Beperkingen voor iOS-apparaten voor het opzoeken van spelling en definities

iOS 8.1.3 en hoger bevatten configuratieprofielopties die je kunt gebruiken om toegang tot spelling- en definitiefuncties op beheerde apparaten te beperken.

Je kunt sleutelwaarden gebruiken om toegang tot de volgende functies op beheerde apparaten uit te schakelen:

• definities opzoeken van gemarkeerde woorden

• spellingcontrole en autocorrectie tijdens het typen

• voorspellend toetsenbord

Deze opties kunnen worden beheerd met Apple Configurator 1.7.2 of nieuwer of Profielbeheer in OS X Server 4.1 of nieuwer. Als je een MDM-oplossing (Mobile Device Management) van een andere leverancier gebruikt, neem je contact op met je MDM-leverancier voor informatie over het gebruik van deze opties.

De definities van deze sleutels maken deel uit van de profielpayload voor beperkingen en zijn gedocumenteerd in de Apple Device Deployment.

Sleutel

Type

Waarde

allowDefinitionLookup

Booleaanse operator

Alleen beheerd

Schakelt opzoeken van definities uit indien ingesteld op 'false'

Standaard ingesteld op 'true'

allowSpellCheck

Booleaanse operator

Alleen beheerd

Schakelt spellingcorrectie met toetsenbord uit indien ingesteld op 'false'

Standaard ingesteld op 'true'

allowAutoCorrection

Booleaanse operator

Alleen beheerd

Schakelt autocorrectie met toetsenbord uit indien ingesteld op 'false'

Standaard ingesteld op 'true'

allowPredictiveKeyboard

Booleaanse operator

Alleen beheerd

Schakelt voorspellende toetsenborden uit indien ingesteld op 'false'

Standaard ingesteld op 'true'

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van configuratieprofielen de Implementatiehandleiding voor iOS.