Verbindingsinstellingen automatisch beheren in Mail op uw Mac

In Mail worden bepaalde verbindingsinstellingen automatisch aangepast om te zorgen dat uw e-mail blijft werken.

In OS X Yosemite v10.10 of hoger worden in Mail de volgende handelingen verricht als de app geen verbinding kan maken met uw e-mailaanbieder om e-mails te verzenden of te ontvangen. Dit gebeurt op de achtergrond, zonder dat de serverinstellingen worden gewijzigd in Mail-voorkeuren.

• Probeert verschillende poortnummers voor elk e-mailprotocol (IMAP, POP, SMTP)
  • Probeert TLS- of SSL-codering te gebruiken (of juist niet)
  • Probeert andere verificatiemethodes (wachtwoord, MD5, NTLM, Kerberos, geen)
  • Probeert uw e-mailgebruikersnaam te gebruiken met en zonder de domeinnaam van uw account

Instellingen in Mail die correct functioneren, worden niet gewijzigd, dus u kunt deze voorziening het beste ingeschakeld laten.

Deze functie bedienen in macOS Sierra

1. Kies in Mail de optie 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'.
  2. Selecteer uw e-mailaccount in de lijst.
  3. Klik op het tabblad 'Serverinstellingen'.
  4. Gebruik de aankruisvakjes 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' om deze functie in of uit te schakelen.
    Als u de aankruisvakjes niet ziet, worden verbindingsinstellingen altijd automatisch beheerd voor uw e-mailaanbieder.

Mail-accountsvoorkeuren: tabblad 'Serverinstellingen'

Deze functie in OS X El Capitan of Yosemite bedienen

Voor inkomende e-mail

1. Kies in Mail de optie 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'.
  2. Selecteer uw e-mailaccount in de lijst.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. Gebruik de aankruisvakjes 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' om deze functie in of uit te schakelen.
    Als het aankruisvak niet beschikbaar is, worden de verbindingsinstellingen altijd automatisch beheerd voor uw e-mailaanbieder.

Mail-accountsvoorkeuren: tabblad 'Geavanceerd'

Voor uitgaande e-mail

1. Kies in Mail de optie 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'.
  2. Selecteer uw e-mailaccount in de lijst.
  3. Klik op het tabblad 'Accountinformatie'.
  4. Kies in het venstermenu 'Server uitgaande e-mail (SMTP)' de optie 'Wijzig SMTP-serverlijst'.
  5. Controleer of de SMTP-server die bij de account hoort, is geselecteerd in de lijst.
  6. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  7. Gebruik de aankruisvakjes 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' om deze functie in of uit te schakelen.
    Als het aankruisvak niet beschikbaar is, worden de verbindingsinstellingen altijd automatisch beheerd voor uw e-mailaanbieder.