Hulp bij het gebruik van iCloud voor Windows

Probeer de onderstaande stappen als u hulp nodig hebt bij het downloaden, installeren, configureren of bijwerken van iCloud voor Windows.

Probeer eerst deze stappen

1. Installeer alle updates op de computer en zoek naar updates voor iCloud voor Windows.
  2. Zorg ervoor dat u aan de systeemvereisten voor iCloud voor Windows voldoet.
  3. Internetverbinding controleren. Probeer www.apple.com/nl of een andere webpagina te openen.
  4. Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen bekend zijn.

Probeer vervolgens de onderstaande stappen voor uw probleem.

iCloud voor Windows installeren en configureren

Log in als beheerder voordat u iCloud voor Windows probeert te installeren of te configureren. U kunt deze stappen uitvoeren om iCloud voor Windows te downloaden op een pc en de app vervolgens te configureren om documenten, foto's, bladwijzers en meer automatisch up-to-date te houden.

Wat moet ik doen als iCloud voor Windows niet wordt gedownload?

Als u iCloud voor Windows niet kunt downloaden, probeert u een andere browser. Misschien moet u bevestigen dat u het installatieprogramma wilt uitvoeren of bewaren.

Als u na de download van iCloud voor Windows het programma niet kunt vinden, kijkt u in uw map voor downloads. U kunt in de help van de browser controleren hoe u recent gedownloade bestanden kunt weergeven. Als u bijvoorbeeld Internet Explorer gebruikt, raadpleegt u in dit artikel van Microsoft hoe u gedownloade bestanden kunt weergeven.

Als u het venster 'Bestand downloaden' niet ziet, moet u wellicht de instellingen van de pop-upblokkering van de browser wijzigen. Raadpleeg de stappen in de help van het programma.

Ik krijg een bericht dat er mediavoorzieningen ontbreken op mijn computer

Windows Media Player is de app waarmee video- en audiobestanden op de pc worden afgespeeld. U moet Windows Media Player hebben om iCloud voor Windows te kunnen installeren. Als u 'Mediaonderdelen' in Windows hebt uitgeschakeld of als uw pc niet voorzien is van Windows Media Player, kan iCloud voor Windows niet worden geïnstalleerd.

Volg deze stappen om Windows Media Player in te schakelen:

Als u 'Mediaonderdelen' in Windows hebt uitgeschakeld in het configuratiescherm

1. Ga naar 'Configuratiescherm' > 'Alle Configuratiescherm-onderdelen' > 'Programma's en onderdelen'.
  2. Klik op 'Windows-onderdelen in- of uitschakelen'.
  3. Schakel het aankruisvak voor 'Mediaonderdelen' in om deze weer in te schakelen.
  4. Klik op 'OK'.

Als u een bericht ziet dat u de computer opnieuw moet starten, start u de computer opnieuw en installeert u vervolgens iCloud voor Windows.

Als u in Europa of Zuid-Korea woont en uw pc is geleverd zonder Windows Media Player, kunt u het downloaden bij Microsoft (het is een onderdeel van het Media Feature Pack).

Wat moet ik doen als ik iCloud voor Windows wil bijwerken?

Open Apple Software Update op de pc om te controleren op updates voor iCloud voor Windows. Apple Software Update zoekt automatisch naar updates wanneer u het opent en u kunt kiezen welke updates u installeert.

U kunt ook de nieuwste versie van iCloud voor Windows downloaden.

Als iCloud voor Windows niet wordt bijgewerkt door Apple Software Update 2.3, gaat u naar het Windows-configuratiescherm > 'Netwerk en internet' > 'Internetopties'. In het dialoogvenster 'Internetopties' klikt u op de tab 'Geavanceerd'. In het gedeelte 'Instellingen' zorgt u dat onder 'Beveiliging' het aankruisvak bij 'Versleutelde pagina's niet op schijf opslaan' is uitgeschakeld. Probeer nu nogmaals om iCloud voor Windows bij te werken.

Ik krijg het bericht 'kan geen verbinding maken met server'

1. Internetverbinding controleren. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, moet u wellicht contact opnemen met de internetaanbieder voor hulp.
  2. Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen bekend zijn. Probeer het later opnieuw als er een storing is of als er onderhoud wordt uitgevoerd.

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen bij iCloud?

Volg deze stappen als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten. U kunt deze stappen ook uitvoeren om de gebruikersnaam van uw Apple ID te vinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.