Veelgestelde vragen over de Apple ID

Hulp nodig? Mogelijk vindt u hieronder het antwoord op uw vraag.

Hoe ga ik aan de slag met een Apple ID?

Een Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Gebruik overal waar u inlogt dezelfde Apple ID zodat al uw apparaten en voorzieningen naadloos samenwerken en zodat u op al uw apparaten toegang hebt tot uw persoonlijke materiaal.

Hoe kom ik aan een Apple ID?

Als u al eerder gebruik hebt gemaakt van de iTunes Store, iCloud of een andere Apple-voorziening, hebt u mogelijk al een Apple ID. Als u deze niet meer weet, gebruikt u deze stappen om uw Apple ID te zoeken of volgt u de onderstaande stappen om te weten of u bent ingelogd

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er nu een aanmaken

Hoe log ik in?

Telkens als u een nieuw apparaat configureert of een Apple-voorziening gebruikt, wordt u gevraagd in te loggen met uw Apple ID en wachtwoord. Na het inloggen krijgt u toegang tot de voorziening en alle persoonlijke gegevens van de account. Voorzieningen die de Apple ID gebruiken zijn iCloud, iTunes, iBooks, de App Store, FaceTime, BerichtenGame CenteriCloud.com en meer

U kunt ook de onderstaande stappen volgen om op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac in te loggen. U kunt ook inloggen bij iCloud voor Windows, een Apple TV en een Time Capsule of Airport-basisstation.

iPhone, iPad of iPod touch

• Tik op Instellingen > iCloud.
  • Tik op Instellingen > iTunes en App Store.
  • Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  • Tik op Instellingen > FaceTime.
  • Tik op Instellingen > Berichten > Sturen en ontvangen.

Gebruik deze stappen om met een andere Apple ID op een iPhone, iPad of iPod touch in te loggen.

Mac

• Selecteer het menu Apple > Systeemvoorkeuren > iCloud.
  • Open iTunes en selecteer Store > Log in.
  • Open Mail en selecteer Mail > Voorkeuren > Accounts.
  • Open Agenda en selecteer Agenda > Voorkeuren > Accounts.
  • Open FaceTime en selecteer FaceTime > Voorkeuren > Instellingen.
  • Open Berichten en selecteer Berichten > Voorkeuren > Accounts.

Probeer deze stappen als u niet kunt inloggen

Kan ik mijn Apple ID bijwerken of wijzigen?

Log gewoon op elk moment in bij Mijn Apple ID om uw Apple ID te beheren:

Hoe verifieer ik het e-mailadres van mijn Apple ID?

Wanneer u een nieuwe Apple ID aanmaakt of bepaalde wijzigingen aan uw account maakt, sturen we u een e-mail om u de update te helpen voltooien. Dit helpt uw identiteit te beschermen en verzekert dat u belangrijke meldingen van Apple inzake uw account kunt ontvangen, zoals e-mails om een wachtwoord opnieuw in te stellen. Voor meerdere Apple-voorzieningen, zoals iCloud, iTunes, iMessage en FaceTime, moet u een geverifieerd e-mailadres als Apple ID gebruiken.

Klik op de koppeling Verifieer nu in de controlemail om uw e-mailadres te verifiëren. Log in met uw Apple ID en wachtwoord en klik op Verifieer adres. Gebruik deze stappen als u de e-mail niet hebt ontvangen. U wordt mogelijk gevraagd uw e-mail te verifiëren met een zescijferige code.

Hoe kan ik de beveiliging van mijn account nog meer versterken?

Beveiliging en privacy zijn heel belangrijk voor Apple en we bieden verschillende manieren om uw Apple ID te beveiligen en uw privacy te beschermen. Hier leest u wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw account privé en veilig blijft:

Voor meer informatie of hulp gaat u naar Apple Support.

Kan ik mijn Apple ID met iemand anders delen?

U mag uw Apple ID met niemand anders delen. Deze geeft toegang tot persoonlijke informatie zoals contacten, foto’s, reservekopieën van apparaten en meer. Als u uw Apple ID met iemand anders deelt, geeft u deze persoon toegang tot uw persoonlijke gegevens en kan er verwarring ontstaan omtrent wie de eigenaar van de account is.

Als u foto’s, een agenda, iTunes-aankopen en meer met iemand anders wilt delen, probeert u deze functies voor het delen van bestanden

Kan ik hulp krijgen bij mijn Apple ID?

Controleer of uw vraag hieronder verschijnt of ga naar Apple ID Support voor meer hulp.

Wat gebeurt er als ik niet kan inloggen?

Als u niet kunt inloggen, controleert u uw Apple ID om te verzekeren dat u met de juiste Apple ID inlogt. Probeer vervolgens de onderstaande stappen:

Als u herhaaldelijk wordt gevraagd bij een voorziening in te loggen, logt u uit en logt u vervolgens opnieuw in

Waarom kan ik het e-mailadres van mijn Apple ID niet wijzigen?

Als u het e-mailadres niet kunt wijzigen, is dit wellicht te wijten aan een van de volgende oorzaken:

• Het gekozen e-mailadres wordt al als Apple ID gebruikt. Alle e-mailadressen die eindigen op @icloud.com, @me.com of @mac.com zijn al Apple ID’s.
  • U gebruikt al een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-e-mailadres als Apple ID. In dit geval kan de Apple ID niet worden gewijzigd in een ander e-mailadres.

Kan ik meerdere Apple ID’s samenvoegen tot één Apple ID?

Apple ID’s kunnen niet worden samengevoegd. We raden u aan dat u dezelfde Apple ID in de iTunes Store en iCloud gebruikt. Het gebruik van meerdere Apple ID’s kan misleidend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt.

Als u meerdere Apple ID’s nodig hebt, hebt u met uw andere Apple ID’s nog steeds toegang tot uw aangeschafte items (zoals muziek, films of software). Lees hoe u meerdere Apple ID’s met iTunes en iCloud gebruikt.

Als ik muziek, apps of boeken met meerdere Apple ID’s heb aangeschaft, hoe verplaats ik mijn materiaal naar mijn iOS-apparaat?

Zorg er eerst voor dat al het materiaal zich op dezelfde computer bevindt. U moet dan het apparaat synchroniseren met deze computer. Gebruik deze stappen om materiaal op uw Mac of pc te kopiëren.

Machtig vervolgens de computer om materiaal af te spelen met elke Apple ID in iTunes. Nadat de computer voor al het materiaal is gemachtigd, kunt u het synchroniseren met de iPhone, iPad of iPod touch.

Wat gebeurt er als ik geen toegang meer heb tot het e-mailadres dat ik voor mijn Apple ID heb gebruikt?

Het is belangrijk om de gegevens van uw Apple ID up-to-date te houden. Als u geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat u momenteel voor uw Apple ID gebruikt, wijzigt u dit gewoon in uw huidige, actieve e-mailadres. Hierdoor kunt u uw account blijven gebruiken en weet u zeker dat u bijvoorbeeld belangrijke e-mails met informatie over uw account kunt blijven ontvangen en uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

U kunt een Apple ID wijzigen in om het even welk e-mailadres dat u gebruikt, behalve een adres dat al door een andere Apple ID wordt gebruikt.

Laatst gewijzigd op: