Als uw Apple ID is geblokkeerd

Als uzelf of iemand anders uw wachtwoord te vaak onjuist invoert, wordt voor uw veiligheid de Apple ID automatisch geblokkeerd.

U ziet mogelijk een van de volgende waarschuwingen:

• ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen gedeactiveerd’
  • ‘U kunt niet inloggen omdat uw account vanwege veiligheidsredenen buiten werking is gesteld’
  • ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen geblokkeerd’

Als uw Apple ID is geblokkeerd, gaat u naar iForgot om deze met uw bestaande wachtwoord te ontgrendelen of om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. U kunt ook klikken op de knop Wachtwoord opnieuw instellen of Wachtwoord vergeten in de waarschuwing. Vergeet niet om uw volledige e-mailadres te typen wanneer u wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren. Bijvoorbeeld: gebruikersnaam@icloud.com of gebruikersnaam@gmail.com. Als u de twee-staps-verificatie voor de Apple ID gebruikt, moet u uw herstelcode en een vertrouwd apparaat gebruiken om opnieuw toegang te hebben tot de account.

Als u het wachtwoord niet opnieuw kunt instellen en u de twee-staps-verificatie niet gebruikt, neemt u contact op met Apple Support

Het wachtwoord in de iCloud-instellingen bijwerken

Nadat u het wachtwoord hebt gewijzigd, moet u het wellicht bijwerken in de iCloud-instellingen van uw apparaten.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar Instellingen > iCloud.
  2. Tik op Wijzig als u hierom wordt gevraagd.
  3. Typ het nieuwe wachtwoord en tik op Gereed.

Mac

1. Ga naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op iCloud.
  3. Klik op Log uit.
  4. Typ het nieuwe wachtwoord en klik op Log in.

Windows

1. Kies Start > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op iCloud.
  3. Klik op Log uit.
  4. Typ het nieuwe wachtwoord en klik op Log in.

E-mail

Als u iCloud-e-mail via een e-mailprogramma downloadt, wordt u in dat programma gevraagd het nieuwe wachtwoord in te voeren wanneer u uw e-mail ophaalt. Als u in OS X Mail niet wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren, controleert u de Mail-instellingen. Voor alle andere e-mailprogramma’s raadpleegt u de documentatie van het programma om het e-mailwachtwoord te helpen wijzigen.

Andere voorzieningen, zoals iTunes en FaceTime bijwerken

Als u uw Apple ID in de iTunes Store, App Store, iBooks Store, iMessage, Game Center of FaceTime gebruikt, moet u het wachtwoord in deze voorzieningen wellicht bijwerken.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar Instellingen en tik op de voorziening.
  2. Tik op uw Apple ID. Tik in iMessage achtereenvolgens op Sturen en ontvangen en op uw Apple ID.
  3. Tik op Log uit.
  4. Log in met uw Apple ID en uw nieuwe wachtwoord.

Mac of pc

Als u bij de iTunes Store of Mac App Store inlogt, een aankoop doet of een programma bijwerkt, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: