Apple klantnummers, reseller-ID's en organisatie-ID's zoeken

Lees waar u uw nummer of ID kunt vinden en wanneer u het nummer of de ID in Apple Business Manager of Apple School Manager moet gebruiken.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u support nodig hebt, leest u hier hoe u contact opneemt met Apple.

Wanneer u uw Apple klantnummer of reseller-ID toevoegt aan Apple Business Manager of Apple School Manager, kunt u uw apparaten in bulk implementeren en apps en boeken in bulk inkopen.

Mijn Apple klantnummer of reseller-ID zoeken

Lees waar u uw nummer of ID kunt vinden als u uw apparaten bij Apple of bij een deelnemende erkende Apple reseller hebt aangeschaft.

Als u uw apparaten bij Apple hebt aangeschaft

Als u uw apparaten bij Apple aanschaft, wordt een Apple klantnummer aan uw organisatie toegewezen. Als u niet weet wat uw Apple klantnummer is, neemt u contact op met uw financiële afdeling of met de verkoopafdeling van Apple.

Als u uw Apple-apparaten bij een Apple Store koopt, informeert u bij het Business Team naar uw Apple klantnummer.

Als u uw apparaten hebt aangeschaft bij een erkende Apple reseller of een mobiele aanbieder

1. Neem contact op met uw erkende Apple reseller of mobiele aanbieder.
  2. Controleer of het bedrijf de functie voor apparaatinschrijving van Apple Business Manager of Apple School Manager ondersteunt.
  3. Als dit zo is, vraagt u om de reseller-ID van het bedrijf.

Ondersteunt het bedrijf deze programma's niet, vraag hen dan contact op te nemen met de distributeur of het Apple accountteam om uw apparaten in te schrijven.

Mijn organisatie-ID zoeken

Als u apparaten koopt bij een erkende Apple reseller of mobiele aanbieder, moet u ook uw organisatie-ID doorgeven aan uw reseller of aanbieder. U kunt uw organisatie-ID als volgt vinden:

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Inschrijvingsinformatie'.
  3. Uw organisatie-ID kunt u vinden in het deelvenster 'Inschrijvingsinformatie'.

Uw nummer of ID gebruiken voor Apple Business Manager of Apple School Manager

Nadat uw organisatie is goedgekeurd voor Apple Business Manager of Apple School Manager, kunt u apparaatleveranciers toevoegen door uw Apple klantnummer, uw reseller-ID of de reseller-ID van uw aanbieder in te voeren:*

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Device Management-instellingen'.
  3. Klik op 'Wijzig' naast 'Klantnummers'.
  4. Voer uw nummer of ID in.
  5. Klik op 'Pas toe'.

Als u een reseller-ID invoert, moet u uw organisatie-ID ook doorgeven aan uw reseller of aanbieder. U kunt uw organisatie-ID vinden in het deelvenster 'Inschrijvingsinformatie'.

* Als u een grote organisatie vertegenwoordigt, zoals een schooldistrict, hebt u mogelijk meerdere Apple klantnummers of reseller-ID's. U kunt bij uw inschrijving meerdere Apple klantnummers of reseller-ID's toevoegen. Dit kan ook achteraf.