meer informatie over deze trackpadopties