Een iMac als beeldscherm gebruiken met de modus Doelbeeldscherm

Met de modus Doelbeeldscherm kunt u het ingebouwde beeldscherm van een ondersteunde iMac gebruiken als extern beeldscherm voor een andere Mac.

Over de modus Doelbeeldscherm

Als u de iMac als beeldscherm wilt gebruiken, sluit u deze aan op een andere Mac met de juiste kabel (raadpleeg Systeemvereisten hieronder). Vervolgens drukt u op Command-F2 op het toetsenbord dat op de iMac is aangesloten. Wanneer u klaar bent, drukt u opnieuw op Command-F2.

Systeemvereisten

U hebt het volgende nodig om de modus Doelbeeldscherm te kunnen gebruiken:

Raadpleeg de onderstaande lijst voor de iMac-modellen die de modus Doelbeeldscherm ondersteunen, het type kabel dat u nodig hebt om dat iMac-model aan te sluiten en het type poort dat de andere Mac nodig heeft.

iMac-modellen die u kunt gebruiken
als beeldscherm

Kabel
die u nodig hebt

Poort die u nodig hebt
op de andere Mac

iMac (27-inch, eind 2009)

Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort

Mini DisplayPort of Thunderbolt

iMac (27-inch, medio 2010)

Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort

Mini DisplayPort of Thunderbolt

iMac (medio 2011 - medio 2014)

Thunderbolt

Thunderbolt

iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) en nieuwere iMac-modellen kunnen niet als beeldscherm voor de modus Doelbeeldscherm worden gebruikt.

De modus Doelbeeldscherm gebruiken

Volg deze stappen om de iMac als beeldscherm te gebruiken:

1. Controleer of de iMac ingeschakeld is en of de andere Mac ingelogd is bij een macOS-gebruikersaccount.
  2. Verbind de twee computers met de Mini DisplayPort- of Thunderbolt-kabel.
  3. Druk op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac die u als beeldscherm wilt gebruiken.

Nadat u op Command-F2 hebt gedrukt, verschijnt op de iMac het bureaublad van de aangesloten Mac.

Als Command-F2 niet werkt

Als de iMac niet overschakelt naar de modus Doelbeeldscherm wanneer u op Command-F2 drukt, controleert u het volgende:

• Controleer of de iMac die u als beeldscherm probeert te gebruiken, de modus Doelbeeldscherm ondersteunt.
  • De modus Doelbeeldscherm werkt alleen wanneer de primaire Mac is ingelogd bij een macOS-gebruikersaccount. Als de eerste Mac bijvoorbeeld op het FileVault-scherm staat, zal de modus Doelbeeldscherm niet worden geactiveerd wanneer u op de iMac op Command-F2 drukt. U moet eerst inloggen op de Mac (desnoods met een gewoon beeldscherm) voordat u een iMac kunt gebruiken in de modus Doelbeeldscherm.
  • Ga na of u daadwerkelijk op Command-F2 drukt op het toetsenbord dat is aangesloten op de iMac die u als beeldscherm wilt gebruiken.
  • Als in het paneel Toetsenbord van Systeemvoorkeuren het aankruisvak 'Gebruik de toetsen 'F1', 'F2', enzovoort, als standaardfunctietoetsen' is ingeschakeld, moet u de toetscombinatie Command-Fn-F2 gebruiken.
  • Controleer of dat de Mini DisplayPort- of Thunderbolt-kabel is aangesloten op beide computers.
  • Als u momenteel bent ingelogd op de iMac die u als beeldscherm wilt gebruiken, logt u uit om naar het inlogvenster terug te gaan. Druk vervolgens opnieuw op Command-F2.
  • Bij sommige oudere Apple toetsenborden en toetsenborden van andere fabrikanten kan Command-F2 niet worden gebruikt om van weergavemodus te wisselen. Als dit het geval is, gebruikt u het toetsenbord dat bij de iMac is meegeleverd om de modus Doelbeeldscherm in en uit te schakelen.
  • Als de iMac momenteel is opgestart in Windows, kan deze de modus Doelbeeldscherm niet starten. De modus Doelbeeldscherm wordt in Boot Camp niet ondersteund.

De modus Doelbeeldscherm stoppen

Als u de modus Doelbeeldscherm wilt stoppen, drukt u opnieuw op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac. De modus Doelbeeldscherm wordt op de iMac ook gestopt als u de kabel loskoppelt die de twee computers verbindt, of als u een van beide computers uitschakelt of in de sluimerstand zet.

Als de aangesloten Mac in de sluimerstand gaat, wordt het scherm van de iMac zwart totdat u de andere computer uit de sluimerstand haalt of totdat u de iMac uit de modus Doelbeeldscherm haalt.

Weergaveopties

U kunt de helderheid van het beeldscherm van de iMac in de modus Doelbeeldscherm regelen vanaf een aangesloten Mac. Gebruik het paneel 'Beeldschermen' in Systeemvoorkeuren op de aangesloten Mac of gebruik de toetsen voor de helderheid op het toetsenbord van de aangesloten Mac.

Als u audio van een aangesloten Mac wilt horen uit de ingebouwde luidsprekers van de iMac, selecteert u de iMac in het paneel 'Geluid' van Systeemvoorkeuren. U kunt ook de toetsen voor geluid en media op het toetsenbord van de aangesloten Mac gebruiken om het volume en het afspelen van iTunes en andere media te regelen.

Meerdere beeldschermen aansluiten

U kunt meerdere iMac-computers als beeldscherm gebruiken zolang elke iMac rechtstreeks is aangesloten met een Thunderbolt-kabel op een Thunderbolt-poort op de computer. Elke iMac die u aansluit als beeldscherm, telt mee bij het maximale aantal gelijktijdig aangesloten beeldschermen dat de Mac ondersteunt.

Sluit geen iMac-computers in de modus Doelbeeldscherm aan op elkaar (serieschakeling). Elke iMac in de modus Doelbeeldscherm moet rechtstreeks worden aangesloten op een Mini DisplayPort- of Thunderbolt-poort op de Mac waarmee u de iMac als beeldscherm wilt gebruiken.

Apps op de iMac gebruiken

Geopende apps op de iMac blijven open en actief wanneer de iMac in de modus Doelbeeldscherm wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld muziek in iTunes op de iMac begint af te spelen en dan de modus Doelbeeldscherm activeert, wordt iTunes op de iMac niet gepauzeerd.

Als u de iMac hebt ingesteld om automatisch uit te loggen, worden apps gepauzeerd of gestopt wanneer dit gebeurt, maar de iMac blijft dan wel in de modus Doelbeeldscherm.

Apparaten aansluiten op de iMac

Een Mac die is aangesloten op een iMac in de modus Doelbeeldscherm, kan de ingebouwde camera van de iMac-computer niet gebruiken, evenmin als de USB-, Thunderbolt- FireWire-poorten ervan of apparaten die op die poorten zijn aangesloten. Als u externe apparaten met de Mac wilt gebruiken, sluit u deze apparaten rechtstreeks aan op de Mac waarmee u ze wilt gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.