Materiaal delen met AirDrop op de iPhone, iPad of iPod touch

Met AirDrop kun je foto's, video's, locaties enzovoort direct delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Materiaal delen via AirDrop

Je kunt materiaal delen vanuit apps zoals Foto's, Safari, Contacten en meer.

1. Open een app en zoek het materiaal op dat je wilt delen. Als je meerder items wilt delen, tik je op 'Selecteer' en vervolgens op de afzonderlijke items. In iOS 10 en hoger kun je ook apps delen via AirDrop. Je houdt dan het app-symbool op het beginscherm ingedrukt.
  2. Tik op Deel of  .
  3. Tik nu op het Apple apparaat op de naam van een AirDrop-gebruiker in de buurt. Als je een Mac hebt of een ander iOS-apparaat dat is ingelogd met jouw Apple ID, kun je ook naar dat apparaat materiaal overzetten via AirDrop. Geen AirDrop-gebruiker te zien? Lees hier wat je kunt doen.

Materiaal ontvangen via AirDrop

Wanneer iemand via AirDrop iets met jou deelt, zie je een melding met een voorbeeld van het materiaal. Je kunt nu tikken op 'Accepteer' of 'Weiger'.

Als je op 'Accepteer' tikt, ontvang je het materiaal in de app waarvanuit het is verstuurd. Zo verschijnen foto's in de Foto's-app en worden websites geopend in Safari. Koppelingen naar apps worden geopend in de App Store, zodat je de app daar kunt downloaden of kopen.

Als je via AirDrop iets verstuurt naar jezelf, bijvoorbeeld wanneer je een foto deelt van je iPhone naar je Mac, zie je geen opties om te accepteren of te weigeren. Het materiaal wordt automatisch naar dat apparaat verstuurd. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat beide apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Ontvangstopties voor AirDrop instellen

In Bedieningspaneel kun je aangeven wie jouw apparaat in AirDrop kan zien en jou iets kan sturen.

1. Veeg vanaf de onderkant van het scherm naar boven om Bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op AirDrop.
  3. Kies één van deze opties:
    • Ontvangen uit: Je ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
    • Alleen contacten: alleen uw contacten kunnen het iOS-apparaat zien.
    • Iedereen: alle iOS-apparaten in de buurt die AirDrop gebruiken, kunnen het apparaat zien.

Als je het andere apparaat niet zien in AirDrop

Als je de persoon naar wie of het apparaat waarnaar je via AirDrop iets wilt sturen, niet kunt zien, controleer je het volgende:

• Op beide apparaten moeten wifi en Bluetooth ingeschakeld zijn. Als op een van de apparaten Persoonlijke hotspot ingeschakeld is, schakel je dit uit.
  • De persoon naar wie je iets wilt sturen, moet in de buurt zijn. Je kunt niets versturen via AirDrop als de ontvanger buiten het bereik van wifi of Bluetooth is.
  • Als de andere persoon zijn ontvangstinstellingen voor AirDrop heeft ingesteld op 'Alleen contacten' en jij niet in diens Contacten staat, moet de ander zijn instelling veranderen in 'Iedereen'.