Nagemaakte of niet-gecertificeerde accessoires voor een Lightning-connector herkennen

Apple adviseert om alleen accessoires te gebruiken aan die zijn gecertificeerd door Apple en het 'MFi'-logo dragen. Lees hier meer over de problemen die nagemaakte of niet-gecertificeerde Lightning-accessoires kunnen geven en hoe u deze accessoires herkent.

Als u een nagemaakt of niet-gecertificeerd Lightning-accessoire gebruikt, kunt u deze problemen ondervinden:

• Het iOS-apparaat kan beschadigd raken.
  • De kabel kan makkelijk worden beschadigd.
  • Het uiteinde met de connector kan losraken, heet worden of niet goed in het apparaat passen.
  • Het apparaat kan mogelijk niet worden gesynchroniseerd of opgeladen.

De tekst op de verpakking vergelijken met de tekst op de kabel

Kijk goed naar de verpakking van het accessoire en het accessoire zelf om nagemaakte of niet-gecertificeerde kabels en accessoires te herkennen. Bij gecertificeerde accessoires van andere fabrikanten staat het MFi-logo op de verpakking:

Op sommige accessoires staat mogelijk nog een oudere versie van het MFi-logo:

Op een Lightning-naar-USB-kabel van Apple staat 'Designed by Apple in California' en 'Assembled in China', 'Assembled in Vietnam' of 'Indústria Brasileira' op de kabel op ongeveer 18 cm van de USB-connector. Aan het einde van deze tekst ziet u een serienummer van twaalf cijfers.

Connectors en lasermarkeringen vergelijken

Aan de hand van de Lightning-connector, de USB-connector en de lasermarkeringen kunt u nagaan of u te maken hebt met een nagemaakt of niet-gecertificeerd Lightning-accessoire. Vergelijk de onderstaande afbeeldingen van door Apple gecertificeerde accessoires en nagemaakte of niet-gecertificeerde Lightning-accessoires. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van nagemaakte producten. Er zijn er nog meer.

Lightning-naar-USB-kabel, uiteinde met Lightning-connector

Hier ziet u voorbeelden van het uiteinde met de Lightning-connector van de Lightning-naar-USB-kabel. De eerste drie dragen het Apple merk, de andere zijn nagemaakt of niet gecertificeerd.

Een Lightning-naar-USB-kabel van Apple

Uit één stuk
Glad
Afgeronde, gladde, goud- of zilverkleurige contacten

Breedte en lengte van het voetje van Apple is consistent (7,7 mm x 12 mm)

Grijs/metallic frontplaatje

Nagemaakte of niet-gecertificeerde Lightning-naar-USB-kabel

Bestaat uit meerdere delen
Ruwe of ongelijkmatige afwerking
Contactpunten met rechte hoeken en een oneven oppervlak

Verschillende breedte, lengte of dikte

Wit of zwart frontplaatje

Lightning-naar-USB-kabel, uiteinde met USB-connector

Hier ziet u voorbeelden van het uiteinde met de USB-connector van de Lightning-naar-USB-kabel. De eerste vier dragen het Apple merk, de volgende reeks is nagemaakt of niet gecertificeerd.

Een Lightning-naar-USB-kabel van Apple

Vergrendelingen van USB-huls zijn trapezoïdaal
Vergrendelingen staan op gelijke afstand van rand

USB-contactpunten zijn verguld

USB-oppervlak is glad en gelijkmatig
Oppervlak van USB-huls is vlak

Oppervlak van isolatiemateriaal bij USB-connector is gelijkvormig en vlak

Nagemaakte Lightning-naar-USB-kabel

Vergrendelingen van USB-hulzen hebben rechte hoeken
Vergrendelingen staan op ongelijke afstand

USB-contactpunten zijn verzilverd

USB-oppervlak is ruw of korrelig
Oppervlak van USB-huls heeft een palplaatje of borgstukje

Isolatiemateriaal bij USB-connector heeft inkepingen of deukjes

Lightning-naar-30-pens-adapter

Hier ziet u voorbeelden van de Lightning-naar-30-pens-adapter. De eerste draagt het Apple merk, de rest is nagemaakt.

Lightning-naar-30-pens-adapter van Apple

Het symbool van de 30-pens dockverbinding is met laser aangebracht en duidelijk
De verbinding tussen adapterbehuizing en Lightning-connector is vlak

Nagemaakte Lightning-naar-30-pens-adapter

Lasermarkering is wazig of ontbreekt
Versmalling of grote inkeping tussen adapterbehuizing en Lightning-connector
Verschillen in het uiterlijk van de Lightning-connector

Lightning-naar-micro-USB-adapter

Hier ziet u voorbeelden van de Lightning-naar-micro-USB-adapter. De eerste draagt het Apple merk, de rest is nagemaakt of niet-gecertificeerd.

Lightning-naar-micro-USB-adapter van Apple

Met laser aangebracht USB-symbool
De verbinding tussen adapterbehuizing en Lightning-connector is vlak

Nagemaakte Lightning-naar-micro-USB-adapter

USB-symbool in reliëf of ontbreekt
Versmalling of grote inkeping tussen adapterbehuizing en Lightning-connector
Verschillen in het uiterlijk van de Lightning-connector

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.