iCloud-opslag beheren

Als u de iCloud-opslaglimiet bereikt of overschrijdt, leest u hier hoe u uw iCloud-opslag beheert en waar u meer kunt kopen.

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Die ruimte kunt u niet alleen gebruiken voor uw iCloud-reservekopieën, maar ook om foto's en video's te bewaren in iCloud foto's en documenten up-to-date te houden in iCloud Drive. Als u meer ruimte nodig hebt, kunt u meer iCloud-opslag kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Als u een abonnement van 200 GB of 2 TB kiest, kunt u uw opslag delen met uw gezin. Lees meer over de abonnementen en prijzen in uw regio.

Als u geen iCloud-opslagruimte meer hebt, maakt uw apparaat geen reservekopie in iCloud, worden geen nieuwe foto's en video's geüpload naar iCloud Foto's, en blijven iCloud Drive, andere iCloud apps en uw tekstberichten niet up-to-date op uw apparaten. U kunt geen berichten meer versturen of ontvangen met uw iCloud-e-mailadres. Als dat gebeurt, kunt u zorgen voor meer opslagruimte.

Controleren hoeveel iCloud-opslagruimte u hebt

• Op een iPhone, iPad of iPod touch:
    • Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'. Tik op 'iCloud-opslag' of op 'Beheer opslag'.
    • Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' als u iOS 10.2 of lager gebruikt.
  • Ga op de Mac naar () > 'Systeemvoorkeuren' en klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Beheer'.
  • Op de pc opent u iCloud voor Windows.

Meer opslagruimte vrijmaken in iCloud

U kunt opslagruimte vrijmaken in iCloud door materiaal, zoals oudere iCloud-reservekopieën, video's, bestanden, mail en tekstberichten die u niet gebruikt, te verwijderen. Het is verstandig om de informatie die u bewaart in iCloud te archiveren of er een kopie van te maken voordat u iets verwijdert.

Uw iCloud-reservekopie beheren

Wanneer u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch in iCloud maakt, wordt er automatisch een reservekopie van de belangrijkste informatie op het apparaat gemaakt. De reservekopie omvat documenten, foto's en video's. Lees meer over de gegevens waarvan iCloud een reservekopie maakt.

U kunt de grootte van uw iCloud-reservekopie verkleinen en ruimte vrijmaken in iCloud wanneer u reservekopieën uitschakelt voor apps die u niet gebruikt of door oude iCloud-reservekopieën te verwijderen.

Kiezen van welke apps een reservekopie wordt gemaakt

Veel iOS-apps maken automatisch een reservekopie in iCloud nadat u deze installeert. U kunt wijzigen welke apps een reservekopie maken en bestaande reservekopieën uit de opslag verwijderen. Gebruik deze stappen op een iPhone, iPad of iPod touch.

iOS 10.3 of hoger:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Als u iOS 11 of hoger gebruikt, tikt u op 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'. Als u iOS 10.3 gebruikt, tikt u op 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag'.
  3. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt.
  4. Schakel onder 'Kies gegevens voor reservekopie' alle apps uit waarvan u geen reservekopie wilt maken.
  5. Kies 'Schakel uit en verwijder'.

iOS 10.2 of lager:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag'.
  2. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt.
  3. Schakel in de reservekopie-opties alle apps uit waarvan u geen reservekopie wilt maken.
  4. Kies 'Schakel uit en verwijder'.

Wanneer u bevestigt dat u een app wilt uitschakelen en verwijderen, wordt iCloud-reservekopie uitgeschakeld voor die app en wordt alle informatie ervan verwijderd uit iCloud.

Van sommige apps worden altijd reservekopieën gemaakt en u kunt deze niet uitschakelen.

Reservekopieën verwijderen en iCloud-reservekopie uitschakelen op een apparaat

Volg de stappen voor uw apparaat.

iPhone, iPad en iPod touch

iOS 10.3 of hoger:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Als u iOS 11 gebruikt, tikt u op 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'. Als u iOS 10.3 gebruikt, tikt u op 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag'.
  3. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt.
  4. Tik op 'Verwijder reservekopie' > 'Schakel uit en verwijder'.

iOS 10.2 of lager:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Opslag en iCloud-gebruik'.
  2. Tik onder iCloud op 'Beheer opslag'.
  3. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt (bijvoorbeeld [Apparaatnaam] Deze [type apparaat]).
  4. Tik op 'Verwijder reservekopie' > 'Schakel uit en verwijder'.

Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook iCloud-reservekopie voor de iPhone, iPad of iPod touch uitgeschakeld.

Mac

1. Ga naar  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer' en selecteer 'Reservekopieën'.
  3. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Als u reservekopieën wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen, kiest u 'Verwijder' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.
  4. Wanneer u een reservekopie verwijdert, worden ook reservekopieën voor het apparaat uitgeschakeld.

