Een probleem in een andere gebruikersaccount op de Mac testen

Als een probleem zich niet meer voordoet wanneer u uitlogt bij uw macOS-gebruikersaccount en met een andere account inlogt, kan het probleem worden veroorzaakt door de bestanden of instellingen in uw gebruikersaccount.

Als u uw Mac instelt, maakt u een macOS-gebruikersaccount aan met uw naam en wachtwoord. De account bevat een thuismap met uw gebruikersnaam. Die map bevat uw bestanden en instellingen, inclusief:

• De bestanden in de mappen Documenten, Downloads, Films, Muziek, Afbeeldingen, Publiek en Webpagina's
  • De instellingen die u configureert in Systeemvoorkeuren, Safari, Mail en andere apps
  • De geschiedenis, cache en andere websitegegevens die u maakt door op het web te surfen met Safari of andere webbrowsers
  • Uw e-mail, contacten en afspraken in agenda
  • De media die u gebruikt met iTunes, Foto's en andere apps

U kunt erachter komen of onverwacht gedrag betrekking heeft op items in uw gebruikersaccount door te proberen het probleem in een andere gebruikersaccount te reproduceren. (Als het probleem zich voordoet tijdens het opstarten en voordat u het bureaublad ziet, heeft het waarschijnlijk niets te maken met uw gebruikersaccount of instellingen.)

Een andere account gebruiken om te testen

Als er al een andere gebruikersaccount is ingesteld op uw Mac, kunt u uitloggen bij uw account (Apple-menu > 'Log uit') en inloggen met de andere account. De beste manier is echter te testen met een nieuwe gemaakte account:

1. Kies het Apple-menu() > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op hangslot en voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  3. Klik onder de lijst met gebruikers op de knop 'Voeg toe' (+).
  4. Vul de velden in die worden weergegeven voor een standaard- of beheerdersaccount en klik op 'Maak account aan' (of op 'OK').

Als u wilt testen met een document in uw eigen account, zorgt u ervoor dat dit document beschikbaar is voor de nieuwe account. Sleep het bestand naar de map 'Gedeeld' of de map 'Gebruikers' op uw harde schijf (~/Users/Shared). U kunt het bestand vervolgens naar de andere mappen slepen als u bent ingelogd als de nieuwe gebruiker.

Log vervolgens uit bij uw account en log in bij de nieuwe account:

1. Kies het Apple-menu > 'Log uit'.
  2. Bij het loginvenster logt u in met de naam en het wachtwoord van de nieuwe account. Als u ook wordt gevraagd om in te loggen met een iCloud-account of Apple ID, slaat u die stap over.

Probeer het probleem nu te reproduceren in de nieuwe account. Als u een e-mailaccount of een andere account moet instellen om de test uit te voeren, kunt u dat doen.

Als het probleem niet optreedt in de andere account

Als het probleem niet optreedt in de nieuwe gebruikersaccount, heeft het probleem te maken met de instellingen of bestanden in uw eigen account.

Als u hulp bij een specifiek waarschuwingsbericht of probleem nodig hebt, zoekt u de tekst van het waarschuwingsbericht op de Apple Support-website. Als het probleem in slechts één app in uw account optreedt, kan dit te maken hebben met de instellingen van die app. Bekijk de documentatie van de app of Support-website voor hulp.

U kunt de nieuwe gebruikersaccount verwijderen als u klaar bent met testen. Volg de stappen om een nieuwe account te maken, maar klik op de knop 'Verwijder' (–) in plaats van de knop 'Voeg toe' (+). Controleer voordat u de account verwijdert of u de bestanden of instellingen die u hebt gemaakt in of hebt gekopieerd naar die account nog nodig hebt.

Als het probleem optreedt in de andere account

Als het probleem optreedt in de andere gebruikersaccount:

Als u meer hulp nodig hebt bij een probleem met software of hardware, neemt u contact op met Apple Support. Som de stappen op die u hebt ondernomen, en de resultaten van deze stappen. Vermeld ook alle waarschuwingsberichten of andere berichten over het probleem die u hebt gezien. U kunt een schermopname van het bericht maken zodat u dit later kunt bekijken.