Wanneer Zoek mijn iPhone offline is of niet werkt

Hier vindt u hulp als uw apparaat niet wordt vermeld, of als u een onverwacht apparaat ziet of een waarschuwing dat uw apparaat offline is.

De Zoek mijn-app voegt Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden samen in één app voor iOS 13 of hoger, iPadOS en macOS Catalina. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u Zoek gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch, of Spotlight gebruiken op uw Mac. U kunt ook locaties delen of verloren apparaten terugvinden op iCloud.com.

Als u iOS 13, iPadOS, macOS Catalina of watchOS 6 hebt, combineert de Zoek mijn-app Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden in één app. Configureer de Zoek mijn-app en schakel 'Zoek mijn [apparaat]' in om aan de slag te gaan.

Ik zie mijn apparaat niet in Zoek mijn

Ziet u uw apparaat niet op iCloud.com of in Zoek mijn? Probeer het na elk van de volgende instructies opnieuw:

• Controleer of u op het apparaat ingelogd bent bij iCloud. Tik in iOS 10.3 of hoger op 'Instellingen'. Als u 'Log in op je [apparaat]' ziet staan, tikt u daarop en voert u uw Apple ID en wachtwoord in. Bij eerdere versies van iOS tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' en voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  • Voor iOS 13 tikt u op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Zoek mijn' > 'Zoek mijn iPhone'. Voor eerdere versies van iOS tikt u op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Zoek mijn [apparaat]'. Als 'Zoek mijn [apparaat]' is uitgeschakeld, schakel het dan in. Tik vervolgens op 'Sta toe'.
  • Controleer met welke Apple ID u bent ingelogd. Misschien bent u bij iCloud.com of Zoek mijn ingelogd met een andere Apple ID dan op het apparaat dat u niet ziet staan. Controleer dit door bij Zoek mijn of iCloud.com in te loggen met uw andere Apple ID-accounts en dan te kijken of u het apparaat ziet.
  • Controleer of uw apparaat een verbinding voor mobiele data of een wifiverbinding heeft. Als u bijvoorbeeld een Mac of Apple Watch wilt opsporen, moet dat apparaat een internetverbinding hebben via een bekend wifinetwerk (en niet via Ethernet). Als u toegang hebt tot het apparaat en kunt zien dat het een actieve internetverbinding heeft, schakelt u de vliegtuigmodus in en weer uit. Nog steeds hulp nodig? Zet het apparaat uit en weer aan. In iOS 13 kunt u 'Schakel 'Offline zoeken' in' inschakelen om uw apparaat te zien wanneer het offline is.
  • Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Controleer of 'Stel automatisch in' is ingeschakeld. Hierdoor worden de datum en tijd automatisch ingesteld op basis van uw tijdzone.
  • Als uw apparaat iOS 13 heeft,stelt u in plaats daarvan Zoek mijn [apparaat] in.

Met één Apple ID kunt u maximaal 100 apparaten die persoonlijk eigendom zijn registreren voor Zoek mijn [apparaat]. Als u 100 apparaten hebt geregistreerd, moet u er eerst een verwijderen voordat u een nieuw apparaat kunt toevoegen. Lees hier hoe systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen Zoek mijn beheren.

Ik zie mijn apparaat in Zoek mijn, maar het is offline

Als u 'Offline', 'Geen locatie beschikbaar' of 'Locatievoorzieningen uit' ziet, is het apparaat mogelijk om een van deze redenen offline:

• Het apparaat is uitgeschakeld, de batterij is leeg of er is al meer dan 24 uur geen locatie naar Apple verstuurd (als 'Stuur laatste locatie' is ingeschakeld). Wanneer het apparaat met het internet is verbonden, ziet u rechtsboven in het informatievenster de resterende batterijduur.
  • Uw apparaat dat geschikt is voor Zoek mijn, heeft geen verbinding met een bekend wifi- of datanetwerk. Wacht enkele minuten en probeer het opnieuw.
  • U bevindt zich in een land of regio waar we deze functie niet aanbieden. Deze functie is in uw land of regio mogelijk niet beschikbaar wegens technische beperkingen of de plaatselijke wetgeving.

U kunt met Zoek mijn [apparaat] wel een geluid laten afspelen op het iOS-apparaat, een bericht naar het apparaat versturen of het apparaat vergrendelen of wissen. Het apparaat ontvangt de opdracht zodra het wordt ingeschakeld en verbinding krijgt met internet.

Als u contact opneemt met uw draadloze aanbieder om te melden dat uw apparaat verloren is geraakt of is gestolen, wordt uw simkaart of account mogelijk gedeactiveerd. Hierdoor wordt de voorziening voor uw iPhone uitgeschakeld en kunt u deze niet meer vinden met Zoek mijn [apparaat]. U kunt er ook geen geluid op laten afspelen of er een bericht naartoe sturen en u kunt het iOS-apparaat niet vergrendelen of wissen met Zoek mijn [apparaat]. We helpen u echter uw gegevens te beschermen.

De laatst bekende locatie van een apparaat is gedurende één dag beschikbaar. Als uw apparaat offline is of gedurende meer dan 24 uur geen verbinding heeft kunnen maken met Zoek mijn [apparaat], kunt u de laatst bekende locatie niet zien.

De locatieaanduiding is zo ruim dat ik er niets aan heb

Als het apparaat nog bezig is zijn locatie nauwkeuriger te bepalen, kan de locatieaanduiding nogal ruim zijn. Wacht enkele minuten en vernieuw de kaart opnieuw. Als de locatieaanduiding nog steeds ruim is, krijgt het apparaat mogelijk geen wifi- of gps-signaal.

Ik zie een apparaat dat ik niet meer heb of gebruik

Voordat u uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, AirPods of Mac verkoopt of weggeeft, logt u uit bij iCloud en wist u alle inhoud en instellingen. Wanneer u op het apparaat uitlogt bij iCloud, wordt Zoek mijn [apparaat] uitgeschakeld en wordt het apparaat uit de lijst verwijderd.

Als het apparaat momenteel offline is, kunt u het verwijderen. Ga naar iCloud.com, klik op uw naam en klik vervolgens op 'Accountinstellingen'. Selecteer uw apparaat in 'Mijn apparaten' en klik vervolgens op symbool 'Verwijder' rechts naast de naam van het apparaat. Of veeg in de Zoek mijn-app op uw iOS-apparaat over de naam van het apparaat en tik op 'Verwijder'.

Als het apparaat weer online gaat en Zoek mijn [apparaat] is ingeschakeld, verschijnt het automatisch opnieuw in de lijst met apparaten.

Mijn apparaat is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar

Als u bij de configuratie van de iPhone, iPad, iPod touch of Mac wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren of als u wordt gevraagd om de toegangscode wanneer u een Apple Watch inschakelt, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van deze persoon via het activeringsslot. Neem contact op met de vorige eigenaar en vraag deze om Zoek mijn [apparaat] uit te schakelen en het apparaat uit zijn of haar account te verwijderen. Lees meer over het activeringsslot op uw iOS-apparaat, Apple Watch of Mac

Ik kan Zoek mijn Mac niet inschakelen

Probeer deze stappen als u Zoek mijn Mac niet kunt inschakelen:

1. Ga naar de systeemvoorkeuren voor iCloud ('Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' en klik vervolgens op 'iCloud'). Als u 'Autorisatie door beheerder vereist' ziet, bent u geen beheerder van de Mac. Log uit bij de account, log opnieuw in met een beheerdersaccount en probeer Zoek mijn Mac in te schakelen.
  2. Controleer of het herstelsysteem up-to-date is. Als u in het voorkeurenpaneel iCloud 'Update van herstelsysteem vereist' ziet, moet u de Mac bijwerken. Kies in het Apple-menu de optie 'Software-update' en installeer de update voor de herstelpartitie voor uw versie van macOS.
  3. Controleer of de herstelpartitie op de Mac niet beschadigd is. Probeer de partitie te controleren en te herstellen met Schijfhulpprogramma.

Meer informatie

Als u een beheerde Apple ID gebruikt die is gekoppeld aan een onderwijsinstelling, is Zoek mijn [apparaat] niet beschikbaar voor uw account. U vindt Zoek mijn [apparaat] ook niet wanneer u inlogt bij iCloud.com. Als uw apparaat zoek is, neemt u contact op met de beheerder van de onderwijsinstelling.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.