Windows-computer

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Selecteer 'Reservekopieën' uit de weergegeven items.
  4. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Als u reservekopieën wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen, kiest u 'Verwijder' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen. Wanneer u een reservekopie verwijdert, worden ook reservekopieën voor het apparaat uitgeschakeld.

iCloud-reservekopieën blijven beschikbaar tot 180 dagen nadat u iCloud-reservekopieën uitschakelt of niet meer gebruikt.

De omvang van uw iCloud Foto's verkleinen

iCloud Foto's gebruikt de iCloud-opslagruimte om alle foto's en video's op al uw apparaten up-to-date te houden. U kunt meer opslagruimte in iCloud vrijmaken als u de foto's en video's die u niet meer nodig hebt uit de Foto's-app verwijdert op alle apparaten.

U kunt ook ruimte op uw apparaat besparen door bij Instellingen 'Optimaliseer opslag' in te schakelen voor het apparaat. Met 'Optimaliseer opslag' ingeschakeld, wordt er automatisch opslagruimte vrijgemaakt in de Foto's-app wanneer u die nodig hebt, door de originele foto's en video's te vervangen door de voor het apparaat aangepaste versies. Alle foto's en video's in de originele, volledige resolutie worden in iCloud bewaard en u kunt deze op elk gewenst moment downloaden. Lees hier meer over het beheren van de foto- en video-opslag van uw apparaat.

U kunt foto's en video's die u verwijdert nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Recent verwijderd'. Als u de inhoud van het album 'Recent verwijderd' sneller wilt wissen, tikt u op 'Selecteer' en selecteert u de onderdelen die u wilt wissen. Tik op 'Verwijder' > 'Verwijder'. Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt, wist het apparaat onmiddellijk alle foto's en video's die u verwijdert en kunnen deze niet worden teruggehaald via het album 'Recent verwijderd'.

Gebruik deze stappen om foto's en video's uit iCloud Foto's te verwijderen.

iPhone, iPad en iPod touch

1. Open de app Foto's en tik onder in het scherm op 'Foto's'.
  2. Tik op 'Selecteer' en kies een of meerdere foto's of video's die u wilt verwijderen.
  3. Tik achtereenvolgens op symbool van de prullenmand en op 'Verwijder foto'.

Mac

1. Open de app Foto's.
  2. Selecteer de foto's en video's die u wilt verwijderen.
  3. Kies 'Afbeelding' en klik op 'Verwijder foto's'.

iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Klik op de app Foto's.
  3. Selecteer de foto's of video's die u wilt verwijderen.
  4. Klik op  en daarna op 'Verwijder'.

De grootte van de fotobibliotheek verkleinen

Als u iCloud-foto's niet gebruikt, maakt de filmrol deel uit van de iCloud-reservekopie. Als u wilt zien hoeveel ruimte de fotobibliotheek inneemt in de iCloud-reservekopie, volgt u deze stappen.

• Als u iOS 11 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën' > '[Apparaatnaam] Deze [type apparaat]'.
  • Als u iOS 10.3 gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag' > '[Apparaatnaam] Deze [type apparaat]'.
  • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag' > '[Apparaatnaam] Deze [type apparaat]'.

Als u de omvang van de reservekopie van Foto's wilt verkleinen, bewaart u foto's en video's op uw computer en maakt u vervolgens handmatig een reservekopie van het iOS-apparaat. Als u de foto's en video's op het iOS-apparaat wilt behouden, kunt u 'Foto's' uitschakelen in 'Reservekopie' of meer opslagruimte kopen. Als er foto's zijn die u niet wilt behouden, verwijdert u deze. Open Foto's en selecteer het item dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op symbool van de prullenmand en tik op 'Verwijder foto'.

Bestanden verwijderen in iCloud Drive

U kunt bestanden die u bewaart in iCloud Drive, beheren en verwijderen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

In het geval van iOS 11 of hoger blijven bestanden die u uit iCloud Drive verwijdert, 30 dagen staan in 'Recent verwijderd' voordat ze van uw apparaat worden verwijderd.

iPhone, iPad of iPod touch

iOS 11 of hoger:

1. Ga naar de Bestanden-app en tik op 'Bladeren'.
  2. Tik onder 'Locaties' op 'iCloud Drive' > 'Selecteer'.
  3. Kies de bestanden die u wilt verwijderen en tik op .
  4. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd' > 'Selecteer'.
  5. Kies de bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Tik op 'Verwijder'.

iOS 10.3 of lager:

1. Ga naar de iCloud Drive-app.
  2. Tik op 'Selecteer'.
  3. Kies de bestanden die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' > 'Verwijder uit iCloud Drive'.

Mac

Op macOS High Sierra of hoger kunt u iCloud Drive-bestanden beheren in de map 'iCloud Drive' in de Finder:

1. Schakel indien nodig iCloud Drive op de Mac in:
    1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
    2. Log in met uw Apple ID.
    3. Schakel iCloud Drive in. Zorg dat u in 'Opties' de apps of mappen voor de te beheren bestanden selecteert.
  2. Open Finder en ga naar de map 'iCloud Drive'.
  3. Sleep een item naar de prullenmand of verplaats het naar een andere map op de Mac.
  4. Open de prullenmand en klik rechts op de bestanden die u wilt verwijderen.
  5. Kies 'Verwijder onmiddellijk'.

