Materiaal verplaatsen naar een nieuwe Mac

Met Migratie-assistent kunt u vanaf een andere computer alle documenten, apps, gebruikersaccounts en instellingen kopiëren naar een nieuwe Mac.

Moet u deze stappen uitvoeren?

U hebt de stappen in dit artikel niet nodig als u een van deze dingen wilt doen:

Voordat u begint

• Werk de software bij op beide computers.
  • Wifi moet ingeschakeld zijn op beide computers en ze mogen niet te ver uit elkaar staan. Als een van beide computers OS X El Capitan of lager gebruikt, moeten de computers verbonden zijn met hetzelfde netwerk.
  • Als u antivirus- of firewallsoftware hebt geïnstalleerd, schakelt u die software uit totdat u klaar bent.

Migratie-assistent gebruiken

U bent nu klaar om Migratie-assistent te gebruiken om uw bestanden van de oude Mac naar de nieuwe te verplaatsen.

Op de nieuwe Mac

1. Open Migratie-assistent in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'. Klik vervolgens op 'Ga door'.
  2. Wanneer in Migratie-assistent toestemming wordt gevraagd om wijzigingen aan te brengen, voert u uw beheerderswachtwoord in en klikt u op 'OK'.
  3. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Hoe wil je je gegevens kopiëren?

Op de oude Mac

1. Open Migratie-assistent in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'. Klik vervolgens op 'Ga door'.
  2. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten naar een andere Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac

Wanneer u wordt gevraagd om een Mac, Time Machine-reservekopie of een andere opstartschijf te selecteren, selecteert u de andere Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Migratie-assistent: Selecteer een overdrachtsbron

Op de oude Mac

Als u een beveiligingscode ziet, controleert u of dat dezelfde code is als op de nieuwe Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac

1. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.
    Migratie-assistent: kies de gebruikers en mappen die u naar de nieuwe Mac wilt overzetten
  2. Lees eerst wat de overdracht van een gebruikersaccount inhoudt en klik daarna pas op 'Ga door'. In het hier afgebeelde voorbeeld is 'Danny Rico' een gebruikersaccount. Als een account op de nieuwe Mac dezelfde naam heeft, vraagt Migratie-assistent of u de naam ervan wilt wijzigen of de account wilt vervangen:
    • Hernoemen: de account op de oude Mac wordt op de nieuwe Mac weergegeven als extra gebruiker, met een aparte inlognaam en thuismap.
    • Vervangen: de account op de oude Mac vervangt de account met dezelfde naam op de nieuwe Mac.
  3. Grote overdrachten kunnen uren in beslag nemen en soms worden gepauzeerd. Daarom is het een goed idee om de migratie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan plaatsvinden. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten.
  4. Wanneer Migratie-assistent is voltooid, sluit u Migratie-assistent op beide computers en logt u in bij de gemigreerde account op de nieuwe Mac om de bestanden ervan te zien.

Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Als u de oude Mac niet houdt, leest u hier wat u moet doen voordat u de oude Mac verkoopt, weggeeft of inruilt.