De aanvaardbare temperatuur voor het gebruik van een Apple Watch behouden

Lees hier meer over de gepaste temperatuur voor het gebruik van een Apple Watch. Krijg tips om die temperatuur te behouden en veilig te werken met het apparaat.

De Apple Watch is ontworpen om het best te werken in een omgeving met een temperatuur tussen 0º en 35ºC en moet in een omgeving met een temperatuur tussen -20º en 45ºC worden bewaard. De Apple Watch mag bijvoorbeeld niet lange tijd onbewaakt in direct zonlicht worden gelegd of in warme dagen in de auto worden achtergelaten. Als het apparaat buiten de aanbevolen temperaturen wordt bewaard of gebruikt, kan de gebruiksduur van de batterij korter worden of kan andere schade ontstaan.

Meer informatie over temperatuurbeheer voor een Apple Watch

Indien nodig regelt de Apple Watch zijn interne temperatuur. Als dit gebeurt, kunt u bepaalde dingen opmerken:

• Het opladen duurt langer of wordt onderbroken.
  • Het scherm wordt gedimd.
  • Het overzetten van gegevens wordt gepauzeerd of vertraagd.
  • Apps worden mogelijk gestopt.
  • Op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) hebt u mogelijk geen mobiele verbinding of kunt u niet bellen. Wanneer dit gebeurt, verschijnt de knop voor het mobiele netwerk in het rood in het bedieningspaneel. De functies van een mobiele telefoon worden hervat wanneer de Apple Watch is afgekoeld. U kunt wel nog steeds noodoproepen maken.

Als een Apple Watch aan hogere temperaturen dan normaal wordt blootgesteld, geeft het apparaat alleen een rode thermometer en het uur weer. U moet het volgende doen:

1. Als u het apparaat draagt, schakelt u het uit en haalt u het van uw pols.
    Als de Apple Watch wordt opgeladen, haalt u het apparaat uit de lader.
  2. Breng de Apple Watch naar een koelere plaats en laat het apparaat afkoelen alvorens het opnieuw om uw pols te doen of het verder op te laden.
  3. Als u belt met de Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) in een omgeving met een zwak signaal, gaat u naar een locatie met een sterker signaal.

Veilig omgaan met een Apple Watch en de bijbehorende accessoires

Een Apple Watch, de bijbehorende lichtnetadapter en de magnetische oplaadkabel voldoen aan de geldende normen en limieten voor de oppervlaktetemperatuur. Zelfs binnen deze limieten kan een langdurig aanhoudend contact met warme oppervlakken leiden tot ongemak of letsels.

Hier vindt u enkele veiligheidstips:

• Een Apple Watch, de bijbehorende lichtnetadapter en de magnetische oplaadkabel warmen op wanneer deze op een voedingsbron zijn aangesloten.
  • Een Apple Watch, de magnetische oplaadkabels en de lichtnetadapters mogen niet in langdurig contact staan met uw huid als ze op een voedingsbron zijn aangesloten.
  • Tijdens het opladen moeten een Apple Watch, de bijbehorende lichtnetadapter en de magnetische oplaadkabel zich in een goed geventileerde omgeving bevinden. Als deze apparaten bijvoorbeeld worden opgeladen of op een voedingsbron zijn aangesloten, mogen ze niet afgedekt zijn.
  • Als u een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) gebruikt om te bellen, kan het apparaat warm aanvoelen.
  • Doe de Apple Watch af als deze onaangenaam warm wordt. Wees vooral voorzichtig als u een lichamelijke conditie hebt waardoor u warmte tegen het lichaam niet goed voelt.

De Apple Watch, de bijbehorende adapter en magnetische oplaadkabel voldoen aan de norm IEC 60950-1:2005+A1:2009+A2:2013 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'. Talrijke landen en regio's hebben deze veiligheidsnorm aangenomen. Soms wordt hiernaar ook verwezen als:

• UL 60950-1 in de Verenigde Staten
  • CSA 60950-01 in Canada
  • EN 60950- in Europa
  • AS/NZS 60950:1 in Australië en Nieuw-Zeeland