De Apple Watch loskoppelen van de iPhone

In sommige gevallen moet u de koppeling tussen uw apparaten verbreken. Als u de koppeling verbreekt, wordt de Apple Watch gewist en worden de fabrieksinstellingen hersteld.

Als u uw Apple Watch in Japan gebruikt en u een Suica-kaart in Wallet hebt, moet u eerst uw Suica-kaart verwijderen voordat u de koppeling verbreekt.

De koppeling tussen de apparaten verbreken

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer u de koppeling verbreekt.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik boven in het scherm op uw Watch.
  4. Tik op infosymbool naast het horloge dat u wilt loskoppelen.
    Meerdere Watches op iPhone
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.
    Scherm Apple Watch op iPhone
  6. Kies op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of u het mobiele abonnement wilt behouden of verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  7. Tik opnieuw om te bevestigen. U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om Activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en alle instellingen op de Apple Watch worden gewist. U kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch. Wanneer de Apple Watch is losgekoppeld, ziet u het bericht 'Start koppeling'.
  8. Volg deze stappen om de Apple Watch opnieuw te configureren.

Een Apple Watch wissen

Als u uw iPhone niet bij de hand hebt en het apparaat niet kunt loskoppelen, kunt u toch alle inhoud en instellingen op de Apple Watch wissen:

1. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.
    scherm Stel opnieuw in op Apple Watch
  2. Kies op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of u het mobiele abonnement wilt behouden of verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  3. Tik op 'Wis alles' om te bevestigen. Hierdoor wordt de Apple Watch opnieuw ingesteld op de fabrieksinstellingen.

Probeer deze stappen als u uw toegangscode vergeten bent.