ePub-boeken testen met iBooks

Met de nieuwe testfunctie voor boeken in iBooks voor OS X Yosemite kunt u op een Mac of iOS-apparaat uw ePub-boeken zien en ermee werken net zoals uw lezers dit zullen doen. Gebruik deze functie om een voorvertoning van opgemaakte grafieken te zien en de interactieve inhoud van het boek te testen alvorens u het in de iBooks Store beschikbaar stelt.

Een ePub-boek voorbereiden om het als proef toe te voegen

Voordat u een ePub-proef kunt aanmaken, zorgt u ervoor dat het ePub de juiste structuur heeft (een map en geen plat bestand). Klik rechts op uw ePub en controleer of Toon pakketinhoud in het menu verschijnt om dit na te gaan. Als dit zo is, bent u klaar om een ePub-proef aan te maken. Als dit niet zo is, volgt u deze stappen:

1. Maak een nieuwe map op het bureaublad of in de Finder aan.
  2. Start Terminal. U kunt het zoeken met Spotlight of in de Finder gaan naar Programma's > Hulpprogramma's.
  3. Typ in het venster van Terminal cd gevolgd door een spatie.
  4. Sleep de map die u hebt aangemaakt naar het venster van Terminal en druk op Return.
  5. Typ unzip gevolgd door een spatie.
  6. Sleep het ePub-bestand naar het venster van Terminal en druk op Return.
  7. Klik rechts op de map die u hebt aangemaakt en kies Toon info.
  8. Voeg onder Naam en extensies .epub aan het einde van de mapnaam toe.

Een ePub-proef maken en deze aan de iBooks-bibliotheek toevoegen

Als u een ePub-proef wilt maken, moet u het menu Geavanceerd in iBooks voor OS X Yosemite gebruiken. Volg deze stappen als u het menu Geavanceerd niet ziet:

1. Ga naar het menu iBooks en kies Voorkeuren.
  2. Klik op Geavanceerd en selecteer 'Toon Geavanceerd-menu in menubalk'.

Volg deze stappen wanneer u het menu Geavanceerd ziet:

1. Ga naar het menu Geavanceerd en kies 'Voeg ePub aan bibliotheek toe als proef…'
  2. Selecteer het ePub-bestand in het dialoogvenster dat verschijnt.
  3. Klik op Voeg toe en zoek de ePub-proef in de iBooks-bibliotheek.

Een ePub-proef synchroniseren met andere iOS-apparaten

Nadat u een ePub-proef hebt aangemaakt, kunt u deze met een iPhone, iPad en iPod touch synchroniseren. Op deze manier kunt u uw boek op verscheidene apparaten zien en ermee werken. Voor de synchronisatie van een ePub-proef hebt u iBooks op een apparaat met iOS 8 of hoger nodig.

1. Sluit het apparaat op de Mac aan.
  2. Open de app iBooks op het apparaat.
  3. Open de ePub-proef in iBooks op de Mac.
  4. Klik in het ePub op de Mac op Apparaten en selecteer elk apparaat waarmee u wilt synchroniseren.

Nadat u de ePub-proef hebt gesynchroniseerd, worden alle wijzigingen die u er aan maakt op de Mac automatisch bijgewerkt op alle gesynchroniseerde iOS-apparaten.

Meer informatie

Bekijk videolessen voor meer informatie over het aanmaken van interactieve ePub-boeken.