Windows

Op een pc met Windows 7 of hoger kunt u de bestanden in iCloud Drive beheren via Windows Verkenner. Gebruik deze stappen om de map iCloud Drive toe te voegen aan Windows Verkenner:

1. Download en installeer iCloud voor Windows.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Schakel iCloud Drive in.
  4. Ga naar de map 'iCloud Drive'.
  5. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Klik op 'Verwijderen'.

iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Klik op de iCloud Drive-app.
  3. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik op .
  4. Open de map 'iCloud Drive' en klik op 'Recent verwijderd'.
  5. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Klik op 'Verwijder'.

Berichten verwijderen en Mail beheren

U kunt iCloud-ruimte vrijmaken door e-mailberichten te verwijderen uit uw iCloud-e-mailaccount. U kunt ook e-mailberichten op een iPhone, iPad of iPod touch verplaatsen naar een Mac of pc waar deze niet meer meetellen bij de iCloud-opslag.

Gebruik de stappen hieronder om berichten uit een account te verwijderen. Houd er rekening mee dat berichten met grote bijlagen meer ruimte innemen dan gewone e-mails met tekst.

iPhone, iPad of iPod touch

Als een iPhone, iPad of iPod touch is geconfigureerd voor toegang tot iCloud-e-mail, kunt u berichten verwijderen uit alle postbussen en vervolgens de prullenmand leegmaken om ruimte vrij te maken:

1. Veeg naar links over een bericht om het te verwijderen.
  2. Tik op de map 'Prullenmand'.
  3. Verwijder berichten een voor een of tik Wijzig > Verwijder alle om ze allemaal te verwijderen.

Mac of Windows-pc

Als u iCloud Mail gebruikt met een e-mailprogramma van een desktopcomputer (zoals Mail op de Mac of Microsoft Outlook op de pc), volgt u deze stappen:

• Mail op de Mac: verwijder de berichten die u niet meer wilt, kies vervolgens 'Postbus' > 'Wis verwijderde onderdelen' en selecteer uw iCloud-e-mailaccount in het menu.
  • Microsoft Outlook 2010 tot en met 2016 (Windows): verwijder de berichten die u niet meer wilt. Outlook verwijdert de berichten definitief de volgende keer dat u de app sluit en herstart.

iCloud.com

1. Log op de computer in bij iCloud.com.
  2. Klik op 'Mail'.
  3. Verwijder de berichten die u niet meer wilt, klik vervolgens op tandwiel en selecteer 'Leeg prullenmand'.

Sms-berichten en bijlagen verwijderen in Berichten

Wanneer u Berichten in iCloud gebruikt, gebruiken alle tekstberichten en bijlagen die u verstuurt en ontvangt uw iCloud-opslag. U kunt meer ruimte beschikbaar maken wanneer u sms-berichten en bijlagen, zoals foto's, video's en bestanden, die u niet meer nodig hebt, verwijdert. Volg de stappen voor uw apparaat.

iPhone of iPad

Volg deze stappen om een bericht of bijlage te verwijderen:

1. Houd in een gesprek in Berichten de spraakballon of bijlage die u wilt verwijderen, ingedrukt.
  2. Tik op 'Meer'.
  3. Tik achtereenvolgens op symbool van de prullenmand en op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder alle' in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op 'Verwijder conversatie'.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op 'Verwijder'.
  3. Tik nogmaals op 'Verwijder' om te bevestigen.

Wilt u meer dan een gesprek tegelijk verwijderen? Open Berichten en tik in de linkerbovenhoek op 'Wijzig'. Tik vervolgens op de cirkel naast het gesprek en tik in de rechterbenedenhoek op 'Verwijder'.

Mac

Volg deze stappen om een bericht of bijlage te verwijderen:

1. Open een berichtenreeks.
  2. Control-klik op het blanco gedeelte van de tekstballon die u wilt verwijderen.
  3. Kies 'Verwijder'.
  4. Klik op 'Verwijder'.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Control-klik op een gesprek.
  2. Kies 'Verwijder gesprek'.
  3. Klik op 'Verwijder'.

Gesproken memo's verwijderen

Met Gesproken memo's in iCloud, worden uw gesproken opnamen opgeslagen in iCloud.* U kunt ze eenvoudig verwijderen als u meer ruimte nodig hebt.

Open Gesproken memo's en verwijder de opname die u niet wilt bewaren. Deze wordt dan naar Recent verwijderd verplaatst en na 30 dagen hieruit permanent verwijderd. Tot die tijd kunt u ervoor kiezen om te opname te herstellen ofwel permanent te verwijderen. Selecteer 'Zet alles terug' of 'Wis alles' voor alle opnames tegelijk.

Als u iOS 11 of lager of macOS High Sierra of lager gebruikt, worden uw dictafoonopnamen opgenomen in uw iCloud-reservekopie, maar niet apart bewaard in iCloud.

Meer informatie

Learn how iCloud operates in China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.