Als u geen FaceTime-gesprek kunt voeren op uw iPhone, iPad of iPod touch

U hebt een mobiele verbinding of wifiverbinding nodig om FaceTime te gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch. Via wifi is een breedbandverbinding voor FaceTime vereist.

Problemen met FaceTime hebben mogelijk een van de volgende oorzaken:

• FaceTime en audiogesprekken via FaceTime zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle landen, regio's of aanbieders
  • FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft in Saoedi-Arabië, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten, inclusief Dubai. Vanaf iOS 11.3 of hoger is FaceTime echter beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch in Saoedi-Arabië.
  • Het doorschakelen van gesprekken is niet beschikbaar met FaceTime.
  • U probeert over te schakelen van een FaceTime-gesprek naar een telefoongesprek of een FaceTime-audiogesprek.

Als u geen FaceTime-gesprekken kunt voeren of ontvangen

Volg deze stappen als geen van de bovenstaande redenen op u van toepassing zijn en u nog steeds niet kunt bellen via FaceTime:

1. Zorg ervoor dat het apparaat een wifiverbinding of een mobieledataverbinding heeft.
    Meer informatie als u een router, een firewall of beveiligingssoftware gebruikt die internettoegang beperkt.
  2. Controleer of mobieledatagebruik is ingeschakeld voor FaceTime als u FaceTime via een mobiele verbinding probeert te gebruiken. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Mobiele data' en schakel FaceTime in.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
    • Als 'Wachten op activering' wordt weergegeven, moet u FaceTime uit- en vervolgens weer inschakelen. Lees wat u moet doen als u FaceTime niet kunt activeren.
    • Als u de FaceTime-instelling niet ziet, zorgt u ervoor dat Camera en FaceTime zijn ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
    • Zorg ervoor dat u het juiste telefoonnummer of e-mailadres hebt.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' en schakel 'Stel automatisch in' in.
  5. Start het apparaat opnieuw op.
  6. Werk het apparaat bij naar de nieuwste iOS-versie.

Als u problemen hebt met de verbinding of de geluidskwaliteit van FaceTime

Als de mobiele verbinding of het wifinetwerk traag is of andere gebruikers audio of video in hetzelfde wifinetwerk streamen, ondervindt u mogelijk deze problemen:

• Waarschuwingen over de verbinding of er is geen verbinding mogelijk
  • Schokkerige videogesprekken
  • Zwart scherm
  • Onderbroken oproepen

Zorg ervoor dat zowel uzelf als de persoon die u belt, een snelle wifi- of mobiele verbinding gebruiken. Als u wifi gebruikt, vereist FaceTime een breedbandverbinding.