Aankopen op een iPhone, iPad of iPod touch verhinderen met Schermtijd

Met Schermtijd kunt u verhinderen dat er onbedoelde of ongeoorloofde aankopen worden gedaan bij de iTunes Store. U kunt instellen dat aankopen alleen met een wachtwoord kunnen worden gedaan, dat bepaalde soorten aankopen niet kunnen worden gedaan of dat er helemaal geen aankopen kunnen worden gedaan.

In-app aankopen verhinderen

Om in-app aankopen te verhinderen, moet u Schermtijd inschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tik op 'Schakel schermtijd in'.
    schakel Schermtijd in
  2. Tik op 'Ga door' en kies vervolgens 'Dit is mijn iPhone' of 'Dit is de iPhone van mijn kind'.
    • Als u ouder of voogd bent en wilt verhinderen dat een ander familielid uw instellingen wijzigt, tikt u op 'Gebruik toegangscode voor schermtijd' om een toegangscode aan te maken. Voer vervolgens de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
    • Als u Schermtijd op het apparaat van uw kind instelt, volgt u de aanwijzingen totdat u 'Toegangscode voor ouders' hebt bereikt. Hier voert u een toegangscode in. Voer de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
  3. Tik op 'Materiaal en privacy'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd en schakel 'Materiaal en privacy' in.
  4. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  5. Tik op 'In-app aankopen' en stel 'Sta niet toe' in.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Materiaal en privacy' gaan en op 'Toegestane apps' tikken. Schakel vervolgens 'iTunes Store' en 'Boeken' uit.

Meer informatie over het gebruik van Delen met gezin in combinatie met Schermtijd

Zorg ervoor dat u een andere toegangscode kiest dan de toegangscode waarmee u het apparaat ontgrendelt. Als u uw toegangscode voor Schermtijd vergeet, moet u uw apparaat wissen en het vervolgens instellen als nieuw apparaat om de toegangscode voor Schermtijd te verwijderen. Als u uw apparaat herstelt vanaf een reservekopie, wordt de toegangscode voor Schermtijd niet verwijderd.

Bij elke download om een wachtwoord vragen

Als u in-app aankopen wel wilt toestaan of niet alle mogelijke aankopen wilt uitschakelen, kunt u om een wachtwoord laten vragen voor het downloaden van materiaal uit de iTunes Store of App Store.

De account van een kind beheren

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u uw kind toch aankopen laten doen met Vraag om te kopen.

De iTunes-voorziening is alleen beschikbaar voor personen die ouder zijn dan 13 jaar of kinderen die jonger zijn dan 13 jaar die een Apple ID hebben verkregen via het programma Apple ID voor studenten. Als uw kind jonger is dan 13 en geen Apple ID via een onderwijsinstelling heeft verkregen, is Apple verplicht de account en alle bijbehorende gegevens te verwijderen.