iCloud-opslag beheren

Meer iCloud-opslag nodig? U kunt eenvoudig ruimte vrijmaken of meer opslag kopen.

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Die ruimte kunt u niet alleen gebruiken voor uw iCloud-reservekopieën, maar ook om foto's en video's te bewaren in iCloud-foto's en documenten up-to-date te houden in iCloud Drive. U kunt altijd meer ruimte vrijmaken of meer opslag kopen

Kijk hoeveel iCloud-opslag u gebruikt

iCloud-opslag is niet hetzelfde als de opslagcapaciteit van een apparaat. Ontdek wat het verschil is tussen de opslag op uw apparaat en in iCloud

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Tik op 'iCloud-opslag' of 'Beheer opslag' voor meer gedetailleerde informatie over hoeveel opslagruimte uw apps en voorzieningen in beslag nemen.

Op een Mac

Ga naar het Apple menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' > 'iCloud'. Klik op 'Beheer' voor meer gedetailleerde informatie over hoeveel opslagruimte uw apps en voorzieningen in beslag nemen.

Op een pc

Op internet

Gebruik een ondersteunde browser om in te loggen bij iCloud.com en klik vervolgens op 'Accountinstellingen'.

Uw iCloud-opslag upgraden of downgraden

U kunt altijd meer opslag kopen of uw opslag downgraden. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor $ 0,99 (USD) per maand. Als u een abonnement van 200 GB of 2 TB kiest, kunt u uw opslag delen met uw gezin. Meer informatie over abonnementen en prijzen in uw regio.

U kunt ook meer ruimte vrijmaken met de onderstaande stappen.

Meer opslagruimte vrijmaken in iCloud

Als u geen iCloud-opslagruimte meer hebt, wordt er geen reservekopie van uw apparaat gemaakt in iCloud, worden er geen nieuwe foto's en video's geüpload naar iCloud-foto's, en blijven iCloud Drive, andere iCloud-apps en uw sms-berichten niet up-to-date op uw apparaten. U kunt geen e-mails meer versturen of ontvangen met uw iCloud-e-mailadres.

U kunt ruimte vrijmaken in iCloud door ongebruikt materiaal te verwijderen:

Het is verstandig om de informatie die u bewaart in iCloud te archiveren of er een kopie van te maken voordat u iets verwijdert.

Uw iCloud-reservekopie beheren

Wanneer u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch in iCloud maakt, wordt er automatisch een reservekopie van de belangrijkste informatie op het apparaat gemaakt. Reservekopieën kunnen documenten, foto's en video's omvatten. Lees meer over de gegevens waarvan iCloud een reservekopie maakt.

Veel iOS-apps maken automatisch een reservekopie in iCloud nadat u deze hebt geïnstalleerd. U kunt de grootte van uw iCloud-reservekopie verkleinen en ruimte vrijmaken in iCloud wanneer u reservekopieën uitschakelt voor apps die u niet gebruikt of door oude iCloud-reservekopieën te verwijderen.

Kiezen van welke apps een reservekopie wordt gemaakt op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'.
  3. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt.
  4. Schakel onder 'Kies gegevens voor reservekopie' alle apps uit waarvan u geen reservekopie wilt maken.
  5. Kies 'Schakel uit en verwijder'.

Wanneer u bevestigt dat u een app wilt uitschakelen en verwijderen, wordt iCloud-reservekopie uitgeschakeld voor die app en wordt alle informatie ervan verwijderd uit iCloud.

Van sommige apps worden altijd reservekopieën gemaakt en u kunt deze niet uitschakelen.

Reservekopieën verwijderen en iCloud-reservekopie uitschakelen op een apparaat

U kunt oude iCloud-reservekopieën verwijderen voor het apparaat dat u momenteel gebruikt of oudere apparaten die u mogelijk niet meer gebruikt. iCloud-reservekopieën blijven beschikbaar tot 180 dagen nadat u iCloud-reservekopieën uitschakelt of niet meer gebruikt.

iPhone, iPad en iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'.
  3. Tik op de naam van het apparaat waarvan u de reservekopie wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder reservekopie' > 'Schakel uit en verwijder'.

Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook iCloud-reservekopie voor de iPhone, iPad of iPod touch uitgeschakeld.

Mac

1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer' en selecteer 'Reservekopieën'.
  3. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Als u reservekopieën wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen, kiest u 'Verwijder' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.

Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook iCloud-reservekopie voor het apparaat uitgeschakeld.

Windows-computer

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Selecteer 'Reservekopieën' uit de weergegeven items.
  4. Selecteer één van de reservekopieën van het apparaat en klik op 'Verwijder'. Als u reservekopieën wilt uitschakelen en alle reservekopieën voor dat apparaat uit iCloud wilt verwijderen, kiest u 'Verwijder' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.

Wanneer u een reservekopie verwijdert, wordt ook iCloud-reservekopie voor het apparaat uitgeschakeld.

