In-app aankopen in de App Store verhinderen

Met Schermtijd kunt u onbedoelde of ongeoorloofde aankopen in de App Store en bij andere Apple voorzieningen verhinderen. U kunt instellen dat aankopen alleen met een wachtwoord kunnen worden gedaan, dat bepaalde soorten aankopen niet kunnen worden gedaan of dat er helemaal geen aankopen kunnen worden gedaan.

U kunt de mogelijk om aankopen te doen op een Apple apparaat op diverse manieren beheren:

• Als kinderen in uw gezinsgroep een eigen apparaten hebben, kunt u via Vraag om te kopen hun aankoopverzoeken beoordelen en al dan niet goedkeuren.
  • Als u uw apparaat door kinderen laat gebruiken, kunt u voor elke aankoop een wachtwoord laten vragen.
  • U kunt in-app aankopen ook volledig uitschakelen met behulp van Schermtijd op uw eigen apparaat of op het apparaat van een kind.

In-app aankopen verhinderen via Schermtijd

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tik op 'Schakel schermtijd in'. Als u Schermtijd al hebt ingeschakeld, gaat u verder bij stap 3.
    Schermtijd inschakelen
  2. Tik op 'Ga door' en kies 'Dit is mijn [apparaat]' of 'Dit is de [apparaat] van mijn kind'.
    • Als u ouder of voogd bent en wilt verhinderen dat een ander familielid uw instellingen wijzigt, tikt u op 'Gebruik toegangscode voor schermtijd' om een toegangscode aan te maken. Voer vervolgens de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
    • Als u Schermtijd op het apparaat van uw kind configureert, volgt u de aanwijzingen totdat u 'Toegangscode voor schermtijd' hebt bereikt. Hier voert u een toegangscode in. Voer de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
  3. Tik op 'Beperkingen'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd en schakel 'Beperkingen' in.
  4. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  5. Tik op 'In-app aankopen' en stel 'Sta niet toe' in.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen voor materiaal en privacy' gaan en op 'Toegestane apps' tikken. Schakel vervolgens 'iTunes Store' en 'Boeken' uit.

Zorg ervoor dat u een andere toegangscode kiest dan de toegangscode waarmee u het apparaat ontgrendelt. Als u een toegangscode voor Beperkingen die u op een vorige versie van iOS of iPadOS hebt ingesteld, niet meer weet, of als u uw Schermtijd-toegangscode vergeten bent, moet u uw apparaat wissen en vervolgens configureren als nieuw apparaat om de toegangscode te verwijderen. Als u het apparaat herstelt vanaf een reservekopie, wordt de toegangscode niet verwijderd.