Water- en andere vloeistofschade aan de iPhone of iPod wordt niet gedekt door de garantie

Service voor vloeistofschade aan een iPhone of iPod wordt niet gedekt door de beperkte garantie van één jaar van Apple.

Controleren of een iPhone of iPod vloeistofschade heeft

Als een iPhone of iPod door een vloeistof wordt beschadigd (zoals koffie of frisdrank), wordt de service voor de vloeistofschade niet gedekt door de beperkte garantie van één jaar van Apple. iPhones en de meeste iPods die na 2006 zijn gemaakt, hebben ingebouwde vloeistofschade-indicatoren. Deze indicatoren geven aan of het apparaat in contact is gekomen met water of een andere vloeistof die water bevat.

iPhones en de meeste iPods zijn uitgerust met een vloeistofschade-indicator die je aan de buitenkant van het apparaat ziet.

Een vloeistofschade-indicator wordt geactiveerd wanneer deze in contact komt met water of een andere vloeistof die water bevat. De kleur van de indicator is doorgaans wit of zilver maar wanneer deze in contact komt met water of een andere vloeistof die water bevat, wordt deze helemaal rood. Een vloeistofschade-indicator wordt niet geactiveerd door luchtvochtigheids- en temperatuurwijzigingen binnen de omgevingsvereisten voor het product.

Als u wilt uitzoeken of de vloeistofschade-indicator van uw apparaat in contact is geweest met een vloeistof, zoekt u het product in de onderstaande tabel en zoekt u de locatie van de vloeistofschade-indicator op het product. Gebruik een verlicht vergrootglas om de vloeistofschade-indicator beter te zien en houd hierbij het licht of het apparaat onder een hoek totdat u de indicator ziet.

In de volgende tabel ziet u de locatie van de indicator (of indicators) en hoe ze eruit zien na contact met een vloeistof:

Product Locatie vloeistofschade-indicator
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE
iPhone 4, iPhone 4s
iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic  iPod classic
iPod shuffle (3e generatie)  iPod shuffle (3e generatie)

Als u niet zeker weet of een vloeistof een probleem met een apparaat veroorzaakt, zelfs als u een rode vloeistofschade-indicator ziet, neemt u contact op met AppleCare of een erkende iPhone-serviceprovider voor hulp.

*De iPod nano (7e generatie) en iPod touch (5e generatie) hebben geen zichtbare vloeistofschade-indicator.