AirDrop gebruiken op iPhone, iPad of iPod touch

Met AirDrop kunt u foto's, video's, documenten, enzovoort direct delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Materiaal delen via AirDrop

Gebruik AirDrop om materiaal in apps zoals Foto's, Safari, Contacten en meer te delen. Dit doet u als volgt:

1. Open een app en zoek het materiaal dat u wilt delen. Als u meerdere items wilt delen, tikt u op 'Selecteer' en vervolgens op de items. In iOS 10 en hoger kunt u ook koppelingen naar apps delen via AirDrop. Houd gewoon het app-symbool op het beginscherm ingedrukt.
  2. Tik op Deel of  .
  3. Tik op de AirDrop-gebruiker met wie u materiaal wilt delen. U kunt ook materiaal via AirDrop overzetten tussen uw Apple apparaten. Geen AirDrop-gebruiker te zien? Lees wat u moet doen.

Materiaal ontvangen via AirDrop

Wanneer iemand materiaal met u deelt via AirDrop, ziet u een melding met een voorbeeld van het materiaal. U kunt dan tikken op 'Accepteer' of 'Weiger'.

Als u op 'Accepteer' tikt, ontvangt u het materiaal in de app waarmee het is verstuurd. Zo verschijnen foto's in de Foto's-app en worden websites geopend in Safari. Koppelingen naar apps worden geopend in de App Store zodat u de app er kunt downloaden of kopen.

Als u materiaal naar uzelf verstuurt via AirDrop (u wilt bijvoorbeeld een foto op uw iPhone delen met uw Mac), ziet u de opties 'Accepteer' en 'Weiger' niet. Het materiaal wordt automatisch naar dat apparaat verstuurd. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u op beide apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Ontvangstopties voor AirDrop instellen

U kunt in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirDrop' kiezen wie uw apparaat in AirDrop kan zien en materiaal naar u kan sturen. U kunt de ontvangstopties voor AirDrop ook in Bedieningspaneel instellen. Dit doet u als volgt:

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om Bedieningspaneel te openen.
  2. Druk hard op de netwerkinstellingenkaart in de linkerbovenhoek of houd deze ingedrukt en tik op 'AirDrop'. Als u iOS 10.3.3 of lager gebruikt, tikt u op 'AirDrop'.
  3. Kies vervolgens een van deze opties:
    • Ontvangen uit: u ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
    • Alleen contacten: alleen uw contacten kunnen het iOS-apparaat zien.
    • Iedereen: alle iOS-apparaten in de buurt die AirDrop gebruiken, kunnen het apparaat zien.

Als u 'Ontvangen uit' ziet en er niet op kunt tikken om het te wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen' en zorgt u ervoor dat AirDrop is ingeschakeld.

Als u het andere apparaat niet ziet in AirDrop

Als u de persoon naar wie of het apparaat waarnaar u via AirDrop iets wilt sturen, niet kunt zien, controleert u het volgende:

• Op beide apparaten moeten wifi en Bluetooth ingeschakeld zijn. Als op een van de apparaten 'Persoonlijke hotspot' is ingeschakeld, schakelt u dit uit.
  • De persoon naar wie u iets wilt sturen, moet in de buurt zijn. U kunt niets via AirDrop versturen als de ontvanger buiten het bereik van wifi of Bluetooth is.
  • Als de ontvangstinstellingen voor AirDrop van de andere persoon zijn ingesteld op 'Alleen contacten' en u staat niet in diens Contacten, moet die instelling veranderd worden naar 'Iedereen'.