AirPlay gebruiken om video te streamen of het scherm van uw apparaat synchroon weer te geven

Gebruik AirPlay om materiaal vanaf uw Apple apparaten te streamen naar een Apple TV of een smart-tv die compatibel is met AirPlay 2. Stream een video. Deel uw foto's. Of geef het scherm van uw apparaat synchroon weer.

In een animatie op een iOS-apparaat is te zien dat de AirPlay-kiezer verschijnt, dat 'Kantoor' wordt geselecteerd en dat in een melding 'AirPlay naar Kantoor' wordt bevestigd.

Video streamen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Verbind uw apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Zoek de video die u wilt streamen.
  3. Tik op . In sommige apps van derden moet u eerst op een ander symbool tikken.* Tik in de Foto's-app op  en vervolgens op .
  4. Kies uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Hulp nodig?

Als u wilt stoppen met streamen, tikt u op  in de app van waaruit u streamt en tikt u vervolgens op uw iPhone, iPad of iPod touch in de lijst.

* Sommige video-apps ondersteunen AirPlay mogelijk niet. Controleer in de App Store voor tvOS of de app beschikbaar is voor Apple TV als u in een video-app geen AirPlay kunt gebruiken.

Als video automatisch wordt gestreamd naar een AirPlay-apparaat

Uw apparaat streamt mogelijk automatisch video naar de Apple TV of de met AirPlay 2 compatibele smart-tv die u regelmatig gebruikt. Als u een video-app opent en  ziet in de linkerbovenhoek, is er al een AirPlay-apparaat geselecteerd.

Als u AirPlay wilt gebruiken met een ander apparaat, tikt u op  en op een ander apparaat. Of u tikt op 'iPhone' om te stoppen met streamen via AirPlay.

Video streamen vanaf een Mac

1. Verbind uw Mac met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Open op uw Mac de app of website waaruit u video u wilt streamen.
  3. Klik in de regelaars voor het afspelen van video op .
  4. Selecteer uw Apple TV of smart-tv. Hulp nodig?

Als u het afspelen van video's wilt stoppen, klikt u op  in de regelaars voor het afspelen van video en kiest u 'Zet AirPlay uit'.

In een animatie op een iOS-apparaat is te zien dat het bedieningspaneel verschijnt, dat 'Synchrone weergave' wordt geselecteerd en de kaart verschijnt, dat 'Kantoor' wordt geselecteerd en dat om een AirPlay-code wordt gevraagd.

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Met 'Synchrone weergave' kunt u het hele scherm van uw iPhone, iPad of iPod touch weergeven op uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.

1. Verbind uw iPhone, iPad of iPod touch met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iPadOS of nieuwer: veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder: veeg omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  3. Tik op  'Synchrone weergave'.
  4. Selecteer uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv in de lijst. Hulp nodig?
  5. Als er een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS- of iPadOS-apparaat.

De tv gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS- of iPadOS-apparaat. Om het tv-scherm te vullen met het synchroon weergegeven scherm van het apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de tv.

Als u het iOS- of iPadOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u het bedieningspaneel, tikt u op 'Synchrone weergave' en 'Stop synchrone weergave'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden

Met Apple TV of een met AirPlay 2 compatibele smart-tv kunt u het volledige scherm van een Mac synchroon weergeven op uw tv of uw tv als een afzonderlijk beeldscherm gebruiken.

Een schermafbeelding van macOS waarop de AirPlay-menuoptie is geselecteerd, met een vinkje naast 'Geef ingebouwd Retina-scherm synchroon weer'.

1. Verbind uw Mac met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv.
  2. Klik op een Mac op  in de menubalk bovenaan het scherm. Als u  niet ziet, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Beeldschermen' en selecteert u 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'.
  3. Kies uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Hulp nodig?
  4. Als er een AirPlay-toegangscode op het tv-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op de Mac.

Instellingen wijzigen of synchrone weergave beëindigen

Klik op  in de menubalk om het formaat van het bureaublad te wijzigen dat synchroon wordt weergegeven op uw tv. Selecteer vervolgens 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer' om het formaat af te stemmen op uw bureaublad of 'Geef Apple TV synchroon weer' om het formaat af te stemmen op uw tv.

U kunt met AirPlay uw tv ook gebruiken als een afzonderlijk beeldscherm voor uw Mac. Klik op  in de menubalk en selecteer 'Gebruik als apart beeldscherm'.

Als u wilt stoppen met synchroon weergeven of uw tv niet meer als een afzonderlijk beeldscherm wilt gebruiken, klikt u  in de menubalk en kiest u 'Schakel AirPlay uit'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

Meer informatie over het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden.