Als uw Mac is vastgelopen op het scherm 'Uw Mac configureren'

In bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat uw Mac de configuratie-assistent niet kan stoppen, zelfs als de configuratie is voltooid.

Als u macOS installeert of een nieuwe Mac inschakelt, start de Mac automatisch op met een configuratie-assistent die naar details vraagt zoals uw land, taal, wifinetwerk, en meer. De laatste fase van de configuratie-assistent is 'Uw Mac configureren':

Deze fase zou niet langer dan 10 minuten moeten duren. Als deze fase niet wordt voltooid, kan uw Mac de configuratie-assistent mogelijk niet stoppen, zelfs als de configuratie is voltooid.

Om dit op te lossen, houdt u de  aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt, totdat de Mac wordt uitgeschakeld. Schakel de Mac vervolgens opnieuw in. De Mac wordt nu normaal opgestart.