Als u bij het openen van de iTunes Store fout 0x80090318 ziet

Software voor de controle van het internetverkeer op Windows-pc's veroorzaakt mogelijk conflicten met Apple software zoals iTunes en iCloud voor Windows.

Als u op de computer software voor de controle van het internetverkeer hebt, kunt u fout 0x80090318 zien wanneer u:

• de iTunes Store opent
  • iOS-apparaten bijwerkt of er een reservekopie van maakt
  • de Apple Mobile Device-service start
  • inlogt bij iCloud voor Windows

Dit type programma's gebruikt meestal een gelaagde serviceprovider (Layered Service Provider of LSP) die het geïnstalleerde programma in kwestie kan helpen identificeren. Software voor de controle van internetverbindingen omvat zowel geldige programma's, zoals software voor de beveiliging of filtering van inhoud, als mogelijk ongewenste programma's met ondersteuning voor advertenties, ook wel adware genoemd.

Andere aanwijzingen dat er mogelijk ongewenste software op een computer is geïnstalleerd, zijn bijvoorbeeld een ongevraagde wijziging van de zoekmachine of een toename van het aantal pop-upvensters in de browser. Gebruik de onderstaande stappen om deze software te identificeren en te verwijderen.

LSP-software (Gelaagde serviceprovider) identificeren en verwijderen

1. Download Autoruns voor Windows van Microsoft.
  2. Zoek 'autoruns.zip' op de computer. Open de gecomprimeerde map.
  3. Bekijk de inhoud en lees licentie. Sleep vervolgens 'autoruns.exe' naar het bureaublad.
  4. Open 'autoruns.exe'.
  5. Klik op het tabblad 'Winsock Providers'.
  6. Er verschijnt een lijst met software, inclusief een kolom met de uitgever van de software.
  7. Voor andere software dan Bonjour, dat door Apple wordt uitgegeven, raadpleegt u de uitgever voor support om het conflict tussen zijn software en de Apple software op te lossen.
  8. Als u de uitgever niet kent, zoekt u zijn gegevens op.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.