Uw Apple Watch configureren

Lees hoe u uw Apple Watch met uw iPhone configureert.

Voordat u begint

Om een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) te gebruiken, hebt u een iPhone 6 of hoger nodig met de nieuwste versie van iOS. (Om een Apple Watch Series 3 (GPS) of oudere modellen van Apple Watch te gebruiken hebt u een iPhone 5s of hoger nodig met de nieuwste versie van iOS.)

Daarnaast moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de iPhone met wifi of een mobiel netwerk is verbonden.

Als u de Apple Watch al hebt geconfigureerd, maar deze wilt gebruiken met een andere iPhone, kunt u uw Apple Watch en de inhoud ervan overzetten naar uw nieuwe iPhone.

De Apple Watch inschakelen

Schakel de Apple Watch in door de zijknop ingedrukt te houden tot u het Apple logo ziet. Dit kan enkele minuten duren.

Lees hier wat u kunt doen als uw Apple Watch niet kan worden ingeschakeld of als u wordt gevraagd een toegangscode in te voeren en u die bent vergeten.

De Apple Watch omdoen

Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar. Wacht tot de melding 'Gebruik uw iPhone om deze Apple Watch te configureren' op uw iPhone wordt weergegeven en tik vervolgens op 'Ga door'. Als u deze melding niet ziet, opent u de Apple Watch-app en tikt u op 'Start koppeling'.

Houd uw Apple Watch en uw iPhone dicht bij elkaar tot u de volgende stappen hebt voltooid.

Houd uw iPhone vast tijdens de animatie

Centreer vervolgens de wijzerplaat in de zoeker van uw iPhone. Wacht tot het bericht wordt weergegeven dat uw Apple Watch is gekoppeld.

Als u de camera niet kunt gebruiken, tikt u op 'Koppel Apple Watch handmatig' en volgt u de stappen die worden weergegeven.

Configureer als nieuw of zet een reservekopie terug

Kies vervolgens om welke pols u de Apple Watch wilt dragen. Lees de algemene voorwaarden en tik op 'Akkoord' en tik dan opnieuw op 'Akkoord' om door te gaan.

Inloggen met uw Apple ID

Voer uw Apple ID-wachtwoord in, indien daar om gevraagd wordt. Als u niet om uw wachtwoord wordt gevraagd, kunt u later inloggen vanuit de Apple Watch-app: tik op 'Algemeen' > 'Apple ID' en log dan in. Bepaalde functies die een mobiel telefoonnummer vereisen, werken niet op Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) tenzij u inlogt bij iCloud.

Als Zoek mijn iPhone niet is geconfigureerd op de iPhone, wordt u gevraagd het activeringsslot in te schakelen. Als u het scherm 'Activeringsslot' ziet, is de Apple Watch al gekoppeld aan een Apple ID. U moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als uw Apple Watch tweedehands is, moet u mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen

Uw instellingen kiezen

U kunt Locatievoorzieningen, Route bijhouden en Siri configureren. Als Siri nog niet is geconfigureerd op uw iPhone, wordt deze ingeschakeld nadat u deze optie hebt gekozen.

Vervolgens laat uw Apple Watch zien welke instellingen deze met uw iPhone deelt. Als u Zoek mijn iPhone, Locatievoorzieningen, Bellen via wifi en Diagnostische info op de iPhone hebt ingeschakeld, worden deze instellingen automatisch ook ingeschakeld op uw Apple Watch.

Een toegangscode instellen

U kunt het instellen van een toegangscode overslaan, maar u heeft er een nodig voor functies zoals Apple Pay.

Tik op 'Maak code aan' of op 'Voeg lange toegangscode toe' op de iPhone en voer de nieuwe code in op de Apple Watch. Tik op 'Stel geen toegangscode in' om deze stap over te slaan.

U wordt ook gevraagd om Apple Pay te configureren door een kaart toe te voegen.

Uw instellingen kiezen

We zullen u begeleiden bij het configureren van functies zoals SOS en Activiteit. Op Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kunt u ook mobiel configureren.

Vervolgens kunt u de apps die compatibel zijn met Apple Watch installeren.

Wacht tot uw apparaten gesynchroniseerd zijn

Afhankelijk van hoeveel data u hebt, kan het synchroniseren enige tijd in beslag nemen. Terwijl u wacht tot uw Watch gesynchroniseerd is, kunt u de basisinformatie over de Apple Watch bekijken.

Houd de apparaten dicht bij elkaar totdat u een signaal hoort en een zachte tik van uw Apple Watch voelt. Tik vervolgens op de Digital Crown.

Aan de slag met uw Apple Watch

Lees hier meer over gebaren waarmee u uw Apple Watch kunt bedienen en over de apps die u kunt gebruiken. U kunt ook de Apple Watch-gebruikershandleiding lezen, uw wijzerplaat aanpassen of apps toevoegen of verwijderen

Hulp krijgen

Zoek uw probleem hieronder om te lezen wat u moet doen. Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als uw Apple Watch niet aan gaat

U moet mogelijk uw Apple Watch opladen

Als u gevraagd wordt om een toegangscode

Uw Apple Watch is nog gekoppeld met een andere iPhone. Als u de toegangscode niet meer kunt herinneren, moet u uw Apple Watch wissen en vervolgens opnieuw configureren

Als u een activeringsslot-scherm ziet

Uw Apple Watch is gekoppeld aan een Apple ID. U moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als uw Apple Watch tweedehands is, moet u mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen

Als u de Apple Watch niet kunt configureren of als u een foutmelding ziet

1. Zorg dat de iPhone de nieuwste versie van iOS heeft..
  2. Schakel de iPhone uit en weer in.
  3. Schakel de Apple Watch uit en weer in

Als uw Apple Watch is losgekoppeld van uw iPhone

U kunt uw apparaten opnieuw verbinden.