Een Apple Watch kalibreren voor grotere nauwkeurigheid in Work-out en Activiteit

U kunt een Apple Watch kalibreren voor meer nauwkeurigheid bij het meten van uw afstand, tempo en calorieverbruik. Het kalibreren van een Apple Watch helpt ook om de Watch informatie te geven over uw fitnessniveau en stappen, wat de nauwkeurigheid verbetert wanneer GPS beperkt is of niet beschikbaar is.

Het scherm 'Systeem' op iPhone

Controleer de instellingen

Om er zeker van te zijn dat de Apple Watch de benodigde gegevens kan krijgen, controleert u de volgende instellingen op uw iPhone:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.
  2. Zorg dat 'Locatievoorzieningen' ingeschakeld is.
  3. Scrol naar beneden en tik op 'Systeem'.
  4. Zorg dat 'Bewegingskalibratie en afstand' ingeschakeld is.
  5. Ga verder met de stappen hieronder.

Work-out-app -- Buiten wandelen

Uw Apple Watch kalibreren

1. Doe de Apple Watch om en ga naar een vlak, niet-overdekt gebied buiten met goede GPS-ontvangst en een heldere hemel.
  2. Als u een Apple Watch Series 2 of nieuwer hebt, hebt u alleen de Apple Watch nodig. Als u een Apple Watch Series 1 of ouder hebt, moet u uw iPhone meenemen voor GPS. Houd de iPhone in uw hand of draag het apparaat in een armband of broekband.
  3. Open de Work-out-app. U start door te tikken op 'Buiten wandelen' of 'Buiten hardlopen'. Tik op punten-symbool om een doel in te stellen voordat u de work-out start.
  4. Wandel of loop hard in uw normale tempo gedurende ongeveer twintig minuten.

Als u geen tijd hebt om een work-out te voltooien, kunt u de twintig minuten verspreiden over meerdere Work-out-sessies in de open lucht. Als u work-outs op verschillende snelheden doet, moet u ook twintig minuten kalibreren aan elke snelheid waaraan u wandelt of hardloopt.

Wanneer u buiten wandelt of hardloopt aan de hand van de bovenstaande stappen, blijft de Apple Watch de versnellingsmeter kalibreren door uw staplengte op verschillende snelheden te leren. De kalibratie kan ook de nauwkeurigheid van de berekeningen van het calorieverbruik in de Work-out-app verbeteren, en de berekeningen van het calorieverbruik, de afstand, Bewegen en Trainen van de Activiteit-app.

De nauwkeurigheid van Work-out en Activiteit verbeteren

Een Apple Watch gebruikt onder andere uw persoonlijke gegevens zoals lengte, gewicht, geslacht en leeftijd om te berekenen hoeveel calorieën u verbrandt en meer. Lees hoe u uw persoonlijke informatie bijwerkt.

Het scherm 'Privacy' op iPhone

De kalibratiegegevens opnieuw instellen

Zo stelt u de kalibratiegegevens opnieuw in:

1. Open op uw iPhone de Apple Watch-app.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Privacy' > 'Herstel fitnesskalibratiegegevens'.