Uw iTunes-bibliotheek overzetten naar een nieuwe computer

Als u een nieuwe computer koopt, kunt u uw iTunes-bibliotheek overzetten, zodat u uw media kunt afspelen en synchroniseren op uw nieuwe computer.

Voordat u begint

Maak een nieuwe reservekopie van uw iTunes-bibliotheek of werk uw bestaande reservekopie bij voordat u begint met het overzetten. Zelfs als u al een reservekopie hebt van uw iTunes-bibliotheek, zorgt u er met deze stap voor dat u alle veranderingen overzet. Ook vereenvoudigt u zo het proces.

Migratie

Als u uw bibliotheek wilt overzetten naar een nieuwe Mac, kunt u uw gegevens migreren van een andere Mac of een pc. Als u uw pc vervangt, kunt u mogelijk Windows Easy Transfer gebruiken. Deze optie kan langzamer zijn dan andere opties, maar werkt beter.

Een externe schijf gebruiken

Als u deze methode gebruikt op een Mac:

1. Kies Voorkeuren in het menu Finder.
  2. Zorg ervoor dat de vakjes naar ‘Externe schijven’ en ‘Vaste schijven’ zijn aangevinkt.

Onderdeel 1: iTunes installeren

Download en installeer de nieuwste versie van iTunes.

Onderdeel 2: de nieuwe inhoud overzetten

Als u iTunes hebt gebruikt op uw nieuwe computer, verplaatst u uw media naar een nieuwe map. Hiermee scheidt u alles wat u hebt toegevoegd aan uw nieuwe computer van uw oude bibliotheek. Deze bestanden kunnen opnieuw worden toegevoegd aan uw bibliotheek in onderdeel 4.

De map iTunes Media verplaatsen (Mac)
De map iTunes Media verplaatsen (Windows)

Onderdeel 3: de reservekopie van iTunes kopiëren vanaf uw oude computer

Om al uw mediabestanden naar de nieuwe computer te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand dat al uw afspeellijsten en andere instellingen bevat):

1. Zoek de volgende map op de nieuwe computer.
    • Mac: kies Ga > Home in de menubalk van Finder. Klik dubbel op de map ‘Muziek’.
    • Windows XP: ga naar \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\.
    • Windows Vista: ga naar \Users\gebruikersnaam\Music\iTunes.
    • Windows 7 en Windows 8: ga naar \Users\gebruikersnaam\My Music\iTunes.
  2. Sleep de iTunes-map op deze plaats naar het bureaublad.
    Mac: uit de map Muziek naar het bureaublad:

Windows: uit de map Mijn muziek naar het bureaublad:
  3. Zoek de externe schijf op de nieuwe computer:
    • Mac: op het bureaublad.
    • Windows: in Mijn computer of Computer.
  4. Klik dubbel op het symbool van de externe schijf om die te openen.
  5. Sleep de iTunes-map van de externe schijf naar de map Muziek (Mac) of de map Mijn muziek (Windows) op uw nieuwe computer. Het overzetten kan even duren als u veel materiaal hebt.
    Mac: van de externe schijf naar de map Muziek:

Windows: van de externe schijf naar de muziekbibliotheek:
  6. Open iTunes.

U hebt nu al uw muziek, afspeellijsten en andere informatie (zoals hoeveel keer een nummer is afgespeeld en de beoordelingen) overgezet van de oude computer op de nieuwe.

Onderdeel 4 (optioneel): nieuw materiaal opnieuw toevoegen

Kopieer de map iTunes Media die u hebt gemaakt in onderdeel 2 naar de map ‘Voeg automatisch toe aan iTunes’ in de map iTunes Media die u hebt gekopieerd in onderdeel 3. iTunes importeert de inhoud automatisch.

iTunes in de cloud gebruiken

Als u geen reservekopie hebt van uw iTunes-bibliotheek en uw oude computer is niet beschikbaar, kunt u eerdere aankopen downloaden die u hebt aangeschaft met uw Apple ID via iTunes in de Cloud.

Als u meerdere Apple ID’s hebt, is het misschien gemakkelijker om aankopen over te zetten vanaf een apparaat nadat u uw nieuwe computer hebt gemachtigd met uw Apple ID.

Als u eerder geabonneerd was op iTunes Match, kunt u na het machtigen van uw nieuwe computer iTunes Match inschakelen.

Na het overzetten van uw bibliotheek

1. Als u uw oude computer niet meer van plan bent te gebruiken, moet u de machtiging intrekken door Store > Machtiging voor deze computer intrekken te kiezen in de menubalk van iTunes.
  2. Als u iTunes op uw oude computer gebruikte om een reservekopie te maken van uw iOS-apparaat, maakt u een reservekopie op uw nieuwe computer of zet u de reservekopieën handmatig over vanaf uw oude computer. Lees meer over het aanmaken en verwijderen van reservekopieën van een iPhone, iPad of iPod touch in iTunes.
  3. Als u iCloud hebt gebruikt voor synchronisaties op uw oude computer, stelt u iCloud in op uw nieuwe computer.
  4. Als u uw oude computer blijft gebruiken, maakt u uw iTunes-bibliotheek opnieuw aan. Hierdoor ziet een iOS-apparaat de oude computer niet als de nieuwe computer aan vanwege de oude bibliotheekbestanden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: