Ingebouwde Apple apps verwijderen van het beginscherm op uw iOS 10-apparaat of Apple Watch

Met iOS 10 kunt u sommige ingebouwde Apple apps verwijderen van het beginscherm op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch.

Wanneer u ingebouwde apps van het beginscherm verwijdert, worden ook alle bijbehorende gebruikersgegevens en configuratiebestanden verwijderd. Dit kan gevolgen hebben voor dingen als bijbehorende systeemfuncties of informatie op uw Apple Watch.

De in iOS ingebouwde apps maken zeer efficiënt gebruik van de ruimte, zodat ze gezamenlijk minder dan 200 MB in beslag nemen. Als u ingebouwde iOS-apps verwijdert, wordt er geen opslagruimte vrijgemaakt op uw apparaat.

Ingebouwde apps die u van uw beginscherm kunt verwijderen

Als u iOS 10 hebt, kunt u deze apps van uw beginscherm verwijderen:

• Rekenmachine
  • Agenda
  • Kompas
  • Contacten1
  • FaceTime2
  • Zoek mijn vrienden
  • Woning
  • iBooks3
  • iCloud Drive
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kaarten3
  • Muziek3
  • News (indien beschikbaar)
  • Notities
  • Podcasts3
  • Herinneringen
  • Aandelen
  • Tips
  • Video's of TV
  • Dicatafoon
  • Watch-app4
  • Weer

1. Als u de Contacten-app verwijdert, blijven al uw contactpersoongegevens in de Telefoon-app staan.
  2. Als u de FaceTime-app verwijdert, kunt u nog steeds via FaceTime bellen en worden gebeld in Contacten en in de Telefoon-app.
  3. Als u de apps iBooks, Kaarten, Muziek of Podcasts verwijdert, zijn deze apps niet meer beschikbaar met CarPlay.
  4. Als u de Watch-app probeert te verwijderen van een iPhone die is gekoppeld aan een Apple Watch, wordt u via een waarschuwing gevraagd om uw Apple Watch los te koppelen voordat u de app kunt verwijderen.

Een ingebouwde app van uw beginscherm verwijderen

1. Houd op uw iOS-apparaat de app licht ingedrukt totdat deze begint te bewegen. Als de app niet beweegt, probeert u het opnieuw en let u erop dat u niet te hard drukt.
  2. Tik op 'Verwijder' op de app en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  3. Druk op de thuisknop wanneer u klaar bent.

Als u een Apple Watch hebt, wordt een app die u van uw iPhone verwijdert, ook verwijderd van uw Apple Watch.

Een ingebouwde app herstellen die u hebt verwijderd

1. Ga op uw iOS-apparaat naar de App Store.
  2. Zoek de app. Zorg ervoor dat u de exacte naam van de app gebruikt. Zoek de juiste naam van ingebouwde apps.
  3. Tik op  om de app terug te zetten.
  4. Wacht tot de app is teruggezet en open deze in het beginscherm.

Als u een Apple Watch hebt en u een app terugzet op uw iPhone, wordt deze app ook teruggezet op uw Apple Watch.

Wat er gebeurt als u ingebouwde apps van uw beginscherm verwijdert

Het verwijderen van ingebouwde apps van uw beginscherm kan gevolgen hebben voor andere systeemfuncties. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Als u een Apple Watch aan uw iPhone hebt gekoppeld, wordt een app ook van uw Apple Watch-beginscherm verwijderd als u de app verwijdert van het iPhone-beginscherm.
  • Als u de Podcasts-app van uw beginscherm verwijdert, is Podcasts niet meer beschikbaar met CarPlay.
  • Als u de Muziek-app verwijdert, kunt u mogelijk bepaald geluidsmateriaal niet afspelen dat gebruikmaakt van Apple apps of apps van andere fabrikanten op sommige autoradio's of radio-ontvangers.
  • Als u de Aandelen- of Weer-app van uw beginscherm verwijdert, zijn deze apps niet meer beschikbaar op uw andere apparaten. Informatie over aandelen en het weer wordt bijvoorbeeld niet weergegeven in het berichtencentrum van uw iPhone of als complicaties of snelle blikken op uw Apple Watch.
  • Als u de Rekenmachine-app verwijdert, wordt de rekenmachine niet meer weergegeven in het bedieningspaneel.

Om een getroffen functie te herstellen, kunt u ingebouwde apps opnieuw aan uw beginscherm toevoegen.