Lees hier hoe u een iPod opnieuw instelt

Lees hier hoe u een iPod opnieuw instelt als het apparaat niet reageert wanneer u op de knoppen drukt. Lees ook wanneer u een iPod niet opnieuw mag instellen.

Over muziek en ander materiaal

Het opnieuw instellen van een iPod heeft geen invloed op het volgende:

• Muziek en andere bestanden
  • De meeste instellingen
  • De datum en tijd (tenzij de batterij van de iPod leegraakte en de iPod opnieuw werd ingesteld toen die opnieuw werd aangesloten op een stroombron)
  • Bladwijzers, On-The-Go-afspeellijsten, Shuffle en de timer voor de achtergrondverlichting

Wanneer een iPod niet opnieuw mag worden ingesteld

Stel een iPod niet opnieuw in als u het apparaat op een computer hebt aangesloten en u een van deze berichten ziet:

• Verbonden. Verwijder alvorens los te koppelen.
  • Bezig met synchroniseren. Even geduld…
  • Niet loskoppelen.

Als u een van deze berichten ziet, gebruikt u iTunes om de iPod te verwijderen in plaats van het apparaat opnieuw in te stellen.

Een iPod opnieuw instellen

Om een iPod opnieuw in te stellen, zoekt u het model hieronder en volgt u de stappen.

iPod nano (6e of 7e generatie)

Om een iPod nano (7e generatie) opnieuw in te stellen, houdt u zowel de sluimerknop als de thuisknop ingedrukt totdat het scherm zwart wordt. Enkele seconden later ziet u het Apple-logo en het beginscherm.

Om een iPod nano (6e generatie) opnieuw in te stellen, houdt u zowel de sluimerknop als de knop om het volume te verlagen gedurende minstens acht seconden of totdat u het Apple-logo ziet ingedrukt. U moet deze stap mogelijk herhalen.

Volg deze stappen als u nog steeds hulp nodig hebt:

1. Sluit de iPod aan op een lichtnetadapter en steek de adapter in een stopcontact.
    U kunt de iPod ook op een computer aansluiten. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet.
  2. Probeer de iPod nogmaals opnieuw in te stellen.

iPod shuffle

Volg deze stappen om een iPod shuffle opnieuw in te stellen:

1. Koppel de iPod los als het apparaat op een computer is aangesloten.
  2. Zet de schakelaar van de iPod shuffle op Uit. Wanneer deze in de uit-stand staat, ziet u de groene streep niet.
  3. Wacht tien seconden.
  4. Zet de schakelaar in een van de afspeelposities. U ziet de groene streep.

iPod met een Click Wheel

Verscheidene iPod-modellen hebben een Click Wheel, inclusief sommige iPod nano-modellen. Volg deze stappen om een iPod met een Click Wheel opnieuw in te stellen:

1. Schuif de vergrendelknop naar de vergrendelde positie en schuif deze opnieuw naar de ontgrendelde positie.
  2. Houd de menuknop en de selectieknop tegelijkertijd ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet (ongeveer zes tot acht seconden). U moet deze stap mogelijk herhalen.

Als de iPod niet reageert wanneer u de knoppen indrukt of niet wordt ingeschakeld, is het apparaat mogelijk gepauzeerd of is de vergrendelknop in de vergrendelpositie gezet. In dit geval ziet u een hangslot op het scherm. Zet de vergrendelknop uit de vergrendelpositie en probeer opnieuw.

Volg deze stappen als u een iPod niet opnieuw kunt instellen:

1. Plaats de iPod op een bureau of tafel en probeer opnieuw. Zorg ervoor dat u het Click Wheel niet aanraakt wanneer u op de selectieknop drukt. Zorg er ook voor dat u de menuknop aan de buitenrand van het Click Wheel indrukt, en niet nabij het midden.
  2. Sluit de iPod aan op een lichtnetadapter en steek de adapter in een stopcontact.
    U kunt de iPod ook op een computer aansluiten. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet.
  3. Probeer de iPod nogmaals opnieuw in te stellen.

iPod, iPod (Scroll Wheel), iPod (Touchwheel) en iPod (dockconnector)

Volg deze stappen om een iPod opnieuw in te stellen:

1. Schuif de vergrendelknop naar de vergrendelpositie en opnieuw naar de ontgrendelde positie.
  2. Houd tegelijkertijd de afspeel-/pauzeknop en de menuknop ingedrukt totdat u het Apple/iPod-logo ziet (ongeveer zes tot acht seconden). U moet deze stap mogelijk herhalen.

Volg deze stappen als u de iPod nog steeds niet opnieuw kunt instellen:

1. Sluit de iPod aan op een lichtnetadapter en steek de adapter in een stopcontact.
    U kunt de iPod ook op een computer aansluiten. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet.
  2. Probeer de iPod nogmaals opnieuw in te stellen.
Laatst gewijzigd op: