Stream video via AirPlay en geef het scherm van uw apparaat synchroon weer

Gebruik AirPlay om materiaal vanaf uw Apple apparaten te streamen naar een Apple TV of een smart-tv die compatibel is met AirPlay 2. Stream een video. Deel uw foto's. Of geef het scherm van uw apparaat synchroon weer.

Video via AirPlay streamen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Zoek de video die u wilt streamen via AirPlay.
  3. Tik op . In sommige apps van derden moet u eerst op een ander symbool tikken.* Tik in de Foto's-app op en vervolgens op .
  4. Kies uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Hulp nodig?

Als u wilt stoppen met streamen, tikt u op  in de app van waaruit u streamt en tikt u vervolgens op uw iPhone, iPad of iPod touch in de lijst.

*Sommige video-apps voor iOS bieden mogelijk geen ondersteuning voor AirPlay. Controleer in de App Store voor tvOS of de app beschikbaar is voor Apple TV als u in een video-app geen AirPlay kunt gebruiken.

Als video automatisch wordt gestreamd naar een AirPlay-apparaat

Uw iOS-apparaat streamt mogelijk automatisch video via AirPlay naar de Apple TV of de met AirPlay 2 compatibele smart-tv die u regelmatig gebruikt. Als u een video-app opent en  ziet in de linkerbovenhoek, is er al een AirPlay-apparaat geselecteerd.

Als u AirPlay wilt gebruiken met een ander apparaat, tikt u op  en op een ander apparaat. Of u tikt op 'iPhone' om te stoppen met streamen via AirPlay.

Video via AirPlay streamen naar uw Mac

1. Verbind uw Mac met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Open op uw Mac de app of website waaruit u video u wilt streamen.
  3. Klik in de regelaars voor het afspelen van video op .
  4. Selecteer uw Apple TV of smart-tv. Hulp nodig?

Als u het afspelen van video's wilt stoppen, klikt u op  in de regelaars voor het afspelen van video en kiest u 'Zet AirPlay uit'.

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Gebruik 'Synchrone weergave' om het volledige scherm van uw iOS-apparaat op een Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv te zien.

1. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Open het bedieningspaneel.
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  3. Tik op  'Synchrone weergave'.
  4. Selecteer uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv in de lijst. Hulp nodig?
  5. Als er een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.

De Apple TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als u het scherm van de Apple TV wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de Apple TV.

Als u het iOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u het bedieningspaneel tikt u op 'Synchrone weergave' en 'Stop synchrone weergave'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden

Met Apple TV of een met AirPlay 2 compatibele smart-tv kunt u het volledige scherm van een Mac synchroon weergeven op uw tv of uw tv als een afzonderlijk beeldscherm gebruiken.

1. Verbind uw Mac met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Klik op een Mac op  in de menubalk bovenaan het scherm. Als u  niet ziet, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Beeldschermen' en selecteert u 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'.
  3. Kies uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Hulp nodig?
  4. Als er een AirPlay-toegangscode op het tv-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op de Mac.

Instellingen wijzigen of synchrone weergave beëindigen

Klik op  in de menubalk om het formaat van het bureaublad te wijzigen dat synchroon wordt weergegeven op uw tv. Selecteer vervolgens 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer' om het formaat af te stemmen op uw bureaublad of 'Geef Apple TV synchroon weer' om het formaat af te stemmen op uw tv.

U kunt met AirPlay uw tv ook gebruiken als een afzonderlijk beeldscherm voor uw Mac. Klik op  in de menubalk en selecteer 'Gebruik als afzonderlijk beeldscherm'.

Als u wilt stoppen met synchroon weergeven of uw tv niet meer als een afzonderlijk beeldscherm wilt gebruiken, klikt u  in de menubalk en kiest u 'Schakel AirPlay uit'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Meer informatie over het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden.