Als u in iPhoto geen afdrukken of projecten kunt bestellen bij Apple

Lees hoe u problemen kunt oplossen waar u mee te maken kunt krijgen als u probeert Apple drukwerkproducten te bestellen vanuit iPhoto.

Om te beginnen controleert u uw internetverbinding en gaat u na of u de nieuwste versie van iPhoto gebruikt. Zorg ook dat de betaalgegevens van uw Apple ID up-to-date zijn. Kies nu hieronder het probleem dat uw situatie het beste beschrijft:

Als u geen bestelling kunt starten

1. Controleer de internetverbinding. Als u geen internetverbinding kunt maken, neemt u contact op met uw serviceprovider voor meer hulp.
  2. Controleer welke versie van iPhoto u gebruikt. Apple ondersteunt alleen drukwerkbestellingen via iPhoto 9.6.1 of Foto's voor macOS.
  3. Controleer of u bent ingelogd met uw Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

Als u een waarschuwing krijgt over een boek dat u hebt aangemaakt

Nadat u de bestelling van een boek hebt gestart, ziet u mogelijk het bericht 'Je fotoboek bevat een of meer pagina's met een of meer kaders zonder foto's. Je moet de lay-out van die pagina's wijzigen of foto's aan de kaders toevoegen voordat je verder kunt gaan met dit fotoboek.'

Dit bericht verschijnt als u een foto-achtergrond voor een pagina selecteert voordat u een foto aan de achtergrond toevoegt. Voeg een foto toe aan de achtergrond of wijzig de paginalay-out in een standaardachtergrond in het wit of een kleur om dit probleem op te lossen.

Als u een waarschuwing over uw account krijgt

Wanneer u een bestelling probeert te plaatsen, ziet u mogelijk het bericht 'Je accountgegevens zijn gewijzigd. Controleer je factuurgegevens en keur deze goed.'

Werk uw factuurgegevens in de Apple Online Store bij om dit probleem op te lossen:

1. Klik links in het scherm bij 'Accountinstellingen' op 'Standaard leverings- of factuurgegevens veranderen'.
  2. Log in met de Apple ID die u voor aankopen in iPhoto gebruikt.
  3. Klik rechts van 'Betaalgegevens' op 'Wijzig'.
  4. Voer de gegevens opnieuw in zoals ze op een afschrift van uw creditcard staan. Klanten in de VS gebruiken een vijfcijferige postcode. iPhoto biedt geen ondersteuning voor postcodes van het type Zip+4.

Als het probleem niet is opgelost nadat u de betaalgegevens hebt bijgewerkt, probeert u de cookies te verwijderen in Safari. Houd er rekening mee dat cookies die u verwijdert uit Safari, mogelijk ook worden verwijderd uit andere apps.

Als u het bericht 'Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan' ziet

Wanneer u een bestelling probeert te plaatsen, ziet u mogelijk het bericht 'Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Probeer het later opnieuw.'

Werk uw informatie in de Apple Online Store bij om dit probleem te verhelpen:

1. Ga naar uw Apple Store-account.
  2. Klik bij 'Accountinstellingen' op 'E-mailadres en wachtwoord van Apple ID bijwerken'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
  4. Klik naast 'Betaalgegevens' op 'Wijzig'.
  5. Voer alle gegevens opnieuw in zoals ze op een afschrift van uw creditcard staan en klik op 'Bewaar'.

Als u problemen hebt bij het uploaden van bestanden

Als u na het uploaden van de bestanden naar de servers van Apple geen bestelnummer ontvangt, zijn de bestanden mogelijk niet naar behoren geüpload.

• Controleer of u wel iPhoto 9.6.1 gebruikt.
  • Als u een firewall of netwerkbeveiligingssoftware hebt ingeschakeld, geeft u iPhoto toegang tot poort 80 en 443 of schakelt u de software tijdelijk uit.
  • Schakel antivirus-apps en apps voor het opschonen van systemen van andere fabrikanten, zoals MacKeeper, tijdelijk uit. Deze apps kunnen bestellingen via iPhoto verhinderen.
  • Zorg dat de computer voldoende bandbreedte heeft om de bestelling te plaatsen. U hebt een bandbreedte met een snelheid van ongeveer 1,5 megabit per seconde (Mbit/s) nodig. Bij lagere snelheden kan er een time-out optreden tijdens de bestelprocedure.

Als u problemen met uw Apple ID hebt

Controleer of alle gegevens van uw Apple ID juist zijn:

1. Ga naar https://appleid.apple.com.
  2. Klik op 'Beheer je Apple ID' en log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Klik op elke optie aan de linkerkant en controleer of alle gegevens juist zijn. Als u bij 'Adressen' lege adressen hebt, verwijdert u deze. Verwijder alle telefoonnummers bij 'Telefoonnummers' en bewaar de wijzigingen. Wanneer u een bestelling voltooit, wordt uw telefoonnummer gekopieerd van iPhoto naar Mijn Apple ID.

Nadat u de gegevens hebt bijgewerkt:

1. Open iPhoto en selecteer een foto. Kies 'Bestel afdrukken' in het menu 'Deel'.
  2. Klik op 'Accountinfo' en log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Klik in het menu op 'Wijzig levering' en kies 'Voeg nieuw adres toe'.
  4. Voeg het gewenste adres toe. Maak hiervoor een nieuw label, bijvoorbeeld 'Thuis'. Selecteer 'Gebruik als standaardadres' en klik op 'OK'.
  5. Als u een ander adres in de lijst ziet, selecteert u het en klikt u op 'Verwijder dit adres'. Alleen uw standaard thuisadres mag nog worden weergegeven.

Meer informatie

Meer informatie over drukwerkproducten van Apple, inclusief verzendkosten en hoe u een bestelling annuleert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.