Als een Mac-accessoire meer stroom nodig heeft of te veel stroom verbruikt

Schijfstations, camera's, toetsenborden, hubs en andere apparaten die u op een USB-A-, USB-C- of Thunderbolt 3 (USB-C)-poort aansluit, kunnen slechts een beperkte hoeveelheid stroom vragen van de Mac.

Symptomen

De volgende symptomen kunnen erop wijzen dat een apparaat dat is aangesloten op de USB-A- , USB-C-  of Thunderbolt 3 (USB-C) -poort van de Mac, niet genoeg stroom krijgt:

• Er verschijnt een bericht dat het apparaat meer stroom nodig heeft, dat de bewerking niet kan worden voltooid of dat USB-apparaten worden uitgeschakeld totdat u het apparaat dat te veel stroom verbruikt, hebt losgekoppeld.
  • Een bewerking die veel stroom verbruikt, werkt niet. Schrijven naar een schijf verbruikt bijvoorbeeld meer stroom dan lezen van de schijf.
  • Het apparaat wordt niet ingeschakeld of niet door de Mac herkend.

Oplossingen

• Gebruik een eigen stroomvoorziening voor het apparaat, bijvoorbeeld door het aan te sluiten op een stopcontact, indien mogelijk.
    Apparaten met eigen stroomvoorziening krijgen stroom van een stopcontact of van een eigen batterij. Apparaten met busvoeding krijgen stroom van het apparaat waarop ze zijn aangesloten, bijvoorbeeld uw Mac.
  • Probeer de hoeveelheid stroom die van de Mac wordt gevraagd, te verminderen door minder apparaten met busvoeding op de Mac aan te sluiten of meer apparaten op hun eigen stroomvoorziening te laten werken.
  • Als het apparaat is aangesloten op een ander apparaat als onderdeel van een keten van apparaten, levert het andere apparaat mogelijk niet genoeg stroom of geeft het niet genoeg stroom van de Mac door. Sluit het apparaat in plaats daarvan rechtstreeks aan op de Mac.
  • De poort van de Mac en de kabel waarmee u het apparaat aansluit, moeten beide ten minste voldoen aan dezelfde USB-specificatie als uw apparaat. Als u bijvoorbeeld een apparaat aansluit dat werkt volgens de USB 3-specificatie, krijgt het mogelijk niet genoeg stroom als het wordt aangesloten op een USB 2-poort of -kabel.
  • Probeer het met een andere kabel, voor het geval dat de kabel die u gebruikt, beschadigd of defect is. Als u een adapter gebruikt in combinatie met de kabel, kan ook de adapter beschadigd of defect zijn.
  • Als het apparaat software vereist (bijvoorbeeld stuurprogramma's of firmware) die kan worden bijgewerkt, controleert u of het apparaat gebruikmaakt van de nieuwste software van de fabrikant. Firmware-updates voor Apple accessoires krijgt u door uw Apple software bij te werken.
  • De Mac mag niet in de sluimerstand staan en moet opgestart zijn met het Mac-besturingssysteem. Sommige Apple apparaten kunnen alleen vragen om extra stroom wanneer de Mac is opgestart met macOS en niet sluimert.

Meer informatie over USB-stroomvoorziening op de Mac

Systeeminformatie geeft gedetailleerde informatie over USB-stroomvoorziening op de Mac. Sluit het USB-apparaat rechtstreeks aan op de Mac en selecteer 'USB' in de navigatiekolom van Systeeminformatie. Voor elk USB-apparaat wordt in Systeeminformatie het volgende weergegeven:

• Beschikbare stroom: de hoeveelheid stroom die standaard wordt geleverd door de poort waarop het apparaat is aangesloten.
  • Vereiste stroom: de hoeveelheid stroom die het apparaat nodig heeft.
  • Extra stroom in werking: Mac-computers en Apple beeldschermen van na 2006 kunnen, als er bepaalde Apple apparaten zoals iPhone of iPad op worden aangesloten, extra stroom leveren via een of meer poorten. Om deze extra stroom te kunnen leveren, moet de Mac of het beeldscherm ingeschakeld zijn en niet sluimeren. Een Mac die is opgestart met het Windows-besturingssysteem, levert geen extra stroom.

Venster 'Systeeminformatie'

Meer informatie over de beschikbare stroom per USB-specificatie (bijvoorbeeld USB 2 en USB 3)

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.