Apple lichtnetadapters, kabels en duckheads met Apple producten gebruiken

Lees hier hoe je Apple lichtnetadapters, kabels en duckheads gebruikt en wat je moet doen als je een beschadigd onderdeel hebt.

Alle Apple producten (inclusief onze lichtnetadapters) worden onderworpen aan strenge veiligheids- en betrouwbaarheidstesten en moeten voldoen aan de officiële veiligheidsnormen wereldwijd. Wanneer deze goed worden gebruikt, geven ze stroom op een veilige manier en laden ze de batterij van een Apple product op.

Apple lichtnetadapters gebruiken

Afhankelijk van het modelnummer en het land of de regio wordt een Apple product met een van de volgende artikelen geleverd: een lichtnetadapter, een wandadapter (duckhead), een USB-adapter, een USB-oplaadkabel of een lichtnetsnoer. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

pwr-adpt-29w-usbc-psl

Lichtnetadapter

duckhead-adapter

Wandadapter of 'duckhead' (VS)

ac-adapter-duckhead

Wandadapter of 'duckhead' (EU)

ac-adapter-duckhead-wall

USB-adapter (VS)

lightning-to-usb-cable

USB-oplaadkabel

power-cable

Lichtnetsnoer (VS)

Volg deze tips om lichtnetadapters naar behoren te laten werken

• Laad een apparaat nooit op als je vochtigheid ziet. Dit kan namelijk leiden tot brand, elektrische schokken, letsel of schade aan het Apple product of andere eigendommen.

• Zorg ervoor dat je de wandadapter ('duckhead') of het netsnoer volledig in de lichtnetadapter hebt geplaatst voordat je de lichtnetadapter in een stopcontact steekt.

• Wanneer je de kabel van een product, een stroombron of een lichtnetadapter lostrekt, houd je de connector aan het uiteinde van de kabel vast. Als je aan de kabel zelf trekt, kunnen de verbindingen worden belast of stuk gaan.

• Als de lichtnetadapter plooibare platte of ronde pennen heeft, plooi je deze ter beveiliging wanneer je de adapter opbergt.

• Zorg ervoor dat de poorten en connectors van de wandadapter en het lichtnetsnoer geen vreemde objecten of vuil bevatten.

• Zorg ervoor dat de adapter in een goed geventileerde omgeving wordt gebruikt. Als deze in een slecht geventileerde ruimte wordt gebruikt, zoals in de nabijheid van een zitbank, onder een deken of op een dik tapijt, kan de adapter worden uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen.

Beschadigde lichtnetadapters of snoeren identificeren

Als een lichtnetadapter, wandadapter of lichtnetsnoer is beschadigd, staak je het gebruik ervan. Als je niet zeker weet of een accessoire beschadigd is, breng je het naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek, of neem je contact op met Apple Support.

Tekenen van schade zijn onder andere maar niet beperkt tot:

• De buitenlaag van de kabel is stuk of zichtbaar beschadigd

• De ronde of platte pennen van de lichtnetadapter zijn gebogen, ontbreken, zitten los of zijn stuk

• De pennen van de lichtnetadapter kunnen niet op hun plaats worden vastgezet of hebben zwarte vlekken of andere zichtbare schade

• Vonken die van ergens anders dan de pennen van de stekker vandaan komen

• De behuizing van de adapter is stuk, zichtbaar beschadigd of verkleurd

• Tikkend geluid uit de wandadapter of ergens bij het lichtnetsnoer

• Lichtnetadapters die geen stroom leveren aan het apparaat

Opmerking: als een platte of ronde pen van een lichtnetadapter of een pen van een lichtnetsnoer zichtbaar los zit, is gebogen of afgebroken en in een stopcontact vastzit, is er een veiligheidsrisico. Volg deze stappen:

1. Als een platte of ronde pen van een wandadapter of lichtnetsnoer beschadigd lijkt of in een stopcontact vastzit, mag je deze niet herstellen, aanraken of verwijderen en mag je het stopcontact niet aanraken of gebruiken.

2. Voorkom het risico op elektrische schokken bij het stopcontact door de stroom naar dat stopcontact te onderbreken in de zekeringkast. Als je de stroom naar het stopcontact niet kunt onderbreken of niet zeker weet of de stroom is uitgeschakeld, neem je contact op met een gekwalificeerde elektricien.