Materiaal via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Stream materiaal naar de Apple TV of een ander voor AirPlay geschikt apparaat of geef het hele scherm van het iOS-apparaat synchroon weer.

Wat u met AirPlay kunt streamen

• U kunt via AirPlay foto's en video's streamen vanaf een iOS-apparaat naar een Apple TV (2e generatie) of hoger.
  • U kunt via AirPlay muziek streamen van een iOS-apparaat naar een Apple TV, AirPort Express of voor AirPlay geschikte luidsprekers.

Via AirPlay materiaal streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

1. Maak verbinding met hetzelfde Wi-Fi-netwerk op uw iOS-apparaat en op het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
  2. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  3. Veeg in het bedieningspaneel horizontaal om het scherm Huidige weer te geven.
    Het scherm Huidige in het bedieningspaneel
  4. Selecteer uw AirPlay-apparaat:
    • Selecteer op de iPad, in de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten, het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
    • Tik op de iPhone of iPod touch op het AirPlay-symbool om de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten weer te geven en selecteer het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay. Hulp nodig?

De lijst met AirPlay-apparaten in het bedieningspaneel op iOS

Wilt u materiaal via AirPlay streamen vanaf iTunes op uw Mac of pc?

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Zo kunt u het complete iOS-scherm synchroon weergeven op de Apple TV:

1. Maak verbinding met hetzelfde Wi-Fi-netwerk op uw iOS-apparaat en op het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
  2. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  3. Tik in het bedieningspaneel op symbool Streamen via AirPlay naar Apple TV 'Synchrone AirPlay-weergave' en selecteer de Apple TV in de lijst. Als een AirPlay-toegangscode op het Apple TV-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.
    Een melding in iOS waarin wordt gevraagd om een AirPlay-toegangscode.

De TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Om het TV-scherm te vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de TV.

AirPlay of synchrone AirPlay-weergave uitschakelen

1. Veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen
  2. Veeg in het bedieningspaneel horizontaal om het scherm Huidige weer te geven.
  3. Tik AirPlay-symbool om een lijst met de beschikbare AirPlay-apparaten te openen.
  4. Selecteer uw iOS-apparaat in de lijst.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt bij een van de volgende problemen, leest u hier wat u moet doen:

• U ziet uw AirPlay-apparaat niet in het bedieningspaneel of u ziet helemaal geen AirPlay-opties.
  • U ziet het bericht 'Zoeken naar Apple TV'.
  • U hebt wel beeld, maar geen geluid.
  • U merkt netwerkvertraging of onderbrekingen van het materiaal op.