Uw materiaal verplaatsen naar een nieuwe Mac

Met Migratie-assistent kunt u vanaf een andere computer alle documenten, programma's, gebruikersaccounts en instellingen kopiëren naar een nieuwe Mac.

Migratie-assistent kopieert alle bestanden naar de nieuwe Mac, zodat u dit niet handmatig hoeft te doen.

De software, instellingen en voeding controleren

De computers op elkaar aansluiten

• Als beide computers macOS Sierra of hoger gebruiken, zorgt u dat ze dicht bij elkaar staan en dat wifi op beide computers is ingeschakeld. Als een van de twee OS X El Capitan of lager gebruikt, verbindt u beide computers met hetzelfde netwerk via wifi of Ethernet.
  • U kunt ze ook met elkaar verbinden met behulp van de doelschijfmodus en de juiste kabel of adapter. Start nu de oude computer op in de doelschijfmodus.
  • U kunt ook de nieuwe Mac aansluiten op een Time Machine-reservekopie van de oude Mac.

Migratie-assistent gebruiken

Op de nieuwe Mac:

1. Open Migratie-assistent in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  2. Klik op 'Ga door'.
  3. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf.
  4. Klik op 'Ga door'.

Op de oude Mac:
Als u de oude Mac in de doelschijfmodus hebt opgestart of migreert vanaf een Time Machine-reservekopie, slaat u deze vier stappen over.

1. Open Migratie-assistent.
  2. Klik op 'Ga door'.
  3. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten naar een andere Mac.
  4. Klik op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac:

1. Kies het juiste symbool wanneer u wordt gevraagd een Mac, Time Machine-reservekopie of een andere opstartschijf te selecteren.
  2. Klik op 'Ga door'. Mogelijk ziet u een beveiligingscode.

Op de oude Mac:
Als u de oude Mac in de doelschijfmodus hebt opgestart of migreert vanaf een Time Machine-reservekopie, slaat u deze twee stappen over.

1. Als u een beveiligingscode ziet, controleert u of dat dezelfde code is als op de nieuwe Mac.
  2. Klik op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac:

1. U ziet nu een lijst met reservekopieën die zijn gerangschikt op datum en tijd. Kies de reservekopie die u wilt gebruiken.
  2. Klik op 'Ga door'.

Ga nu verder op de nieuwe Mac:

1. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.
  2. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten. Als u veel gegevens moet overzetten, kan de overdracht wel meerdere uren duren.

In het voorbeeld hierboven is 'John Appleseed' een macOS-gebruikersaccount. Als u een account met dezelfde naam als een account op de nieuwe Mac overzet, wordt u gevraagd de naam van de oude account te wijzigen of die op de nieuwe Mac te vervangen. Als u de naam van de oude account wijzigt, verschijnt de oude account als een afzonderlijke gebruiker met een eigen thuismap en login op de nieuwe Mac. Als u de nieuwe account vervangt, overschrijft de oude account de account op de nieuwe Mac, inclusief de inhoud van de thuismap.

Wanneer Migratie-assistent is voltooid, logt u in bij de gemigreerde account op de nieuwe Mac om de bestanden ervan te zien. Als u de oude Mac niet houdt, leest u wat u moet doen voordat u die verkoopt of weggeeft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.