De grootte van uw iCloud-foto's verkleinen

iCloud-foto's gebruikt de iCloud-opslagruimte om alle foto's en video's op al uw apparaten up-to-date te houden. U kunt meer opslagruimte in iCloud vrijmaken als u de foto's en video's die u niet meer nodig hebt uit de Foto's-app verwijdert op alle apparaten.

Voordat u iets verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u een reservekopie hebt gemaakt van de foto's en video's die u wilt bewaren. Als u iCloud-foto's gebruikt en een foto of video op een apparaat verwijdert, wordt deze ook verwijderd op alle apparaten waarbij u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Gebruik deze stappen om foto's en video's uit iCloud-foto's te verwijderen.

iPhone, iPad en iPod touch

1. Open de app Foto's en tik onderaan het scherm op 'Foto's'.
  2. Tik op 'Selecteer' en kies een of meerdere foto's of video's die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder' prullenmandsymbool en vervolgens op 'Verwijder foto'.

Mac

1. Open de app Foto's.
  2. Selecteer de foto's en video's die u wilt verwijderen.
  3. Kies 'Afbeelding' en klik op 'Verwijder foto's'.

iCloud.com

1. Log vanaf een iPhone, iPad of computer in bij iCloud.com.
  2. Tik op de Foto's-app.
  3. Selecteer de foto's of video's die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en vervolgens op 'Verwijder'.

Als u meerdere foto's of video's wilt selecteren, tikt u op 'Selecteer' op iOS of iPadOS, of houdt Command ingedrukt op een Mac of Control op een computer terwijl u de items selecteert. Als u alles wilt selecteren, houdt u Command-A ingedrukt op een Mac of Control-A op Windows, of tikt op 'Selecteer alles' op iOS of iPadOS.

U kunt foto's en video's die u verwijdert nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Recent verwijderd'. Als u de inhoud van het album 'Recent verwijderd' sneller wilt wissen, tikt u op 'Selecteer' en selecteert u de onderdelen die u wilt wissen. Tik op 'Verwijder' > 'Verwijder'. Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt, wist het apparaat onmiddellijk alle foto's en video's die u verwijdert en kunnen deze niet worden teruggehaald via het album 'Recent verwijderd'.

De grootte van uw fotobibliotheek verkleinen

Als u iCloud-foto's niet gebruikt, maakt de filmrol deel uit van de iCloud-reservekopie. Volg deze stappen om te controleren hoeveel opslagruimte deze in beslag neemt in iCloud-reservekopie.

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Beheer opslag'.
  3. Tik op 'Reservekopieën'.
  4. Tik op de naam van het apparaat dat u gebruikt en ga vervolgens naar 'Foto's'.

Als u de grootte van de reservekopie van Foto's wilt verkleinen, bewaart u foto's en video's op uw computer en maakt u vervolgens handmatig een reservekopie van het iOS-apparaat. Als u de foto's en video's op het iOS-apparaat wilt behouden, kunt u 'Foto's' uitschakelen in 'Reservekopie' of meer opslagruimte kopen. Als er foto's zijn die u niet wilt behouden, verwijdert u deze. Open Foto's en selecteer het item dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op 'Verwijder' prullenmandsymbool en vervolgens op 'Verwijder foto'.

Mappen of bestanden verwijderen in iCloud Drive

U kunt mappen of bestanden die u bewaart in iCloud Drive, beheren en verwijderen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Als u een deelnemer bent van een gedeelde map van iemand anders, telt dit niet mee voor uw iCloud-opslag. Lees meer over het delen van mappen in iCloud Drive.

In het geval van iOS 11 of hoger blijven bestanden die u uit iCloud Drive verwijdert, 30 dagen staan in 'Recent verwijderd' voordat ze van uw apparaat worden verwijderd.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar de Bestanden-app en tik op 'Bladeren'.
  2. Tik onder 'Locaties' op 'iCloud Drive' > 'Selecteer'.
  3. Kies de mappen of bestanden die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder' .
  4. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd' > 'Selecteer'.
  5. Kies de bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Tik op 'Verwijder'.

Mac

U kunt iCloud Drive-bestanden beheren in de map 'iCloud Drive' in de Finder:

1. Schakel indien nodig iCloud Drive op de Mac in:
    1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' en klik op 'iCloud'.
    2. Log in met uw Apple ID.
    3. Schakel iCloud Drive in. Zorg dat u in 'Opties' de apps of mappen voor de te beheren bestanden selecteert.
  2. Open de Finder en ga naar de map 'iCloud Drive'.
  3. Sleep een item naar de prullenmand of verplaats het naar een andere map op de Mac.
  4. Open de prullenmand en klik rechts op de bestanden die u wilt verwijderen.
  5. Selecteer 'Verwijder onmiddellijk'.

Windows

Op een pc met Windows 7 of hoger kunt u de bestanden in iCloud Drive beheren via Windows Verkenner. Gebruik deze stappen om de map iCloud Drive toe te voegen aan Windows Verkenner:

1. Download en installeer iCloud voor Windows.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Schakel iCloud Drive in.
  4. Ga naar de map 'iCloud Drive'.
  5. Selecteer de mappen of bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Klik op 'Verwijderen'.

iCloud.com

1. Log vanaf een iPad of computer in bij iCloud.com.
  2. Tik op de iCloud Drive-app.
  3. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  4. Open de map 'iCloud Drive' en tik op 'Recent verwijderd'.
  5. Selecteer de mappen of bestanden die u wilt verwijderen.
  6. Tik op 'Verwijder'.

