Een Apple Watch kalibreren voor grotere nauwkeurigheid van Work-out en Activiteit

U kunt een Apple Watch kalibreren voor meer nauwkeurigheid bij het meten van uw afstand, tempo en calorieverbruik. Het kalibreren van een Apple Watch helpt ook om de Watch informatie te geven over uw fitnessniveau en stappen, wat de nauwkeurigheid verbetert wanneer GPS beperkt is of niet beschikbaar is.

Controleer de instellingen

Om er zeker van te zijn dat de Apple Watch de benodigde gegevens kan krijgen, controleert u de volgende instellingen op uw iPhone:

1. Open de Instellingen-app op de iPhone.
  2. Tik op 'Privacy en beveiliging’ > 'Locatievoorzieningen'.
  3. Zorg dat 'Locatievoorzieningen' ingeschakeld is.
  4. Scrol naar beneden en tik op 'Systeem'.
  5. Zorg dat 'Bewegingskalibratie en afstand' ingeschakeld is.
    Het scherm 'Systeemvoorzieningen' op iPhone.
  6. Ga verder met de stappen hieronder.

Uw Apple Watch kalibreren

1. Doe de Apple Watch om en ga naar een vlak, niet-overdekt gebied buiten met goede gps-ontvangst en een heldere hemel.
  2. Als u een Apple Watch Series 2 of nieuwer hebt, hebt u alleen de Apple Watch nodig.* Als u een Apple Watch Series 1 of ouder hebt, moet u uw iPhone meenemen voor GPS. Houd de iPhone in uw hand of draag het apparaat in een armband of broekband.
  3. Open de Work-out-app en tik op 'Buiten wandelen’ of 'Buiten hardlopen'. Tik op het symbool … om een doel in te stellen voordat u de work-out start.
    Work-out 'Buiten wandelen' op Watch met wit bandje.
  4. Wandel of loop hard in uw normale tempo gedurende ongeveer twintig minuten.

Als u geen tijd hebt om een work-out te voltooien, kunt u de twintig minuten verspreiden over meerdere Work-out-sessies in de open lucht. Als u work-outs op verschillende snelheden doet, moet u ook twintig minuten kalibreren aan elke snelheid waaraan u wandelt of hardloopt.

Wanneer u buiten wandelt of hardloopt aan de hand van de bovenstaande stappen, blijft de Apple Watch de versnellingsmeter kalibreren door uw staplengte op verschillende snelheden te leren. De kalibratie kan ook de nauwkeurigheid van de berekeningen van het calorieverbruik in de Work-out-app verbeteren, en de berekeningen van het calorieverbruik, de afstand, Bewegen en Trainen van de Activiteit-app.

De nauwkeurigheid van Work-out en Activiteit verbeteren

Een Apple Watch gebruikt onder andere uw persoonlijke gegevens zoals lengte, gewicht, gender en leeftijd om te berekenen hoeveel calorieën u verbrandt en meer. Lees hoe u uw persoonlijke informatie bijwerkt.

De kalibratiegegevens opnieuw instellen

Zo stelt u de kalibratiegegevens opnieuw in:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Privacy' > 'Herstel conditiekalibratiegegevens'.
    Privacyinstellingen op iPhone

* Apple Watch Ultra, Series 8 en SE (2e generatie) gebruiken de ingebouwde Apple Watch-gps, zelfs wanneer uw iPhone in de buurt is. Oudere Apple Watch-modellen gebruiken de gps van uw iPhone indien mogelijk om de gebruiksduur van de batterij te verlengen.