Apple Pay configureren

Ga aan de slag door creditcards, betaalkaarten of prepaidkaarten op een iPhone, iPad, Apple Watch of Mac toe te voegen.

U hebt het volgende nodig om Apple Pay te gebruiken in ondersteunde regio's:

Als u Apple Pay op meerdere apparaten wilt gebruiken, moet u de kaart op elk apparaat toevoegen. Kies uw apparaat hieronder om te beginnen. Nadat u Apple Pay hebt geconfigureerd op uw iPhone of Apple Watch, kunt u uw kaarten ook gebruiken op internet vanuit Safari3 op bepaalde Mac-modellen, als u tenminste bent ingelogd bij iCloud. Op de Apple Watch Series 3 en nieuwer en op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus en nieuwer kunt u per apparaat maximaal twaalf kaarten toevoegen. Op oudere modellen kunt u maximaal acht kaarten toevoegen.

In de Verenigde Staten kunt u ook geld versturen naar en ontvangen van vrienden en familie via Apple Pay en Apple Pay Cash gebruiken op uw iPhone, iPad of Apple Watch.6 U kunt ook betalingen doen aan deelnemende bedrijven via Business Chat op uw iPhone, iPad of iPod touch.

In bepaalde landen en regio's kunt u ook klantenkaarten, instapkaarten, bioscoopkaartjes, waardebonnen, spaarkaarten en collegekaarten toevoegen in Wallet. Hier vindt u hulp bij het toevoegen van uw kaart in Wallet.

Wallet-app op de iPhone

Een kaart toevoegen op een iPhone

1. Ga naar 'Wallet' en tik op plusteken.
  2. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen. Bekijk de demo om te zien hoe het werkt. Als u wordt gevraagd om de kaart die u voor iTunes gebruikt, kaarten op andere apparaten of kaarten die u onlangs hebt verwijderd, toe te voegen, kiest u deze kaarten en voert u de beveiligingscodes van de kaarten in.
  3. Tik op 'Volgende'. Uw bank of kaartuitgever verifieert de informatie en bepaalt of u de kaart met Apple Pay kunt gebruiken. Als uw bank of kaartuitgever meer informatie nodig heeft om de kaart te verifiëren, wordt u hierom gevraagd. Wanneer u de informatie hebt, gaat u terug naar Wallet en tikt u op de kaart.
  4. Tik op 'Volgende' nadat de bank of kaartuitgever de kaart heeft geverifieerd. Apple Pay is nu klaar voor gebruik.

Hier vindt u hulp bij het toevoegen van uw kaart in Wallet.

Een kaart toevoegen op een iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Voeg creditcard of betaalkaart toe'.4
  3. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen. Als u wordt gevraagd om de kaart die u voor iTunes gebruikt, kaarten op andere apparaten of kaarten die u onlangs hebt verwijderd, toe te voegen, kiest u deze kaarten en voert u de beveiligingscodes van de kaarten in.
  4. Tik op 'Volgende'. Uw bank of kaartuitgever verifieert de informatie en bepaalt of u de kaart met Apple Pay kunt gebruiken. Als uw bank of kaartuitgever meer informatie nodig heeft om de kaart te verifiëren, wordt u hierom gevraagd. Wanneer u de informatie hebt, gaat u terug naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en tikt u op de kaart.
  5. Tik op 'Volgende' nadat de bank of kaartuitgever de kaart heeft geverifieerd. Apple Pay is nu klaar voor gebruik.

Hier vindt u hulp bij het toevoegen van uw kaart in Wallet.

Een kaart toevoegen in 'Wallet en Apple Pay' op een Apple Watch

Een kaart toevoegen op een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en ga naar het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere horloges hebt, kiest u er één.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Volg de stappen om een kaart toe te voegen.4 Om een nieuwe kaart toe te voegen, tikt u op 'Voeg creditcard of betaalkaart toe'. Als u wordt gevraagd om de kaart die u voor iTunes gebruikt, kaarten op andere apparaten of kaarten die u onlangs hebt verwijderd, toe te voegen, kiest u deze kaarten en voert u de beveiligingscodes van de kaarten in.
  4. Tik op 'Volgende'. Uw bank of kaartuitgever verifieert de informatie en bepaalt of u de kaart met Apple Pay kunt gebruiken. Als uw bank of kaartuitgever meer informatie nodig heeft om de kaart te verifiëren, wordt u hierom gevraagd. Wanneer u de informatie hebt, gaat u terug naar 'Wallet en Apple Pay' en tikt u op de kaart.
  5. Tik op 'Volgende' nadat de bank of kaartuitgever de kaart heeft geverifieerd. Apple Pay is nu klaar voor gebruik.

Hier vindt u hulp bij het toevoegen van uw kaart in Wallet.

Een kaart toevoegen op een Mac

Een kaart toevoegen aan Apple Pay op een Mac

Om een kaart toe te voegen aan Apple Pay, hebt u een Mac met Touch ID nodig. Op een Mac zonder ingebouwde Touch ID kunt u uw aankoop afronden met behulp van Apple Pay op een daarvoor geschikte iPhone of Apple Watch: ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en schakel 'Sta betalingen op de Mac toe' in.

Zo voegt u een kaart toe op een Mac met Touch ID:

1. Ga op de Mac met Touch ID naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Voeg kaart toe'.3,4
  3. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen. Als u wordt gevraagd de kaart toe te voegen die u met iTunes gebruikt, voert u de beveiligingscode ervan in.
  4. Tik op 'Volgende'. Uw bank of kaartuitgever verifieert de informatie en bepaalt of u de kaart kunt toevoegen aan Apple Pay. Als uw bank of kaartuitgever meer informatie nodig heeft om de kaart te verifiëren, wordt u hierom gevraagd. Wanneer u de informatie hebt, gaat u terug naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay' en tikt u op de kaart.
  5. Tik op 'Volgende' nadat de bank of kaartuitgever de kaart heeft geverifieerd. Apple Pay is nu klaar voor gebruik.

Hier vindt u hulp bij het toevoegen van uw kaart in Wallet. Persoonlijke betalingen met Apple Pay en Apple Pay Cash zijn niet beschikbaar in macOS.

Wat doe ik nu

Nadat u de kaarten op elk apparaat hebt toegevoegd, kunt u Apple Pay beginnen te gebruiken:

1. Zorg ervoor dat u bij iCloud inlogt op al uw apparaten. Op uw iOS-apparaat moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode instellen. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode instellen. Als u uitlogt bij iCloud of uw toegangscode verwijdert, worden alle creditcards, betaalkaarten, prepaidkaarten, ov-kaarten en Suica-kaarten van dat apparaat verwijderd.
  2. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Deze leeftijd kan per land of regio verschillen.
  3. In China kunt u Apple Pay op het web in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
  4. In Italië kunnen Maestro-kaarten niet worden toegevoegd op een iPad of Mac. In Australië kunt u geen eftpos-kaarten toevoegen op uw iPad of uw Mac met Touch ID.
  5. In Japan kunt u ook Suica-kaarten toevoegen aan Apple Pay. In Beijing en Shanghai (China) kunt u ov-kaarten voor Beijing en Shanghai toevoegen aan Apple Pay. Hier leest u welke iPhone- en Apple Watch-modellen geschikt zijn voor Suica in Japan en voor het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai.
  6. Het overmaken en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Pay Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over de algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.