Video via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Met AirPlay video, foto's of het volledige scherm op uw iPhone, iPad of iPod touch delen op een Apple TV. U kunt materiaal rechtstreeks vanaf een app via AirPlay streamen of u kunt het bedieningspaneel gebruiken om het scherm van uw apparaat synchroon weer te geven.

Foto's en video via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

Zo streamt u via AirPlay foto's of video vanaf uw iOS-apparaat naar uw Apple TV:

1. Zorg ervoor dat u in de buurt bent van de Apple TV.
  2. Open de app waarmee u via AirPlay wilt streamen.
  3. Tik op . In sommige apps, zoals Foto's, tikt u achtereenvolgens op en op 'AirPlay'.
  4. Selecteer het AirPlay-apparaat. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?

Wilt u materiaal via AirPlay streamen vanaf iTunes op een Mac of pc?

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Zo geeft u het volledige scherm van uw iOS-apparaat synchroon weer op uw Apple TV:

1. Zorg ervoor dat u in de buurt bent van de Apple TV.
  2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm van het iOS-apparaat om het bedieningspaneel te openen.
  3. Tik in het bedieningspaneel op  'Synchrone weergave' en selecteer de Apple TV in de lijst. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  4. Als een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.

De Apple TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als u het scherm van de Apple TV wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de Apple TV.

AirPlay of Synchrone weergave uitschakelen

1. Open de app die AirPlay gebruikt.
  2. Tik op . Als u het iOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u het bedieningspaneel en tikt u op 'Synchrone weergave'.
  3. Tik op het iOS-apparaat in de lijst.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt bij een van de volgende problemen, leest u hier wat u moet doen:

• U ziet het AirPlay-apparaat niet in het bedieningspaneel of u ziet helemaal geen AirPlay-opties.
  • U ziet het bericht 'Zoeken naar Apple TV'.
  • U hebt wel beeld, maar geen geluid.
  • U merkt dat het netwerk trager is of dat het afspelen van het materiaal wordt onderbroken.

Meer informatie

Muziek, podcasts en meer streamen naar uw Apple TV, HomePod of andere AirPlay-apparaten.