Verbeterde meldingen die een Mac uit de sluimerstand kunnen halen

MacBook- en MacBook Pro-modellen uit 2015 en later kunnen verbeterde meldingen ontvangen waardoor ze uit de sluimerstand komen.

De volgende programma's en voorzieningen kunnen gebruikmaken van verbeterde functies voor meldingen. Deze functies werken alleen wanneer de computer is verbonden met internet en niet is aangesloten op een extern beeldscherm.

Berichten
Berichten kan de computer uit de sluimerstand halen om te melden dat u een bericht hebt ontvangen. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

FaceTime
FaceTime kan de computer uit de sluimerstand halen wanneer u een oproep krijgt voor een FaceTime-video- of audiogesprek. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend. Lees meer over het gebruik van FaceTime met een Mac en iOS-apparaten.

Sociale netwerken
Voorzieningen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Sina Weibo kunnen een computer uit de sluimerstand halen om berichten te ontvangen en weer te geven. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

Game Center
Game Center kan de computer uit de sluimerstand halen wanneer u een Game Center-uitnodiging ontvangt of een melding dat het uw beurt is. Deze functie werkt alleen als de klep van de computer is geopend.

Terug naar mijn Mac
Wanneer de computer is aangesloten op een stopcontact, kan Terug naar mijn Mac de computer vinden en deze beschikbaar maken voor externe toegang. Deze functie werkt wanneer de Mac zich in de sluimerstand bevindt, zelfs als de klep gesloten is. U hoeft ook geen AirPort-basisstation of een sleep proxy meer te gebruiken. Meer informatie over Terug naar mijn Mac.

Zoek mijn Mac
Zoek mijn Mac laat een toon horen op de inactieve computer, zelfs als de klep gesloten is. U kunt ook de Mac opsporen, op afstand vergrendelen of de gegevens op de interne schijf wissen. Meer informatie over Zoek mijn Mac.

Vereisten en instellingen

• Meldingen werken in draadloze en bedrade netwerken. Ze werken ook wanneer u verbonden bent via een Thunderbolt-naar-Ethernet-adapter of wanneer u met Ethernet verbonden bent via een Apple Thunderbolt Display.
  • In het paneel 'Berichtgeving' van Systeemvoorkeuren kunt u de meeste meldingen instellen. Raadpleeg Basiskenmerken van de Mac: via meldingen blijft u van alles op de hoogte voor meer informatie.
  • De functie 'Niet storen' schakelt al deze meldingen, behalve Zoek mijn Mac, uit.