Muziek verwijderen in de Apple Music-app

Als u opslagruimte wilt vrijmaken op uw apparaat, kunt u uw downloads van Apple Music verwijderen.

Muziek verwijderen op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app.
  2. Ga naar 'Bibliotheek' en tik op 'Gedownload' om uw downloads te zien. Op een iPad tikt u op 'Gedownload' in de navigatiekolom.
  3. Zoek het nummer, album of de muziekvideo die u wilt verwijderen.
  4. Houd het item ingedrukt en tik op 'Verwijder'.
  5. Tik op 'Verwijder download' om het item alleen op dit apparaat te verwijderen. Of tik op 'Verwijder uit bibliotheek' om het item op al uw apparaten te verwijderen.

De opties 'Verwijder uit bibliotheek' of 'Verwijder download' in de Apple Music-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

Als u 'Delen met gezin' gebruikt en niet wilt dat andere gezinsleden kunnen zien wat u hebt gekocht, kunt u uw aankopen verbergen. Lees hoe u een item kunt verbergen.

U kunt muziek ook verwijderen in de Instellingen-app. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag' of 'iPad-opslag'. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Veeg naar links over 'Alle nummers' of het item dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op 'Verwijder'.

Muziek verwijderen op een Mac

1. Open de Apple Music-app.
  2. Klik in de navigatiebalk op 'Nummers' of 'Albums'.
  3. Kies 'Weergave' > 'Alleen gedownloade muziek' in de menubalk.
  4. Als u een nummer wilt verwijderen, klikt u op de knop 'Meer'  naast het nummer. Als u een album wilt verwijderen, beweegt u de aanwijzer over het album en klikt u op de knop 'Meer' .
  5. Klik op 'Verwijder download' om het item alleen op dit apparaat te verwijderen.

Om het item op al uw apparaten te verwijderen, klikt u op 'Verwijder uit bibliotheek' en bevestigt u dit wanneer erom wordt gevraagd.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt en niet wilt dat andere gezinsleden kunnen zien wat u hebt gekocht, kunt u uw aankopen verbergen. Lees hoe u een item kunt verbergen.

Als u uw muziek niet kunt verwijderen

• Schakel synchronisatie op de computer uit: als u een USB-kabel hebt gebruikt om muziek op uw Mac of pc handmatig te synchroniseren met uw iPhone, iPad of iPod touch, kunt u de synchronisatie uitschakelen om het materiaal te verwijderen.
  • Controleer of het item is gedownload: Als u het downloadsymbool ziet naast een nummer, dan is het gedownload op uw apparaat. Als u het downloadsymbool niet ziet, dan is het nummer niet gedownload.

Apps en andere media verwijderen

Bepaalde soorten materiaal kunnen niet in alle landen of regio's worden gekocht of gedownload. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.