Muziek, films en tv-programma's van een iPhone, iPad of iPod touch verwijderen

U kunt materiaal verwijderen dat u hebt aangeschaft in de iTunes Store en hebt gedownload op uw iOS-apparaat.

Muziek en muziekvideo's verwijderen

Nummers, albums, afspeellijsten en muziekvideo's die u naar uw apparaat hebt gedownload, kunt u verwijderen vanuit de Muziek-app. Als u een downloadsymbool downloadsymbool roze wolkje ziet staan naast het materiaal, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat.

Items verwijderen vanuit de Muziek-app

U kunt in de Muziek-app afzonderlijke items verwijderen.

1. Zoek in de Muziek-app het item dat u wilt verwijderen. Als u downloadsymbool roze wolkje ziet staan naast het item, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat. Als items in de cloud worden bewaard, nemen ze geen opslagruimte op uw apparaat in beslag.
  2. Houd het item dat u wilt verwijderen, stevig ingedrukt.
  3. In het menu dat nu wordt weergegeven, tikt u op 'Verwijder uit bibliotheek' roze prullenmand.
  4. Wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen, tikt u op 'Verwijder download' of 'Verwijder downloads'. Als u 'Verwijder uit bibliotheek' ziet, hebt u het item toegevoegd via Apple Music. Tik op 'Verwijder uit bibliotheek' om het item volledig te verwijderen van al uw apparaten en uit de iCloud-muziekbibliotheek.

Muziek verwijderen in Instellingen

In Instellingen kunt u alle muziek van uw apparaat verwijderen.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone opslag'.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop.
  3. Veeg onder 'Aanbevelingen' naar links over 'Alle nummers'.
  4. Tik op 'Verwijder'.

In dit menu kunt u ook naar links vegen over een artiest, album of nummer en vervolgens tikken op 'Verwijder' om deze van uw apparaat te verwijderen.

Als u op een iPhone, iPad of iPod touch de muziek niet beschikbaar maakt voor offline gebruik, wordt deze in de cache bewaard en neemt deze ruimte in beslag op het apparaat. Het apparaat verwijdert de cache en de muziek die erin wordt bewaard wanneer het apparaat ruimte nodig heeft.

Als u uw muziek niet kunt verwijderen

Misschien hebt u de muziek handmatig gesynchroniseerd van iTunes op uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch via USB. Schakel synchronisatie uit in iTunes om het item te verwijderen.

Als u niet wilt dat een iTunes-aankoop zichtbaar is in de Muziek-app, maar u deze niet wilt verwijderen, kunt u de aankoop verbergen. Lees hier hoe u in de cloud bewaarde items kunt verbergen.

Films en tv-programma's verwijderen

In de Apple TV App1 of de Video's-app kunt u films en tv-programma's verwijderen die u op uw apparaat hebt gedownload. Als naast het aangeschafte materiaal een downloadsymbool downloadsymbool blauw wolkje staat, wordt het item in de cloud bewaard en niet op uw apparaat.

1 De Apple TV App is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Controleer
of de Apple TV App in uw land of regio beschikbaar is.

Items verwijderen in de TV-app

1. In de TV-app tikt u onder in het scherm op 'Bibliotheek' en vervolgens op 'Gedownload'.2
  2. Zoek de film of aflevering die u wilt verwijderen.
  3. Als u een film wilt verwijderen, tikt u op knop 'Gedownload'. Als u een tv-aflevering wilt verwijderen, houdt u de titel van de aflevering stevig ingedrukt.
  4. Tik op 'Verwijder download' blauwe prullenmand.

Als u de Video's-app hebt in plaats van de TV-app, verwijdert u films door op het tabblad 'Films' rechtsboven te tikken op 'Wijzig'. Tv-afleveringen verwijdert u door naar links te vegen op de titel van de aflevering.

2 U kunt alleen video's downloaden die in uw bibliotheek staan. Meer informatie over de Apple TV App.

Films en tv-programma's verwijderen via 'Instellingen'

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone opslag'.
  2. Tik op de TV-app of de Video's-app en tik vervolgens op 'Bekijk iTunes-video's'. Als u 'Bekijk iTunes-video's' niet ziet, hebt u niets gedownload naar uw apparaat.
  3. Zoek de film, het programma of de aflevering op die/dat u wilt verwijderen, veeg naar links en tik op 'Verwijder'.

U kunt items mogelijk ook verwijderen in de TV-app of Video's-app.

Als u uw films of tv-programma's niet kunt verwijderen

Misschien hebt u handmatig eigen video's, films of tv-programma's gesynchroniseerd van iTunes op uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch via USB. Schakel synchronisatie uit in iTunes om het item te verwijderen.

Als u niet wilt dat een in de cloud bewaarde iTunes Store aankoop zichtbaar is in de Apple TV App of de Video's-app, kunt u de aankoop verbergen. Lees hier hoe u in de cloud bewaarde items kunt verbergen. Films die u hebt gehuurd bij de iTunes Store, worden automatisch verwijderd aan het einde van de huurperiode.

Meer informatie

Lees hier hoe u de opslagruimte controleert op uw iPhone, iPad of iPod touch of hoe u opslagruimte vrijmaakt op uw Mac.

Als u een item hebt verwijderd maar het later toch weer wilt hebben, kunt u uw eerdere aankopen opnieuw downloaden.