Als het maken van een Time Machine-reservekopie langer duurt dan verwacht

Het maken van de eerste reservekopie kan lang duren, afhankelijk van hoeveel bestanden u hebt.

Zo krijgt u de beste resultaten als u Time Machine gebruikt

Na het maken van de eerste Time Machine-reservekopie zullen toekomstige reservekopieën sneller verlopen, omdat Time Machine alleen een reservekopie maakt van de bestanden die sinds de laatste reservekopie zijn gewijzigd. Probeer deze oplossingen als het maken van reservekopieën doorgaans langer duurt dan u verwacht.

Upgraden naar macOS Big Sur

macOS Big Sur zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de prestaties van Time Machine als u een reservekopieschijf gebruikt die als APFS is geformatteerd. U profiteert automatisch van dit voordeel na het aanmaken van een nieuwe reservekopieschijf in Big Sur.

Als u een reservekopie maakt op dezelfde schijf die u heeft gebruikt voor het upgraden naar Big Sur, volgt u deze stappen:

1. Selecteer uw reservekopieschijf in de Finder.
  2. Kies 'Archief' > 'Toon info' in de menubalk en zoek naar de informatie waarin wordt aangegeven wat de structuur is.
  3. Als de structuur niet 'APFS' is, maar u wilt wel betere Time Machine-prestaties in Big Sur, gebruikt u Schijfhulpprogramma om de reservekopieschijf te wissen. Hierdoor worden alle reservekopieën en andere gegevens op die schijf permanent verwijderd.
  4. Configureer Time Machine om de reservekopieschijf opnieuw te gebruiken. Na het maken van de eerste reservekopie zal het maken van volgende reservekopieën sneller verlopen.

Controleren of er grote bestanden zijn die vaak worden bijgewerkt

Sommige apps bewaren gegevens in ongebruikelijk grote bestanden die vaak worden bijgewerkt. Reservekopieën maken van dergelijke bestanden kan tijdrovend zijn. Probeer deze oplossingen:

• Voer een upgrade uit naar macOS Big Sur en een reservekopieschijf die geformatteerd is als APFS, zoals hierboven beschreven.
  • Of neem contact op met de app-ontwikkelaar voor meer informatie over hoe u de app het beste kunt gebruiken met Time Machine.
  • Als u van die grote bestanden geen reservekopie wilt maken, opent u de Time Machine-voorkeuren, klikt u achtereenvolgens op 'Opties' en op de knop 'Voeg toe' (+) en selecteert u een bestand of map waarvan u geen reservekopie wilt maken.

Met de functie 'Schoon documenten op' kunt u de grote bestanden op uw Mac identificeren en weergeven wanneer ze voor het laatst zijn geopend.

Controleren of er apps zijn die de reservekopieschijf bezet houden

Gebruik uw Time Machine-reservekopieschijf alleen voor Time Machine. Sommige apps, zoals antivirusprogramma's, kunnen uw reservekopieschijf bezet houden door voortdurend toegang tot de schijf te vragen om items te zoeken of op te slaan. Kijk of de instellingen van de app kunnen worden gewijzigd om dit te voorkomen.

De netwerkprestaties controleren

Als u de Time Machine-reservekopieschijf in een netwerk gebruikt, zijn de netwerkprestaties van invloed op de snelheid waarmee de reservekopie wordt gemaakt. Als u last hebt van een zwakke wifiverbinding, kan het analyseren van uw draadloze omgeving helpen bij het identificeren van problemen. Voor betere prestaties kunt u proberen de reservekopieschijf rechtstreeks op de Mac aan te sluiten.

Controleren of er problemen zijn met uw reservekopieschijf

Time Machine zal een melding geven wanneer een reservekopie niet kan worden voltooid vanwege een probleem met de reservekopieschijf, maar u kunt altijd Schijfhulpprogramma gebruiken om te controleren of er problemen zijn met de schijf