Uw iTunes-bibliotheek overzetten naar een nieuwe computer

Als u een nieuwe computer koopt, kunt u de iTunes-bibliotheek overzetten van de oude computer, zodat u uw media kunt afspelen en iOS-apparaten kunt synchroniseren op de nieuwe computer.

Voordat u begint

Voordat u de iTunes-bibliotheek gaat verplaatsen, werkt u de bestaande reservekopie bij of maakt u een nieuwe als u momenteel geen reservekopieën van iTunes maakt. Als u een oude reservekopie bijwerkt of een nieuwe reservekopie maakt, bent u ervan verzekerd dat al het bestaande materiaal op de juiste manier wordt overgezet waardoor de overgang soepel verloopt.

Migratie-assistent gebruiken

Als u de bibliotheek van een oude naar een nieuwe Mac wilt overzetten, gebruikt u Migratie-assistent op de Mac.

Als u de bibliotheek van een pc naar een nieuwe Mac wilt overzetten, gebruikt u Migratie-assistent voor Windows op de pc.

Een iTunes-reservekopie gebruiken

U kunt een iTunes-reservekopie op een externe schijf gebruiken om de iTunes-bibliotheek handmatig van de oude computer naar de nieuwe te verplaatsen.

Als u deze methode gebruikt op een Mac:

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'Finder' > 'Voorkeuren'.
  3. Zorg ervoor dat u de opties 'Externe schijven' en 'Harde schijven' selecteert.

Deel 1: iTunes installeren op een nieuwe computer

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.

Deel 2 (optioneel): de nieuwe inhoud verplaatsen

Als u iTunes hebt gebruikt op de nieuwe computer, verplaatst u uw media naar een nieuwe map. Hiermee houdt u alles wat u hebt toegevoegd aan de nieuwe computer gescheiden van de oude bibliotheek. U kunt deze bestanden later weer toevoegen aan uw bibliotheek, zie Deel 4.

Lees hoe u de map iTunes Media verplaatst op een Mac of PC.

Deel 3: de reservekopie van iTunes kopiëren naar de nieuwe computer

Om al uw mediabestanden naar de nieuwe computer te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand dat al uw afspeellijsten en andere instellingen bevat):

1. Zoek de map iTunes op de nieuwe computer:
    • Mac: klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt. Kies vervolgens in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'Ga' > 'Thuismap'. Dubbelklik op de map Muziek.
    • Windows: ga naar \Gebruikers\gebruikersnaam\Music\iTunes.
  2. Sleep de iTunes-map op die locatie naar het bureaublad.
    Mac:

Windows:
  3. Zoek de externe schijf op de nieuwe computer:
    • Mac: op het bureaublad.
    • Windows: in Mijn computer of Computer.
  4. Klik dubbel op het symbool van de externe schijf om die te openen.
  5. Sleep de iTunes-map van de externe schijf naar de map Muziek (Mac) of de map Mijn muziek (Windows) op uw nieuwe computer. Het overzetten kan even duren als u veel materiaal hebt.
    Mac:

Windows:
  6. Open iTunes.

U hebt nu al uw muziek, afspeellijsten en andere informatie (zoals hoeveel keer een nummer is afgespeeld en de beoordelingen) overgezet van de oude computer op de nieuwe.

Onderdeel 4 (optioneel): nieuw materiaal opnieuw toevoegen

Kopieer de map iTunes Media die u hebt gemaakt in Deel 2 naar de map 'Voeg automatisch toe aan iTunes' in de map iTunes Media die u hebt gekopieerd in Dee 3. iTunes importeert het materiaal automatisch.

Eerdere aankopen opnieuw downloaden of overzetten

Als u geen reservekopie hebt van de iTunes-bibliotheek en uw oude computer is niet beschikbaar, kunt u eerdere aankopen downloaden die u hebt aangeschaft met uw Apple ID.

Als u meerdere Apple ID's hebt, is het misschien gemakkelijker om aankopen over te zetten vanaf een apparaat nadat u de nieuwe computer hebt gemachtigd met uw Apple ID.

Na het overzetten van de bibliotheek

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: