iTunes: synchronisatie van foto‘s lukt niet

In bepaalde gevallen kan in iTunes een waarschuwing verschijnen of kan iTunes geen foto's synchroniseren met een iPod of iOS-apparaat.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Enkele voorbeelden zijn:

• Na het bijwerken van het iOS verschijnt in iTunes een waarschuwing met de melding dat er onvoldoende ruimte is om foto's te synchroniseren.
  • De voortgangsbalk van de iTunes-synchronisatie stopt gedurende lange tijd tijdens het synchroniseren van foto's.
  • In iTunes verschijnt tijdens het synchroniseren van foto's een foutbericht.
  • U ziet dit foutbericht: 'Sommige foto's, waaronder de foto '[naam foto]', zijn niet naar de iPhone/iPod touch '[naam apparaat]' gekopieerd, omdat ze niet op de iPhone/iPod touch kunnen worden weergegeven.'
  • U ziet dit foutbericht: 'De iPhone/iPod touch '[naam apparaat]' kan niet worden gesynchroniseerd. Het vereiste bestand is niet gevonden.'

In dit artikel worden de stappen uitgelegd die u moet uitvoeren om deze problemen op te lossen.

Als u tijdens de synchronisatie van foto's een van de bovenstaande of andere problemen ondervindt, probeert u het volgende:

1. Controleer of u het apparaat synchroniseert met de computer waarmee u gewoonlijk foto's synchroniseert.
  2. Selecteer in iTunes achtereenvolgens het apparaat en het paneel 'Foto's' en schakel de synchronisatie van foto's uit.
  3. Synchroniseer het apparaat.
    Belangrijk: hiermee verwijdert u alle gesynchroniseerde foto's van het apparaat.
  4. Koppel het apparaat los en werk het bij naar de nieuwste versie van iTunes.
  5. Verwijder de iPod Photo Cache.
  6. Verbind het apparaat met iTunes.
  7. Selecteer achtereenvolgens het apparaat en het paneel 'Foto's' en schakel de synchronisatie van foto's in.
  8. Synchroniseer het apparaat.

Als u nog steeds een waarschuwing krijgt dat er onvoldoende ruimte is om de volledige fotobibliotheek te synchroniseren, voegt u selectief fotoalbums toe totdat het apparaat vol is.

Meer informatie

Controleer of de foto's een compatibele structuur hebben. Op een Mac worden de volgende bestandsstructuren gesynchroniseerd van de iPhoto-bibliotheek naar het apparaat: JPG, JPEG, TIFF, PICT, GIF, PNG, JPG2000 of JP2, PSD, SGI en BMP.

In Windows worden de volgende bestandsstructuren gesynchroniseerd naar het apparaat: JPEG, BMP, GIF, TIF, TIFF, SGI en PNG.

Foto's zonder extensie verschijnen mogelijk niet op het apparaat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Dit document wordt bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar is.