Muziek, films en tv-programma's verwijderen van uw apparaat

U kunt materiaal verwijderen dat u hebt gekocht in de iTunes Store en hebt gedownload op uw computer, iOS-apparaat of Android-apparaat.

Muziek en muziekvideo's verwijderen

U kunt nummers, albums, afspeellijsten en muziekvideo's verwijderen die u naar uw apparaat hebt gedownload. Als u een downloadsymbool downloadsymbool ziet staan naast het materiaal, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat.

Items verwijderen vanuit de Apple Music-app

U kunt enkele items verwijderen in de Muziek-app op uw iOS-apparaat of de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

1. Zoek in de Apple Music-app het item dat u wilt verwijderen. Als u downloadsymbool ziet staan naast het item, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat. Als items in de cloud worden bewaard, nemen ze geen opslagruimte op uw apparaat in beslag.
  2. Houd het item dat u wilt verwijderen ingedrukt.
  3. Tik in het menu dat wordt weergegeven op 'Verwijder'.
    iPhone met de knop 'Verwijder' bovenaan het weergegeven menu.
  4. Wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen, tikt u op 'Verwijder download' of 'Verwijder downloads'. Als u 'Verwijder uit bibliotheek' ziet, hebt u het item toegevoegd via Apple Music. Tik op 'Verwijder uit bibliotheek' om het item volledig te verwijderen van al uw apparaten en uit de iCloud-muziekbibliotheek.

Items verwijderen in iTunes

1. Klik in iTunes op een Mac of pc met uw rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op het item dat u wilt verwijderen. Als u downloadsymbool ziet staan naast het item, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat. Als items in de cloud worden bewaard, nemen ze geen opslagruimte op uw apparaat in beslag.
  2. Kies 'Verwijder uit bibliotheek' en klik vervolgens op 'Verwijder nummer'.
  3. Klik op 'Naar prullenmand' of 'Naar Prullenbak'. Als u het items op uw computer wilt bewaren en alleen uit iTunes wilt verwijderen, klikt u op 'Behoud bestand'.

Om dubbele nummers te zien in uw iTunes-bibliotheek, gaat u naar 'Bibliotheek', kiest u 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Toon dubbele onderdelen'.

Muziek verwijderen in de iOS-instellingen

U kunt alle muziek van uw iPhone verwijderen in Instellingen.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag'.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop.
  3. Veeg onder 'Aanbevelingen' naar links over 'Alle nummers'.
    iPhone met de knop 'Verwijder', die wordt weergegeven wanneer u naar links veegt.
  4. Tik op 'Verwijder'.

In dit menu kunt u ook naar links vegen over een artiest, album of nummer en vervolgens tikken op 'Verwijder' om deze van uw apparaat te verwijderen.

Als u op een iPhone, iPad of iPod touch de muziek niet beschikbaar maakt voor offline gebruik, wordt deze in de cache bewaard en neemt deze ruimte in beslag op het apparaat. Het apparaat verwijdert de cache en de muziek die erin wordt bewaard wanneer het apparaat ruimte nodig heeft.

Als u uw muziek niet kunt verwijderen

Misschien hebt u de muziek handmatig gesynchroniseerd van iTunes op uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch via USB. Schakel synchronisatie uit in iTunes om het item te verwijderen.

Als u niet wilt dat een iTunes-aankoop zichtbaar is in de Apple Music-app, maar u deze niet wilt verwijderen, kunt u de aankoop verbergen. Lees hoe u in de cloud bewaarde items kunt verbergen.

Films en tv-programma's verwijderen

In de Apple TV App1 of de Video's-app kunt u films en tv-programma's verwijderen die u op uw apparaat hebt gedownload. Als u een downloadsymbool downloadsymbool ziet staan naast het materiaal dat u hebt gekocht, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat.

1. De Apple TV App is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Controleer of de Apple TV App in uw land of regio beschikbaar is.

Items verwijderen in de TV-app

1. In de TV-app tikt u onderaan het scherm op 'Bibliotheek' en vervolgens op 'Gedownload'.2
  2. Zoek de film of aflevering die u wilt verwijderen.
  3. Als u een film of alle afleveringen van een tv-serie wilt verwijderen, tikt u op 'Gedownload'. Als u slechts één tv-aflevering wilt verwijderen, houdt u de titel van de aflevering stevig ingedrukt.
    iPhone met de knop 'Gedownload' onder de beschrijving van een tv-serie.
  4. Tik op 'Verwijder download' knop 'Verwijder download'.

Als u de Video's-app hebt in plaats van de TV-app, verwijdert u films door op het tabblad 'Films' rechtsboven te tikken op 'Wijzig'. Tv-afleveringen verwijdert u door naar links te vegen op de titel van de aflevering.

2. U kunt alleen video's downloaden die in uw bibliotheek staan. Meer informatie over de Apple TV App.

Films en tv-programma's verwijderen in Instellingen

1. Ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag'.
  2. Tik op de TV-app of de Video's-app en tik vervolgens op 'Bekijk iTunes-video's'. Als u 'Bekijk iTunes-video's' niet ziet, hebt u niets gedownload naar uw apparaat.
    iPhone met het gedeelte 'Aanbevelingen', met daaronder 'Bekijk iTunes-video's'.
  3. Zoek de film, het programma of de aflevering op die/dat u wilt verwijderen, veeg naar links en tik op 'Verwijder'.

U kunt items mogelijk ook verwijderen in de TV-app of Video's-app.

Lees hoe u films en tv-series verwijdert uit iTunes op uw Mac of pc.

Als u uw films of tv-programma's niet kunt verwijderen

Misschien hebt u handmatig eigen video's, films of tv-programma's gesynchroniseerd van iTunes op uw computer naar uw iPhone, iPad of iPod touch via USB. Schakel synchronisatie uit in iTunes om het item te verwijderen.

Als u niet wilt dat een in de cloud bewaarde iTunes Store aankoop zichtbaar is in de Apple TV App of de Video's-app, kunt u de aankoop verbergen. Lees hoe u in de cloud bewaarde items kunt verbergen. Films die u hebt gehuurd bij de iTunes Store, worden automatisch verwijderd aan het einde van de huurperiode.