Sms-berichten en bijlagen verwijderen in Berichten

Wanneer u Berichten in iCloud gebruikt, maken alle sms-berichten en bijlagen, die u verstuurt en ontvangt, gebruik van uw iCloud-opslag. U kunt meer ruimte beschikbaar maken wanneer u sms-berichten en bijlagen, zoals foto's, video's en bestanden, die u niet meer nodig hebt, verwijdert.

iPhone of iPad

Volg deze stappen om een bericht of bijlage te verwijderen:

1. Houd in een gesprek in Berichten de berichtballon of bijlage die u wilt verwijderen, ingedrukt.
  2. Tik op 'Meer'.
  3. Tik op 'Verwijder' prullenmandsymbool en vervolgens op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder alle' in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op 'Verwijder gesprek'.

Volg deze stappen om meerdere bijlagen van een contact of uit een gesprek te verwijderen:

1. Tik in een gesprek in Berichten op de naam van het contact bovenaan het scherm.
  2. Tik op 'Info' .
  3. Selecteer 'Toon alle foto's'.
  4. Tik op 'Selecteer' en tik op de afbeeldingen die u wilt verwijderen.
  5. Tik op 'Verwijder' en tik vervolgens op 'Verwijder bijlage' om te bevestigen.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op 'Verwijder'.
  3. Tik opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen.

Mac

Volg deze stappen om een bericht of bijlage te verwijderen:

1. Open een berichtenreeks.
  2. Control-klik op het blanco gedeelte van de berichtballon die u wilt verwijderen.
  3. Kies 'Verwijder'.
  4. Klik op 'Verwijder'.

Volg deze stappen om een volledig gesprek te verwijderen:

1. Control-klik op een gesprek.
  2. Kies 'Verwijder gesprek'.
  3. Klik op 'Verwijder'.

Berichten verwijderen en Mail beheren

U kunt ruimte op iCloud vrijmaken door e-mailberichten te verwijderen uit uw iCloud-e-mailaccount. U kunt ook e-mailberichten op een iPhone, iPad of iPod touch verplaatsen naar een Mac of pc waar deze niet meer meetellen voor de iCloud-opslag.

Gebruik de stappen hieronder om berichten uit een account te verwijderen. Houd er rekening mee dat berichten met grote bijlagen meer ruimte innemen dan gewone e-mails met tekst.

iPhone, iPad of iPod touch

Als een iPhone, iPad of iPod touch is geconfigureerd voor toegang tot iCloud-e-mail, kunt u berichten verwijderen uit alle postbussen en vervolgens de prullenmand leegmaken om ruimte vrij te maken:

1. Veeg naar links over een bericht om het te verwijderen.
  2. Tik op de map 'Prullenmand'.
  3. Verwijder berichten een voor een of tik op 'Wijzig', 'Selecteer alles' en vervolgens op 'Prullenmand' om ze allemaal te verwijderen.

Mac of Windows-pc

Als u iCloud Mail gebruikt met een e-mailprogramma van een desktopcomputer (zoals Mail op de Mac of Microsoft Outlook op de pc), volgt u deze stappen:

• Mail op de Mac: verwijder de berichten die u niet meer wilt, kies vervolgens 'Postbus' > 'Wis verwijderde onderdelen' en selecteer uw iCloud-e-mailaccount in het menu.
  • Microsoft Outlook 2010 tot en met 2016 (Windows): verwijder de berichten die u niet meer wilt. Outlook verwijdert de berichten definitief de volgende keer dat u de app sluit en herstart.

iCloud.com

1. Log vanaf een iPad of computer in bij iCloud.com.
  2. Tik op 'Mail'.
  3. Verwijder de berichten die u niet meer wilt, klik vervolgens op 'Instellingen' tandwielsymbool en selecteer 'Leeg prullenmand'.

Gesproken memo's verwijderen

Met gesproken memo's in iCloud, worden uw gesproken opnamen bewaard in iCloud.* U kunt ze eenvoudig verwijderen als u meer ruimte nodig hebt.

Open de Dictafoon-app en verwijder de opname die u niet wilt bewaren. Deze wordt dan naar 'Recent verwijderd' verplaatst en na 30 dagen permanent verwijderd. Tot die tijd kunt u ervoor kiezen om de opname te herstellen ofwel permanent te verwijderen. Selecteer 'Zet alles terug' of 'Verwijder alles' voor alle opnames tegelijk.

* Als u iOS 11 of lager of macOS High Sierra of lager gebruikt, worden uw gesproken memo's opgenomen in uw iCloud-reservekopie, maar niet bewaard in iCloud.

Meer informatie over iCloud-opslag

Learn how iCloud operates in China mainland.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.