Stream video via AirPlay en geef het scherm van uw apparaat synchroon weer op Apple TV

Gebruik AirPlay om te kijken wat er op uw apparaat te zien is rechtstreeks op uw Apple TV. Stream een video. Deel uw foto's. Of geef het scherm van uw apparaat precies synchroon weer met AirPlay.

Video via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

1. Open een app en ga naar de video die u via AirPlay op uw Apple TV wilt afspelen.
  2. Tik op . In sommige apps van derden moet u eerst op een ander symbool tikken.* Tik in de Foto's-app op en tik vervolgens op 'AirPlay'.
  3. Kies uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?

Als u wilt stoppen met streamen, tikt u op  in de app van waaruit u streamt en tikt u vervolgens op uw iPhone, iPad of iPod touch in de lijst.

Wilt u audio afspelen via AirPlay? Lees hoe u muziek, podcasts en meer kunt streamen naar uw Apple TV, HomePod of andere voor AirPlay geschikte luidsprekers.

*Sommige video-apps bieden geen ondersteuning voor AirPlay in iOS. Controleer in de App Store of de app beschikbaar is voor Apple TV als u in een video-app geen AirPlay kunt gebruiken.

Video via AirPlay streamen naar uw Mac

1. Open op uw Mac de app of website waar u video waaruit u wilt streamen.
  2. Klik in de regelaars voor het afspelen van video op .
  3. Selecteer uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of de Mac is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?

Als u het afspelen van video's wilt stoppen, klikt u op  in de regelaars voor het afspelen van video en kiest u 'Zet AirPlay uit'.

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Gebruik 'Synchrone weergave' om het volledige scherm van uw iOS-apparaat op uw Apple TV te zien.

1. Open het bedieningspaneel.
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Tik op  'Synchrone weergave'.
  3. Selecteer in de lijst uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?
  4. Als een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.

De Apple TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als u het scherm van de Apple TV wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de Apple TV.

Als u het iOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u het bedieningspaneel tikt u op 'Synchrone weergave' en 'Stop synchrone weergave'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden

Met Apple TV kunt u het volledige scherm van een Mac synchroon weergeven op uw tv of uw tv als een afzonderlijk beeldscherm gebruiken.

1. Klik op een Mac op  in de menubalk bovenaan het scherm. Als u  niet ziet, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Beeldschermen' en selecteert u het aankruisvak 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'.
  2. Kies uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of de Mac is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?
  3. Als een AirPlay-toegangscode op het tv-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op de Mac.

Klik op  in de menubalk om het formaat van het bureaublad te wijzigen dat synchroon wordt weergegeven op uw tv. Selecteer vervolgens 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer' om het formaat van uw bureaublad af te stemmen of 'Geef Apple TV synchroon weer' om deze af te stemmen op het formaat van uw tv.

U kunt met AirPlay ook uw tv gebruiken als een afzonderlijk beeldscherm voor uw Mac. Klik op  in de menubalk en selecteer 'Gebruik als afzonderlijk beeldscherm'.

Als u wilt stoppen met synchroon weergeven of uw tv niet meer als een afzonderlijk beeldscherm wilt gebruiken, klikt u  in de menubalk en kiest u 'Schakel AirPlay uit'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Meer informatie over het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden.