Apple Pay configureren

Om Apple Pay te configureren, voegt u een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op uw iPhone, uw Apple Watch of een ander compatibel apparaat.

Om Apple Pay te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

Controleer of uw land/regio Apple Pay ondersteunt. Neem contact op met de kaartverstrekker om te controleren of uw kaart compatibel is met Apple Pay.

Een betaalkaart of creditcard toevoegen op uw iPhone

1. Tik in de Wallet-app op de knop 'Voeg toe' de knop 'Voeg toe'.
    • Tik op 'Betaalkaart' of 'Creditcard' om een nieuwe kaart toe te voegen.
    • Tik op 'Vorige kaarten' om een kaart toe te voegen die u eerder hebt gebruikt.
      Een betaalkaart toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe kaart toe te voegen.
  4. Verifieer uw gegevens bij uw bank of kaartverstrekker. Mogelijk wordt u gevraagd om extra informatie te verstrekken of om een app te downloaden voordat uw kaart wordt goedgekeurd voor gebruik met Apple Pay.
  5. Als er een Apple Watch met uw iPhone is gekoppeld, hebt u de mogelijkheid om de kaart ook aan uw Apple Watch toe te voegen.

Als u een kaart uit het scherm 'Vorige kaarten' wilt verwijderen, tikt u op 'Wijzig' > knop 'Verwijder'  > 'Verwijder'. Tik vervolgens ter bevestiging op 'Verwijder kaart' om de kaart van al uw apparaten te verwijderen.

Een betaalkaart of creditcard aan een Apple Watch toevoegen

1. Open de Apple Watch-app op uw gekoppelde iPhone.
  2. Op het tabblad 'Mijn Watch' tikt u op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe'.
    • Tik op 'Betaalkaart' of 'Creditcard' om een nieuwe kaart toe te voegen.
    • Tik op 'Vorige kaarten' om een kaart toe te voegen die u eerder hebt gebruikt.
      Een betaalkaart toevoegen aan de Wallet-app via de Apple Watch-app op uw iPhone
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Volg de stappen op het scherm om de kaart toe te voegen.
  6. Verifieer indien nodig uw gegevens bij uw bank of kaartverstrekker. Mogelijk wordt u gevraagd om extra informatie te verstrekken of om een app te downloaden voordat uw kaart wordt goedgekeurd voor gebruik met Apple Pay.

Een betaalkaart of creditcard voor Apple Pay toevoegen op een Mac of iPad

1. Open de Wallet-instellingen op uw apparaat.
    • Ga op de Mac met Touch ID naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay'.
    • Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Voeg kaart toe'.3,4
  3. Volg de stappen op het scherm om een kaart toe te voegen.
  4. Verifieer uw gegevens bij uw bank of kaartverstrekker. Mogelijk wordt u gevraagd om extra informatie te verstrekken.

Op een Mac zonder ingebouwde Touch ID kunt u uw aankoop afronden met behulp van Apple Pay op een compatibele iPhone of Apple Watch: ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en schakel 'Sta betalingen op de Mac toe' in.

Als het niet lukt om een betaalkaart of creditcard aan Apple Wallet toe te voegen

1. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten inlogt bij iCloud. Op uw iOS-apparaat moet u Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als u een Apple Watch gebruikt, moet u een toegangscode configureren. Als u uitlogt bij iCloud of uw toegangscode verwijdert, worden alle creditcards, betaalkaarten, prepaidkaarten, ov-kaarten en studentenkaarten van dat apparaat verwijderd.

2. Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar, kunnen Apple Pay niet gebruiken en kunnen geen kaart toevoegen in de Wallet-app. Leeftijd verschilt per land of regio.

3. Op het vasteland van China kunt u Apple Pay op het web in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger. In Nederland kunt u Apple Pay op het web alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad.

4. In Italië kunt u geen Maestro-kaarten toevoegen aan een iPad of Mac. In Australië kunt u geen eftpos-kaarten toevoegen aan een iPad of Mac. In Nederland kunt u Maestro-kaarten toevoegen aan alle compatibele apparaten met uitzondering van de Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.