Materiaal verplaatsen naar een nieuwe Mac

Met Migratie-assistent kunt u vanaf een andere computer alle documenten, programma's, gebruikersaccounts en instellingen kopiëren naar een nieuwe Mac.

Migratie-assistent kopieert al uw bestanden van uw oude Mac naar uw nieuwe Mac, zodat u ze niet handmatig hoeft te kopiëren.

Voorbereiding

1. Installeer alle beschikbare software-updates op beide computers. Als de oude Mac geen gebruik maakt van OS X Lion of hoger en de nieuwe Mac geen gebruik maakt van OS X Mavericks of hoger, volg dan de migratiestappen voor Mountain Lion.
  2. Als beide computers macOS Sierra of hoger gebruiken, plaats ze dan bij elkaar in de buurt met wifi  ingeschakeld. Als een van beide OS X El Capitan of eerder gebruikt, zorg er dan voor dat beide op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
  3. Kies op de oude Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'. Controleer of er een naam wordt weergegeven in het veld 'Computernaam'.

Migratie-assistent gebruiken

U bent nu klaar om Migratie-assistent te gebruiken om uw bestanden van de oude Mac naar de nieuwe te verplaatsen.

Op de nieuwe Mac

1. Open Migratie-assistent in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'. Klik vervolgens op 'Ga door'.
  2. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten vanaf een Mac, Time Machine-reservekopie of opstartschijf. Klik vervolgens op 'Ga door'.
    Migratie-assistent: Hoe wil je je gegevens kopiëren?

Op de oude Mac

1. Open Migratie-assistent en klik op 'Ga door'.
  2. Wanneer u wordt gevraagd hoe u de gegevens wilt overzetten, selecteert u de optie om gegevens over te zetten naar een andere Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac

Wanneer u wordt gevraagd om een Mac, Time Machine-reservekopie of een andere opstartschijf te selecteren, selecteert u de andere Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Migratie-assistent: Selecteer een overdrachtsbron

Op de oude Mac

Als u een beveiligingscode ziet, controleert u of dat dezelfde code is als op de nieuwe Mac. Klik vervolgens op 'Ga door'.

Op de nieuwe Mac

1. Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet.
    In dit voorbeeld is 'John Appleseed' een macOS-gebruikersaccount. Als deze dezelfde naam heeft als een account die al op uw Mac staat, wordt u gevraagd of u de naam van de oude account wilt wijzigen of de account op uw nieuwe Mac wilt vervangen. Als u de naam van de oude account wijzigt, verschijnt de oude account als een afzonderlijke gebruiker met een eigen thuismap en login op uw nieuwe Mac. Als u de oude account vervangt, wordt de oude account verwijderd en wordt de account op uw nieuwe Mac vervangen, met inbegrip van alle gegevens in de thuismap.Migratie-assistent: Kies de informatie die moet worden overgezet
  2. Klik op 'Ga door' om de overdracht te starten. Het overzetten van grote hoeveelheden gegevens kan meerdere uren in beslag nemen.
  3. Wanneer Migratie-assistent is voltooid, logt u in bij de gemigreerde account op de nieuwe Mac om de bestanden ervan te zien.

Als u de oude Mac niet houdt, leest u hier wat u moet doen voordat u die verkoopt, weggeeft of inruilt.