AirPlay of synchrone AirPlay-weergave gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch

Stream materiaal naar de Apple TV of een ander voor AirPlay geschikt apparaat of geef het hele scherm van het iOS-apparaat synchroon weer.

Wat je met AirPlay kunt streamen

• Via AirPlay kun je foto's en video's streamen vanaf een iOS-apparaat naar een Apple TV (2e generatie) of hoger.
  • Via AirPlay kun je muziek streamen van een iOS-apparaat naar een Apple TV, AirPort Express of voor AirPlay geschikte luidsprekers.

Materiaal via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

1. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk op je iOS-apparaat en op het apparaat waarnaar je wilt streamen via AirPlay.
  2. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  3. Veeg in het bedieningspaneel horizontaal om het scherm Huidige weer te geven.
    Het scherm Huidige in het bedieningspaneel
  4. Selecteer je AirPlay-apparaat:
    • Open op de iPad de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten en selecteer het apparaat waarnaar je wilt streamen via AirPlay.
    • Tik op de iPhone of iPod touch op het AirPlay-symbool om de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten weer te geven en selecteer het apparaat waarnaar je wilt streamen via AirPlay. Hulp nodig?

De lijst met AirPlay-apparaten in het bedieningspaneel op iOS

Wil je materiaal via AirPlay streamen vanaf iTunes op je Mac of pc?

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Geef het gehele iOS-scherm als volgt synchroon weer op de Apple TV:

1. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk op je iOS-apparaat en op het apparaat waarnaar je wilt streamen via AirPlay.
  2. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  3. Tik in het bedieningspaneel op symbool Streamen via AirPlay naar Apple TV 'Synchrone AirPlay-weergave' en selecteer de Apple TV in de lijst. Als een AirPlay-toegangscode op het Apple TV-scherm wordt weergegeven, voer je deze toegangscode in op het iOS-apparaat.
    Een melding in iOS waarin wordt gevraagd om een AirPlay-toegangscode.

De TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als je het TV-scherm wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verander je de beeldverhouding of zoominstellingen van de TV.

AirPlay of synchrone AirPlay-weergave uitschakelen

1. Veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen
  2. Veeg in het bedieningspaneel horizontaal om het scherm Huidige weer te geven.
  3. Tik op AirPlay-symbool om een lijst met de beschikbare AirPlay-apparaten te openen.
  4. Selecteer het iOS-apparaat in de lijst.

Hulp krijgen

Als je hulp nodig hebt bij een van de volgende problemen, lees je hier wat je moet doen:

• Je ziet je AirPlay-apparaat niet in het bedieningspaneel of je ziet helemaal geen AirPlay-opties.
  • Je ziet het bericht 'Zoeken naar Apple TV'.
  • Je hebt wel beeld, maar geen geluid.
  • Je merkt dat er sprake is van netwerkvertraging of onderbrekingen van het materiaal.