Als een vraagteken wordt weergegeven wanneer u de Mac start

Als er een mapsymbool met een knipperend vraagteken wordt weergegeven, betekent dit dat uw opstartschijf niet meer beschikbaar is of geen werkend Mac-besturingssysteem bevat.

Scherm met knipperend vraagteken

Als het vraagteken slechts kort verschijnt voordat de Mac normaal opstart:

1. Stel het NVRAM opnieuw in.
  2. Controleer of de gewenste opstartschijf is geselecteerd in de voorkeuren voor Opstartschijf.

Als het vraagteken blijft, volgt u deze stappen:

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.
  2. Schakel de Mac in en houd meteen Command (⌘)-R ingedrukt om op te starten met macOS-herstel.
  3. In macOS-herstel herstelt u de opstartschijf met Schijfhulpprogramma.
  4. Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft gevonden of alle fouten heeft hersteld, installeert u macOS opnieuw.
  5. Als u toch nog hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.