Verbeterde meldingen die een Mac uit de sluimerstand kunnen halen

MacBook-, MacBook Air- en MacBook Pro-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd, kunnen verbeterde meldingen ontvangen waardoor ze uit de sluimerstand komen.

De volgende programma's en voorzieningen kunnen gebruikmaken van verbeterde functies voor meldingen. Deze functies werken alleen wanneer de computer is verbonden met internet en niet is aangesloten op een extern beeldscherm.

Berichten
Berichten kan de computer uit de sluimerstand halen om te melden dat u een bericht hebt ontvangen. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

FaceTime
FaceTime kan de computer uit de sluimerstand halen wanneer u een oproep krijgt voor een FaceTime-video- of audiogesprek. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend. Lees meer over het gebruik van FaceTime met een Mac en iOS-apparaten.

Sociale netwerken
Voorzieningen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Sina Weibo kunnen een computer uit de sluimerstand halen om berichten te ontvangen en weer te geven. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

Game Center
Game Center kan de computer uit de sluimerstand halen wanneer u een Game Center-uitnodiging ontvangt of een melding dat het uw beurt is. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

Zoek mijn Mac
Zoek mijn Mac laat een toon horen op de inactieve computer, zelfs als de klep gesloten is. U kunt ook de Mac opsporen, op afstand vergrendelen of de gegevens op de interne schijf wissen. Meer informatie over Zoek mijn Mac

Vereisten en instellingen

• Meldingen werken in draadloze en bedrade netwerken. Ze werken ook wanneer u verbonden bent via een Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter of wanneer u met ethernet verbonden bent via een Apple Thunderbolt Display.
  • In het paneel 'Berichtgeving' in 'Systeemvoorkeuren' kunt u de meeste meldingen instellen. Lees hoe u berichtgeving gebruikt en aanpast op een Mac.
  • De functie 'Niet storen' schakelt al deze meldingen uit, behalve 'Zoek mijn Mac'.