Tips voor mensen die overstappen van Windows naar Mac

Lees hoe u een aantal algemene taken uitvoert op uw nieuwe Mac.

Rechts klikken

Klik op de rechterbovenhoek van de Apple muis of klik met twee vingers op het Apple trackpad. U kunt dit wijzigen in Muisvoorkeuren en Trackpadvoorkeuren

Scrollen, vegen, klikken

Instellingen voor scrolrichting, veegbewegingen en knoptoewijzingen vindt u ook in voorkeuren voor 'Muis' en 'Trackpad'.

Vensters openen en vergroten/verkleinen

Knoppen voor het sluiten, minimaliseren en maximaliseren van een venster vindt u linksboven in het venster.

Het volume wijzigen

Gebruik de volumeregelaar  in de menubalk of de volumetoetsen op het Apple toetsenbord.

Bestanden zoeken

Gebruik Spotlight om apps, documenten en andere bestanden snel te vinden en openen.

Apps openen

U kunt ook Launchpad en het Dock gebruiken om apps (programma's) te openen.

Door bestanden bladeren

Zoekt u de Windows Verkenner? Lees meer over de Finder.

Bestanden weggooien

Zoekt u de Prullenbak? Gebruik Prullenmand; deze staat in het Dock.

De naam van bestanden wijzigen

Klik eenmaal op het bestand om het te selecteren, druk op de Return-toets en typ een nieuwe naam. Druk op Return wanneer u klaar bent.

Een voorvertoning van een bestand bekijken

Met 'Snelle weergave' kunt u de meeste bestanden op de Mac bekijken. Klik eenmaal op het bestand om het te selecteren en druk op de spatiebalk.

Reservekopie maken van bestanden

Time Machine bewaart reservekopieën van al uw bestanden en onthoudt hoe het systeem er op een bepaalde dag uitzag.

De instellingen wijzigen op een Mac

Zoekt u het Configuratiescherm? Gebruik in plaats daarvan Systeemvoorkeuren.

In veel toetscombinaties op de Mac wordt de Command-toets (⌘) gebruikt. Meer informatie over toetsen en toetscombinaties.

Knip

Command-X

Kopieer

Command-C

Plak

Command-V

Herstel

Command-Z

Afdrukken

Command-P

Sluit venster

Command-W

Ga naar ander programma

Command-Tab

Stop programma

Command-Q

Voorwaarts wissen

Fn-Delete of symbool voor voorwaarts wissen

Bestanden zoeken

Command-Spatiebalk

Programma geforceerd stoppen

Option-Command-Esc

Maak schermafbeelding

Shift-Command-3

Meer informatie

• Gebruik het Help-menu in de menubalk van de Finder voor meer informatie als u uw Mac nog beter wilt leren kennen.
  • Hoe heet dat op de Mac? bevat nog meer Windows- en Mac-termen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.