iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows 7 en hoger

Lees hier hoe u de installatie van iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen ongedaan kunt maken in Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

In uitzonderlijke gevallen moet u mogelijk iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen verwijderen voordat u iTunes opnieuw installeert. Als u in AppleCare, een artikel of een waarschuwingsbericht wordt opgedragen iTunes opnieuw te installeren, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

Media die u in de iTunes Store hebt aangeschaft of nummers die u vanaf cd’s hebt geïmporteerd, worden standaard in de map Mijn muziek bewaard. Deze worden niet gewist wanneer u iTunes verwijdert. Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat u gegevens uit de iTunes-bibliotheek verliest wanneer u de onderstaande stappen uitvoert, is het altijd aanbevolen regelmatig een reservekopie te maken van de iTunes-bibliotheek.

Als u problemen ondervindt bij de installatie van iTunes, probeert u de opties in Als u iTunes voor Windows niet kunt installeren of bijwerken.

Verwijder iTunes en alle bijbehorende onderdelen in het Configuratiescherm

Gebruik het Configuratiescherm om iTunes en gerelateerde softwareonderdelen te verwijderen in de volgende volgorde:

1. iTunes
  2. Apple Software Update
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support 32-bits
  6. Apple Application Support 64-bits

iTunes installeert op sommige systemen mogelijk twee versies van Apple Application Support. Dit is normaal. Als u beide versies ziet, moet u beide verwijderen.

Verwijder deze onderdelen niet in een andere volgorde en verwijder ze allemaal. Als u dit niet doet, kan dit ongewenste gevolgen hebben. Nadat u een onderdeel hebt verwijderd, wordt u mogelijk gevraagd de computer opnieuw op te starten. Start de computer pas opnieuw op als u alle onderdelen hebt verwijderd.

Volg deze stappen als u hulp nodig hebt om deze onderdelen te verwijderen:

Als er een foutbericht over ‘Windows Installer-pakket’ wordt weergegeven

Volg deze stappen om te proberen de software te herstellen via het Configuratiescherm van Windows.

Zorg ervoor dat iTunes en de bijbehorende onderdelen volledig zijn verwijderd

Als u iTunes en de gerelateerde onderdelen verwijdert in het Configuratiescherm, worden in de meeste gevallen alle ondersteunde bestanden verwijderd die tot deze programma’s behoren. In zeldzame gevallen worden niet alle bestanden verwijderd. Nadat u iTunes en de bijbehorende onderdelen hebt verwijderd, volgt u de stappen hieronder om alle bijkomende ondersteunende bestanden te vinden en te verwijderen.

1. Windows 7: selecteer in het menu Start de optie Computer.
    Windows 8: volg deze stappen om de Verkenner te openen.
    Windows 10: volg deze stappen om uw bestanden te vinden.
  2. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop de programma’s zijn geïnstalleerd.
  3. Open de map Program Files.
  4. Verwijder de volgende mappen als deze bestaan:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Als u het bericht ‘Kan iPodService.exe niet verwijderen: Het is door iemand anders of door een programma in gebruik’ ziet, volgt u de extra stappen aan het einde van dit artikel voordat u verder gaat met de resterende stappen hieronder.
  5. Open achtereenvolgens de mappen Common Files en Apple.
  6. Verwijder de volgende mappen als deze bestaan:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop de programma’s zijn geïnstalleerd.

Ga naar stap 13 als u een 32-bits versie van Windows gebruikt.
    Ga naar stap 8 als u een 64-bits versie van Windows gebruikt.

8. Open de map Program Files (x86).
  9. Zoek de volgende mappen en verwijder ze als ze bestaan:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Open achtereenvolgens de mappen Common Files en Apple.
  11. Zoek de volgende mappen en verwijder ze als ze bestaan:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.
  13. Klik rechts op de prullenbak en selecteer Prullenbak leegmaken.

Installeer iTunes en de bijbehorende onderdelen opnieuw

1. Nadat u hebt gecontroleerd of iTunes volledig is verwijderd, start u de computer opnieuw op (als u dit nog niet hebt gedaan).
  2. Download en installeer vervolgens de nieuwste versie van iTunes voor de pc.
  3. Als het probleem aanhoudt, zoekt u meer informatie op de pagina iTunes Support, inclusief hulp voor specifieke berichten.

Als u een waarschuwingsbericht ‘iPodService.exe’ ziet

Volg deze stappen als het bericht ‘Kan iPodService.exe niet verwijderen: Het is door iemand anders of door een programma in gebruik’ wordt weergegeven wanneer u de map iPod probeert te verwijderen.

1. Zorg ervoor dat iTunes en iPod Updater niet zijn geopend.
  2. Houd de toetsen Control, Alt en Delete op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Selecteer Taakbeheer starten.
  4. Klik op het tabblad Processen.
  5. Zoek iPodService.exe in de lijst.
  6. Klik op iPodService.exe en kies Proces beëindigen.
  7. Sluit Taakbeheer af.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.